Παναθηναϊκός: Οι φίλοι της Τριεστίνα βράβευσαν το τριφύλλι (pics)

Παναθηναϊκός: Οι φίλοι της Τριεστίνα βράβευσαν το τριφύλλι (pics)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Οι φίλοι της Τριεστίνα βράβευσαν το τριφύλλι (pics)

bet365

Η σπάνια περίσταση της επίσκεψης του Παναθηναϊκού στην Τεργέστη έγινε ευκαιρία για τους φίλους της ιστορικής Τριεστίνα ώστε να βραβεύσουν τους «πράσινους». ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΤΕΡΓΕΣΤΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΛΙΑΡΗΣ

Ο Παναθηναϊκός από το μεσημέρι της Παρασκευής βρίσκεται στην Τεργέστη ενόψει του αποψινού (21:30, CosmoteTV και LIVE από το Gazzetta) πολύ δυνατού φιλικού ματς με τη Μίλαν, στην πρόβα τζενεράλε των «ροσονέρι» ενόψει της έναρξης της Serie A.

Ασφαλώς η παρουσία του «τριφυλλιού» στην ιταλική πόλη με το... ελληνικό χρώμα λόγω της ιστορίας που «κουβαλάει», δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και ανεκμετάλλευτη.

Οι φίλοι της Τριεστίνα, που μάλιστα αποκαλούνται «Οι Γκρέγκοι», λόγω της σχέσης με την πατρίδα μας και του γεγονότος πως Έλληνες συμμετείχαν στην ίδρυση του συλλόγου, βράβευσαν τους «πράσινους» το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή του συλλόγου.

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου ήταν εκείνος που παρέλαβε την τιμητική πλακέτα, με τον Θανάση Παπαθανασίου - εκ της ελληνικής κοινότητας της Τεργέστης - να καταφέρνει να φέρει σε επαφή τους Έλληνες της ιταλικής πόλης με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε αυτή την ιδιαίτερη περίσταση.

«Η Τεργέστη είναι μια πόλη που έχει σχέση με την Ελλάδα. Σκεφτείτε ότι ο Άγιος Νικόλαος που βρίσκεται στην περιοχή αυτή, αλλά και κτίρια που είναι κοντά στην εκκλησία έχουν φτιαχτεί από Έλληνες. Πριν πολλά χρόνια ήρθαν στην Τεργέστη Έλληνες, οι οποίοι δεν άντεχαν υπό τον Οθωμανικό ζυγό, προκειμένου να επενδύσουν.

Αυτή τη στιγμή στην Τεργέστη ζουν γύρω στους 500 Έλληνες. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα. Η χαρά μας που βρίσκεται εδώ είναι μεγάλη και γι’ αυτό και θέλαμε να τους τιμήσουμε. Αυτό που πρέπει να σας πω είναι ότι η Τριεστίνα έχει φτιαχτεί και από Έλληνες και σε όλη την περιοχή εδώ τους έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Εγώ προσωπικά είμαι Παναθηναϊκός και σκεφτείτε ότι ανέβαλα το ταξίδι μου στην Ελλάδα για λίγες μέρες, προκειμένου να δω τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται στο γήπεδο της Τεργέστης. Όλο αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας και μακάρι στο μέλλον να ξαναγίνει» ήταν τα λόγια του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα