Μιτρίτα και Σίντκλεϊ οι «εκλεκτοί» Λουτσέσκου για τον ΠΑΟΚ (pics & vids)

Μιτρίτα και Σίντκλεϊ οι «εκλεκτοί» Λουτσέσκου για τον ΠΑΟΚ (pics & vids)

Μιτρίτα και Σίντκλεϊ οι «εκλεκτοί» Λουτσέσκου για τον ΠΑΟΚ (pics & vids)

bet365

Ο Ρουμάνος διεθνής εξτρέμ της New York FC, Αλεξάντρου Μιτρίτα, μαζί με τον Βραζιλιάνο Σίντκλεϊ της Ντιναμό Κιέβου είναι δύο παίκτες επιλογής Ραζβάν Λουτσέσκου για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ. Τι ισχύει για την περίπτωση του Γιαν Μπορίλ.

Τα ονόματα των Αλεξάντρου Μιτρίτα και Σίντκλεϊ Περέιρα Φερέιρα έχουν «πέσει στο τραπέζι» για τον ΠΑΟΚ, με τον Ρουμάνο επιθετικό και τον Βραζιλιάνο μπακ, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Forza», να είναι προσωπικές επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου για την αριστερή πλευρά του «Δικεφάλου».

Ο Ρουμάνος προπονητής κατέληξε στον συμπατριώτη του ακραίο επιθετικό της New York FC, Αλεξάντρου Μιτρίτα, θεωρώντας ότι είναι μια εξαιρετική περίπτωση και πολύ καλή λύση για το πρόβλημα που έχει εντοπιστεί στα «φτερά» της «ασπρόμαυρης» επίθεσης. Ο 26χρονος winger με χρηματιστηριακή τιμή στα επτά εκατομμύρια ευρώ, έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2022 και ο «Δικέφαλος» βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ομάδα από το MLS για την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού.

Θυμίζει κάτι από… Στοχ

Με ύψος 1.67μ. το παρουσιαστικό του Αλεξάντρου Μιτρίτα, αλλά και οι κινήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θυμίζουν κάτι από… Μίροσλαβ Στοχ. Μπορεί να βγάζει το ψωμί του στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αλλά παίζει με το δεξί πόδι, κάτι που του δίνει την ευχέρεια να παίξει και στο δεξί άκρο.

Γεννημένος στις 8 Φεβρουάριου του 1995 στην πόλη Κραϊόβα ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη Βιτορούλ Κοστάντζα, για δύο χρόνια (2015-2017) βρέθηκε στην Ιταλία και στην Πεσκάρα (37 συμ, 6 γκολ, 2 ασίστ), αλλά επέστρεψε στη Ρουμανία για να αγωνιστεί με την ομάδα της γενέτειράς του, την Κραϊόβα (60 συμ, 29 γκολ, 11 ασίστ) πριν πωληθεί, αντί 8 εκατομμυρίων ευρώ, τον Φεβρουάριο του 2019 στη New York FC, για να γίνει η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορίας της.

Ο κορονοϊός τον έστειλε στην Αλ Αχλί

Η πανδημία και οι ταξιδιωτικές περιορισμοί στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η γυναίκα του περίμενε το πρώτο παιδί της οικογένειας, έστειλαν τον Μιτρίτα (13 φορές διεθνής με την Εθνική Ρουμανίας) από τη New York FC (49 συμ, 18 γκολ, 7 ασίστ) τον Οκτώβριο του 2020 δανεικό στην Αλ Αχλί.

«Είναι ένας παίκτης στον οποίο πιστεύουμε και μας έχει βοηθήσει να κερδίσουμε πολλά παιχνίδια τους τελευταίους 18 μήνες. Όμως, δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, οπότε από ανθρώπινη άποψη, θέλαμε να σεβαστούμε τις επιθυμίες του να είναι πιο κοντά στην οικογένειά του», είχε πει ο αθλητικός διευθυντής της NYCFC, Ντέιβιντ Λι.

Στην ομάδα από την Τζέντα μέτρησε 30 συμμετοχές με 4 γκολ και 5 ασίστ, αλλά παρότι στο συμβόλαιο του υπήρχε ρήτρα αγοράς του, πριν από μερικές ημέρες επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες αποχαιρετώντας τη Σαουδική Αραβία.

Με τις ευλογίες του μπαμπά Λουτσέσκου

Η περίπτωση του Σίντκλεϊ προέκυψε μετά από υπόδειξη του Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρα του Ρουμάνου προπονητή, ο οποίος τον έχει στην Ντιναμό Κιέβου και τους τελευταίους μήνες δεν τον υπολογίζει, καθώς ο νεαρός Ουκρανός Βιτάλι Μικολένκο έχει καθιερωθεί στη θέση του αριστερού μπακ.

Ο ΠΑΟΚ συζητάει για την απόκτηση του 28χρονου Βραζιλιάνου μπακ, με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς του, αλλά ως δεύτερη λύση πίσω από τον Γιαν Μπορίλ της Σλάβια Πράγας.

Καταρχήν για να προχωρήσει το θέμα του Σίντκλεϊ θα πρέπει πρώτα να αδειάσει θέση ξένου ποδοσφαιριστή (αυτή την στιγμή υπάρχουν οι Ροντρίγκο, Τέιλορ, Αουγκούστο, Καγκάβα, Εσίτι και Ουάρντα) στο ρόστερ του. Κι αν για τον Ουάρντα υπάρχει δεδομένη απόφαση για λύση της συνεργασίας, πρέπει να αποχωρήσει ακόμη ένας για να φτάσει ο «Δικέφαλος» στο όριο των πέντε μη κοινοτικών και άνω των 23 ετών ξένων ποδοσφαιριστών.

Ο Σίντκλεϊ ξεκίνησε από την Ατλέτικο Παραναένσε (108 συμ, 8 γκολ, 7 ασίστ), συνέχισε ως δανεικός στην Κορίνθιανς (34 συμ, 2 γκολ, 2 ασίστ) και αποκτήθηκε το 2018 από την Ντιναμό Κιέβου (33 συμ, 3 γκολ, 3 ασίστ) αντί 5 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως, ο Γιαν Μπορίλ δεν έχει βγει, εντελώς, από το κάδρο του ΠΑΟΚ, η υπόθεση του 30χρονου αρχηγού της Σλάβια Πράγας παραμένει υπό διαπραγμάτευση, με την ομάδα της Τσεχίας να προβάλει νέες υψηλότερες οικονομικές απαιτήσεις της Σλάβια Πράγας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα