Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς ήθελε να δει τις... μηχανές στο φουλ

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς ήθελε να δει τις... μηχανές στο φουλ

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς ήθελε να δει τις... μηχανές στο φουλ

bet365

Μέσα από τα λόγια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και κυρίως από την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου του φιλικού ματς του Παναθηναϊκού με τη Μίλαν, έγινε απολύτως κατανοητή η φιλοσοφία με την οποία παρουσιάστηκε το «τριφύλλι» και τα όρια που ήθελε να δει ο κόουτς της ομάδας. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΤΕΡΓΕΣΤΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΛΙΑΡΗΣ

Μπορεί να ήταν μια ιδιαίτερη περίσταση αυτή της επίσκεψης του Παναθηναϊκού στην Τεργέστη, μπορεί το φιλικό με τη Μίλαν να ήταν τέτοιο που έγινε λαμπερό και αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε για τους «ροσονέρι», ωστόσο, από πλευράς «τριφυλλιού», ήταν κάτι παραπάνω από παραπάνω από χρήσιμο το συμπέρασμα της προσπάθειας που έγινε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήξερε ακριβώς τι θα αντιμετωπίσει δεδομένης της τρομερής ποιότητας των «ροσονέρι» και γι' αυτό παρουσίασε μια ομάδα που έπρεπε να τρέχει πολύ. Έπρεπε να φτάσει στα όριά της. Έπρεπε να διατηρήσει έναν τρομερό ρυθμό στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης μέχρι ο Πιόλι ν' αποφασίσει ότι θ' άλλαξε όλα τα πρόσωπα της δικής του ομάδας.

Ο κόουτς των «πράσινων» ήθελε να βλέπει συνεχώς κινήσεις από τους παίκτες του. Ήθελε ν' αντέξουν στον ρυθμό που έδινε η ομάδα του Μιλάνου. Γι' αυτό και η τριπλέτα στο χώρο του κέντρου με τα τρεξίματα και την πίεση του Αλεξανδρόπουλου μαζί με τους Πέρεθ και Μαουρίσιο που για πρώτη φορά στα φετινά φιλικά προετοιμασίας του Παναθηναϊκού είχαν κι άλλον παρτενέρ αλλάζοντας συνεχώς θέσεις.

  • «Λογικό να μην έχεις χρόνο με τη μπάλα στα πόδια»

«Ήταν ένα εξαιρετικό φιλικό παιχνίδι αναφορικά με την ποιότητα των αντιπάλων. Είχαμε να κάνουμε με μία ομάδα, η οποία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος. Έχει ποιότητα και είναι ιδιαίτερα γρήγορη. Χρειαζόταν και κάναμε τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού αυτού. Ίσως περισσότερο ανασταλτικά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Υπήρχαν κάποιες στιγμές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όπου κάναμε κάποια λάθη στις τοποθετήσεις και στις αλληλοκαλύψεις. Λάθη τα οποία θα σου κοστίσουν απέναντι σε τέτοιες ομάδες, όπως και έγινε σήμερα. Οι παίκτες προσπάθησαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα και όταν είχαμε χρόνο να κρατήσουμε την μπάλα το κάναμε. Όταν έχεις απέναντι σου τέτοιες ομάδες είναι λογικό να μην έχεις πολύ χρόνο.

Προσπαθήσαμε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου να διατηρήσουμε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν καταφέραμε να κάνουμε πολλές τελικές προσπάθειες. Εστιάζω στην τεράστια προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές μου σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι. Στα διαστήματα που μας δόθηκε η ευκαιρία προσπαθήσαμε να αναπτυχθούμε σωστά.

Υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία, αλλά υπάρχουν και αρνητικά, τα οποία απέναντι σε έναν αντίπαλο θα φανούν περισσότερο. Πιστεύω ότι από ένα τέτοιο παιχνίδι αποκομίζουμε όλοι εμπειρίες» είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς λίγο μετά την αναμέτρηση στο «Nereo Rocco», προτού αναχωρήσει η αποστολή του Παναθηναϊκού ώστε να επιστρέψει στη βάση της.

  • Τα όρια και οι αντοχές

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατέστησε ξεκάθαρο πως ήθελε να δει παίκτες... στα κόκκινα. Να μη σταματούν να τρέχουν, να κυνηγούν, να πιέζουν τον αντίπαλο, να πέφτουν στις διεκδικήσεις της μπάλας και να έχουν διάρκεια. Το επιθετικό κομμάτι πέρασε κάπως σε πιο δεύτερη μοίρα, ωστόσο, όλη η ομάδα έπρεπε να επιδείξει μια νοοτροπία υπεράσπισης των χώρων με συνεχή κίνηση.

Πάλι οι «ροσονέρι» βρήκαν χώρους και λύσεις, προφανώς λάθη έγιναν όπως τόνισε και ο τεχνικός των «πράσινων», όμως, αν και δεν υπάρχει... Μίλαν στην Super League, αυτό το τεστ ήταν τρομερά χρήσιμο για τον προπονητή και τους παίκτες.

«Μπορεί να μην βρούμε στο δικό μας το πρωτάθλημα τόσο ποιοτική ομάδα, αλλά θα βρούμε σίγουρα αντιπάλους που θα μας φτάνουν στα όρια μας στον αγωνιστικό χώρο. Άρα ο σημερινός μας ανάγκαζε να φτάνουμε στα όρια μας είτε αυτό αφορούσε την κατοχή μπάλας, είτε αφορά τις στημένες φάσεις, είτε την ανασταλτική λειτουργία.

Ήμασταν όλη την ώρα υπό πίεση και αυτό θα συμβαίνει και στο ελληνικό πρωτάθλημα ανεξαρτήτως αν έχουμε απέναντι μας δυνατές ομάδες ή μικρομεσαίες. Για να κερδίσουμε θα χρειαστεί πολλές φορές να φτάσουμε στα όρια μας και αυτό είναι το βασικό κομμάτι του σημερινού παιχνιδιού, που μπορούμε να κρατήσουμε» είπε ο κόουτς του Παναθηναϊκού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα