Το μεταγραφικό «ταμείο» της ημέρας: Άκπομ, Βιτάλ, Ντουρμισάι και Κούνια

Gazzetta team
Το μεταγραφικό «ταμείο» της ημέρας: Άκπομ, Βιτάλ, Ντουρμισάι και Κούνια

bet365

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Τσούμπα Άκπομ, η Κορίνθιανς επισημοποίησε την παραχώρηση του Ματέους Βιτάλ στον Παναθηναϊκό, ενώ ο ΟΦΗ συμφώνησε με τον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Φιορίν Ντουρμισάι. Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτηση του Ματέους Κούνια από τη Χέρτα.

Πλούσια μεταγραφική δραστηριότητα είχαμε στην Ελλάδα την Τετάρτη (25/8) τόσο σε επίπεδο ανακοινώσεων ή συμφωνημένων deals όσο και στο μέτωπο των αποχωρήσεων, ενώ και στο εξωτερικό ανακοινώθηκαν μεταγραφές.

Ξεκινώντας από την Ελλάδα και από τις αφίξεις, στον ΠΑΟΚ επέστρεψε και επίσημα ο Τσούμπα Άκπομ με τη μορφή δανεισμού από τη Μίντλεσμπρο, ξαναφορώντας τη φανέλα με το νούμερο 47 στην πλάτη.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει πλέον τον Ματέους Βιτάλ στην Αθήνα, καθώς η Κορίνθιανς ανακοίνωσε τον δανεισμό του στο «τριφύλλι» για ένα χρόνο. Ο 23χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αναμένεται τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αθήνα. Ήδη από τα ξημερώματα της Τετάρτης βρίσκεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και ο Ραμόν Λούντκβιστ που θα περάσει από εξετάσεις και θα ανακοινωθεί.

Ο ΟΦΗ έδωσε τα χέρια με τον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Φιορίν Ντουρμισάι. Ο 24χρονος φορ πρόκειται να υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, ενώ ο Παναιτωλικός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ιταλού χαφ, Ιβάν Βαρόνε για δύο χρόνια.

Στο μέτωπο των αποχωρήσεων από τους ελληνικούς συλλόγους, ο ΟΦΗ έφτασε σε συμφωνία με την Περθ Γκλόρι για την παραχώρηση του Ανδριάν Σαρδινέρο, ενώ οριστικά παρελθόν από τον ΠΑΟΚ αποτελεί ο Άντριαν Νίλσεν Περέιρα, καθώς ο 21χρονος Νορβηγός μπακ ανακοινώθηκε από τη Ρόζενμποργκ.

Παρελθόν από την ΑΕΚ αποτελεί ο Έλντερ Λόπες, ο οποίος έφτασε στο Ισραήλ για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει για δύο χρόνια στη Χάποελ Μπερ Σεβά, αποχωρώντας μετά από μια τετραετία στην Ένωση. Επίσης ο Ατρόμητος παραχώρησε δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές, τους Ρονάλντο Σάνι και Φώτη Ζάννη στον Αστέρα Βλαχιώτη.

Εκτός συνόρων, η Ατλέτικο Μαδρίτης απέκτησε τον επιθετικό που έψαχνε το τελευταίο διάστημα. Και το όνομα αυτού; Ματέους Κούνια. Ο Βραζιλιάνος φορ μετακόμισε από το Βερολίνο και τη Χέρτα στην ισπανική πρωτεύουσα έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ και υπέγραψε συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2026, εξαργυρώνοντας έτσι τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του τόσο στη Bundesliga, όσο και στους περασμένους Ολυμπιακούς Αγώνες με την «χρυσή» Βραζιλία.

Στην Ανδαλουσία, η Σεβίλλη ανακοίνωσε την απόκτηση του Τόμας Ντιλέινι από τη Ντόρτμουντ, καταβάλλοντας 6 εκατομμύρια ευρώ στους Βεστφαλούς. Για τέσσερα χρόνια το συμβόλαιο του Δανού χαφ, ο οποίος επίσης τα πήγε εξαιρετικά με την εθνική του ομάδα το καλοκαίρι, φτάνοντας στα ημιτελικά του Euro.

Το «κρεσέντο» στη La Liga είχε κι άλλο δυνατό deal, με τον Αλεξάντερ Σόρλοθ να αφήνει τη Λειψία για τη Ρεάλ Σοσιεδάδ ως το τέλος της σεζόν με τη μορφή δανεισμού.

«Ηχηρές» κινήσεις και στη Serie A απόψε. Η πιο «ηχηρή» έγινε από τη Φιορεντίνα, η οποία ολοκλήρωσε τον δανεισμό του Λούκας Τορέιρα από την Άρσεναλ, έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για τη φετινή σεζόν. Την όγδοη μεταγραφή της, παράλληλα, ανακοίνωσε η Μίλαν, με τον Πιέτρο Πελέγκρι από τη Μονακό. Ο 20χρονος Ιταλός φορ αποκτήθηκε δανεικός, με οψιόν αγοράς στα 6 εκατ. ευρώ, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει υποχρεωτική.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα