ΑΕΚ: Ο Ζούμπερ έχει τις ασίστ στο τσεπάκι του (pics & vids)

ΑΕΚ: Ο Ζούμπερ έχει τις ασίστ στο τσεπάκι του (pics & vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Ζούμπερ έχει τις ασίστ στο τσεπάκι του (pics & vids)

bet365

Η ΑΕΚ παλεύει για την απόκτηση του Στέφεν Ζούμπερ και το Gazzetta γράφει για τον 30χρονο πολυσύνθετο Ελβετό χαφ-εξτρέμ που έκλεψε την παράσταση στο πρόσφατο Euro με τις ασίστ του.

Η ΑΕΚ βρισκόταν στην αναζήτηση ενός παίκτη που θα είχε τη δυνατότητα να παίξει τόσο στα άκρα όσο και στη θέση του επιτελικού, αλλά και ως εσωτερικός χαφ. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά που ήθελε να προσθέσει στο ρόστερ του ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και ο Στέφεν Ζούμπερ της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, τον οποίο η ΑΕΚ προσπαθεί να αποκτήσει όπως διαβάσατε στο σχετικό ρεπορτάζ, διαθέτει το συγκεκριμένο... πακέτο.

Φυσικά δεν πρόκειται για κάποια εύκολη περίπτωση, ωστόσο δεδομένα αν η ΑΕΚ μπορέσει να κάνει δικό της τον 30χρονο πολυσύνθετο Ελβετό μεσοεπιθετικό, τότε θα αποτελεί υπέρβαση. Πράγματι ο Ζούμπερ μπορεί να ανταποκριθεί σε πολλές θέσεις μέσα στο γήπεδο. Η φυσική του είναι ως αριστερός εξτρέμ, παίζοντας με το... ανάποδο πόδι, το καλό του δεξί, και συγκλίνοντας προς τα μέσα. Ωστόσο έχει ανταποκριθεί με επιτυχία και ως δεκάρι και πιο πίσω ως οκτάρι, αλλά και ως εξτρέμ στη δεξιά πτέρυγα.

Έκλεψε την παράσταση στο Euro με τις ασίστ

Στο πρόσφατο Euro με τη φανέλα της Εθνικής Ελβετίας... όργωνε την αριστερή πτέρυγα. Μπορεί να ξεκίνησε από τον πάγκο, ωστόσο στη συνέχεια έδειξε τι αξίζει και κέρδισε με το σπαθί του τη θέση του βασικού όσο εξελισσόταν η διοργάνωση. Συγκεκριμένα έμεινε στον πάγκο στο 1-1 με την Ουαλία, μπήκε αλλαγή στην ήττα με 3-0 από την Ιταλία, αλλά στο τελευταίο ματς με την Τουρκία ξεκίνησε βασικός και εκεί ήταν που έκανε τη διαφορά δίνοντας τρεις ασίστ και λάμποντας με την εμφάνισή του στο νικηφόρο 3-1.

Μετά από αυτό το επίτευγμα προφανώς και δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα, βγάζοντας ακόμα μια ασίστ στη μεγάλη πρόκριση της Ελβετίας στα πέναλτι απέναντι στη Γαλλία, ενώ ήταν επίσης στην αρχική ενδεκάδα και στο ματς των προημιτελικών, στην ήττα από την Ισπανία στα πέναλτι. Ο Ζούμπερ πέτυχε κάτι μοναδικό στο Euro καθώς μπήκε στο top 10 της ιστορίας του τουρνουά με τις τέσσερις ασίστ που έβγαλε, ενώ με τις τρεις ασίστ του σε ένα παιχνίδι ισοφάρισε τα επιτεύγματα των Ρούι Κόστα και Μίκαελ Λάουντρουπ που είχαν καταφέρει κάτι ανάλογο σε προηγούμενα Euro!

Δημιουργός που δοκιμάζει και το πόδι του

Βλέποντας τα στατιστικά του από τις πρόσφατες εμφανίσεις του με την Εθνική Ελβετίας στο Euro αντιλαμβάνεται κανείς την άνεση που έχει στη δημιουργία. Πέρα από τις τέσσερις ασίστ, όπως προκύπτει από την πλατφόρμα του Wyscout, ο Ζούμπερ είχε μέσο όρο στο Euro 77,5% επιτυχία στις μεταβιβάσεις της μπάλας ανά ματς, ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά είναι ένας παίκτης που δοκιμάζει το πόδι του, έχοντας μέσο όρο 1.82 σουτ στον στόχο ανά παιχνίδι. Δεν έχει την ίδια ικανότητα στην ντρίμπλα, με 5.47 προσπάθειες ανά παιχνίδι μέσο όρο και επιτυχία 22,2%, ωστόσο αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που συνεισφέρει στην ανάπτυξη με την μπάλα να περνάει από τα πόδια του δημιουργώντας συνεχώς φάσεις για την ομάδα του.

Το heatmap του Ζούμπερ

Πηγή Wyscout: Το heatmap του Ζούμπερ στο Euro με την Ελβετία

Η ποδοσφαιρική του καριέρα

Ο Ζούμπερ γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1991 στο Βίντερτουρ, στο καντόνι της Ζυρίχης και όπως ήταν λογικό το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε στην Γκρασχόπερς. Εκεί μέσα σε μια πενταετία εξελίχθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε να αναγκάσει το καλοκαίρι του 2013 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να πληρώσει 3,6 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Ένα αντίστοιχο ποσό και λίγα κατοστάρικα περισσότερα ξόδεψε ένα χρόνο αργότερα η Χόφενχαϊμ με τον Ζούμπερ από εκείνο το σημείο και έπειτα να γίνεται μόνιμος κάτοικος Γερμανίας.

Στη Χόφενχαϊμ ρίζωσε πραγματοποιώντας συνολικά 115 εμφανίσεις μέχρι πρόπερσι, όταν στα μισά της σεζόν, από τη στιγμή που ήταν εναλλακτική επιλογή, μετακινήθηκε δανεικός στη Στουτγάρδη. Κάπως έτσι το περσινό καλοκαίρι η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης δαπάνησε 3 εκατομμύρια ευρώ, πραγματοποιώντας πέρυσι 22 συμμετοχές με τρεις ασίστ. Και πάλι όμως ερχόταν κατά κύριο λόγο από τον πάγκο και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ψάχνει την έξοδο προκειμένου να πάρει μεταγραφή κάπου όπου θα παίζει βασικός και θα διατηρήσει και τη θέση του στην Εθνική Ελβετίας (με την οποία μετράει 40 συμμετοχές και οκτώ γκολ) ενόψει του Μουντιάλ του 2022.

Η Μιριάνα Ζούμπερ, πρώην Μις Ελβετία

Ο Ζούμπερ ήταν μέχρι πέρυσι παντρεμένος με τη Μιριάνα. Η 28χρονη πρώην σύζυγός του είναι μοντέλο και πρώην Μις Ελβετία. Αποτελούσε την έμπνευσή του τόσο εντός όσο και εκτός των γραμμών του γηπέδου, όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος σε συνέντευξή του. Η Μιριάνα εκτός από μοντέλο είναι και σχεδιάστρια μόδας. Η πιο πρόσφατη σημερινή φωτογραφία που ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram είναι αυτή που ακολουθεί και μάλιστα από τη Μύκονο...

Photo Credits: Getty Images

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα