Αμραμπάτ: Το «Λιοντάρι του Άτλαντα» θα βρυχάται για την ΑΕΚ (pics & vids)

Αμραμπάτ: Το «Λιοντάρι του Άτλαντα» θα βρυχάται για την ΑΕΚ (pics & vids)

Δημήτρης Βέργος
Αμραμπάτ: Το «Λιοντάρι του Άτλαντα» θα βρυχάται για την ΑΕΚ (pics & vids)

bet365

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την απόκτηση του Νορντίν Αμραμπάτ και το Gazzetta γράφει για τα πλούσια τεχνικά προσόντα του 34χρονου Μαροκινού μεσοεπιθετικού, την προσωπικότητα που διαμόρφωσε από μικρός και το πώς η Ένωση κέρδισε τη μάχη για να τον κάνει δικό της.

Το λιοντάρι του Άτλαντα είναι ένας είδος λιονταριού το οποίο πιθανότατα εξαφανίστηκε από τη Βόρεια Αφρική τον 20ο αιώνα. Το παρατσούκλι αυτό συνοδεύει την Εθνική ομάδα του Μαρόκο και μαζί τον Νορντίν Αμραμπάτ. Τον 34χρονο Μαροκινό μεσοεπιθετικό που ετοιμάζεται να φέρει η ΑΕΚ στην Αθήνα με συμβόλαιο δύο ετών προσθέτοντας έναν παίκτη με πλούσια τεχνικά προσόντα.

Παίζει σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής

Ο Αμραμπάτ πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει την ικανότητα να προσφέρει σε όποια θέση του ζητηθεί στη μεσοεπιθετική γραμμή. Το καλό του πόδι είναι το δεξί και μπορεί να προσφέρει τόσο στη δεξιά όσο και στην αριστερή πλευρά. Συνολικά στην καριέρα του τα παιχνίδια που έχει παίξει είναι σχεδόν μοιρασμένα στο δεξί και στο αριστερό «φτερό», ενώ έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και πίσω από τον φορ, αλλά και ως επιθετικός. Είναι ένας πολυσύνθετος παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά για την ΑΕΚ με την ντρίμπλα, τη δύναμη και την ταχύτητα που τον διακρίνει, το κράτημα της μπάλας, αλλά και τις εκτελέσεις των στατικών φάσεων. Ένας έμπειρος και δημιουργικός παίκτης, ο οποίος θα λύσει τα χέρια του Μιλόγεβιτς καθώς εκτός από το αριστερό άκρο που η ΑΕΚ έψαχνε έναν ικανότατο εξτρέμ με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, μπορεί να παίξει και στο δεξί όποτε υπάρχει ανάγκη καθώς ο Λιβάι Γκαρσία αποτελούσε τη μοναδική επιλογή.

Το heatmap του Αμραμπάτ

Πηγή Wyscout: Το heatmap του Αμραμπάτ την περσινή χρονιά στην Αλ Νασρ

«Ζογκλέρ» με την μπάλα στα πόδια

Για την καριέρα του Αμραμπάτ δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά πράγματα γιατί λίγο ως πολύ είναι γνωστή. Άλλωστε οι μεταγραφές που έχει κάνει (Αϊντχόφεν, Καϊσέρισπορ, Γαλατάσαραϊ, Μάλαγα, Γουότφορντ, Λεγανές και Αλ Νασρ) ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Στην Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας βρισκόταν την τελευταία τριετία όπου επιβεβαίωσε αυτό που είχε παρουσιάσει και στην καριέρα του στην Ευρώπη τόσα χρόνια. Ότι δηλαδή αποτελεί έναν τεχνίτη ποδοσφαιριστή. Στον σύλλογο του Ριάντ έπαιζε κατά κύριο λόγο στη δεξιά πτέρυγα και σε 100 εμφανίσεις είχε 17 γκολ και 25 ασίστ. Μια γρήγορη ματιά στην πλατφόρμα του Wyscout αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι το δυνατό του στοιχείο είναι η ντρίμπλα. Την πρώτη του χρονιά είχε μέσο όρο 10.37 επιτυχημένες ντρίμπλες ανά ματς, τη δεύτερη 11.09 και μόνο πέρυσι 6.53 ντρίμπλες ανά παιχνίδι. Χωρίς αυτές βέβαια να σημαίνουν ότι είναι λίγες...

Το heatmap του Αμραμπάτ

Πηγή Wyscout: Οι επιτυχημένες ντρίμπλες του Αμραμπάτ στο τελευταίο του ματς με την Αλ Νασρ

Έφτιαξε προσωπικότητα δουλεύοντας σκληρά από 16 ετών

Εκτός από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, ένας ακόμα λόγος που έκανε την ΑΕΚ να θέλει να... βρυχάται το «Λιοντάρι του Άτλαντα» γι' αυτήν, ήταν και η προσωπικότητα και η νοοτροπία του νικητή που έχει. Αυτή δεν ήρθε μόνο κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του ζωής κατακτώντας τρόπαια με τη Γαλατάσαραϊ και την Αλ Νασρ, αλλά χτίστηκε πολύ νωρίτερα όταν ήταν ακόμα παιδί. Γεννημένος από Μαροκινούς γονείς στην Ολλανδία που ήταν βιοπαλαιστές, ο Αμραμπάτ στα 16 του πήγαινε σχολείο, έπαιζε ποδόσφαιρο και δούλευε σε εστιατόριο πλένοντας πιάτα και ετοιμάζοντας επιδόρπια! Στο σχολείο μάλιστα έπιασε ακόμη μια δουλειά καθαρίζοντας τους ορόφους με ηλεκτρική σκούπα, την οποία όμως σταμάτησε γρήγορα καθώς εμπόδιζε τη σχολική του δραστηριότητα! Το είχε πει και ο ίδιος σε συνέντευξη που είχε δώσει όταν αγωνιζόταν στη Γουότφορντ. «Αν δουλεύεις σκληρά, ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Εγώ δουλεύω σκληρά και θα δούμε που θα φτάσω. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους είτε πρόκειται για κάποιον που καθαρίζει, είτε κάποιον που είναι γιατρός είτε κάποιον που είναι ποδοσφαιριστής. Πρέπει να τους σέβεσαι όλους. Αυτό με βοήθησε για να παραμείνω προσγειωμένος», είχε πει στον Watford Observer.

Η φιλία με τον Ντρογκμπά και τον Σνάιντερ

Την περίοδο που αγωνιζόταν τη Γαλατάσαραϊ, ο Αμραμπάτ συνάντησε στα αποδυτήρια παίκτες με τεράστια προσωπικότητα που επίσης συνέβαλαν στο να διαμορφώσει τον δυναμικό του ποδοσφαιρικό χαρακτήρα. Ήταν η εποχή που στα αποδυτήρια της Γαλατά μαζί με τον Αμραμπάτ υπήρχαν παίκτες όπως ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ και μόνο να κερδίσει είχε από αυτούς. «Ήταν φανταστικό που έπαιξα με αυτούς. Απλά και μόνο που βρισκόμουν μαζί τους στα αποδυτήρια. Είναι φίλοι μου πλέον και κρατάμε ακόμα επαφή. Ήταν καλά τα χρόνια εκείνα», είχε υπογραμμίσει στη συνέντευξη που είχε δώσει.

Πώς η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει την κούρσα της μεταγραφής

Όπως διαβάσατε και το βράδυ της Παρασκευής, όταν έγινε γνωστό πως η ΑΕΚ φουλάρει για την ολοκλήρωση της απόκτησης του Αμραμπάτ, σημαντικό ρόλο στο να πάρει την απόφαση ο 34χρονος Μαροκινός μεσοεπιθετικός προκειμένου να επιστρέψει στην Ευρώπη έπαιξε ο προπονητής της Εθνικής του Μαρόκο, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς. Ο τελευταίος κατέστησε σαφές στον Αμραμπάτ (ο οποίος μετράει 55 εμφανίσεις και τέσσερα γκολ με την Εθνική του Μαρόκο) ότι για να κρατήσει τη θέση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενόψει του Μουντιάλ του Κατάρ θα έπρεπε να επιστρέψει στην Ευρώπη. Αυτό ήταν καθοριστικό καθώς ήδη ο Αμραμπάτ είχε πρόταση ανανέωσης από την Αλ Νασρ, αλλά και προτάσεις από Αλ Χιλάλ και Αλ Ραγιάν που του έστρωναν πετροδόλαρα στα πόδια του αγγίζοντας τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως! Οικονομικά δεδομένα που προφανώς δεν μπορούσε να φτάσει η ΑΕΚ. Όμως η επιστροφή στην Ευρώπη για να διατηρήσει τη θέση στην Εθνική του ομάδα ήταν το «κλειδί» με την ΑΕΚ να του προσφέρει το διετές συμβόλαιο που επιθυμούσε ο ίδιος και να ετοιμάζεται να τον κάνει δικό της, παρά το ενδιαφέρον που είχε από την αγαπημένη του Μάλαγα, αλλά και από τη Φέγενορντ.

Photo Credits: Associated Press

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα