Απλά ερωτήματα για τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ

Απλά ερωτήματα για τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ

Απλά ερωτήματα για τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταγράφει τα πιο σημαντικά ερωτήματα που τίθενται αυτή την εποχή για τις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ, ερωτήματα που σίγουρα θα τεθούν και στον Ραζβάν Λουτσέσκου που πάντα απαντάει και επικοινωνεί-ενημερώνει τον κόσμο.

Τρεις εβδομάδες έμειναν για να τελειώσουν οι μεταγραφές. Όλα δείχνουν ότι ο Αύγουστος για τον ΠΑΟΚ θα είναι καυτός. Αγωνιστικά και μεταγραφικά. Αν η ομάδα περάσει στην Ευρώπη, τότε θα υπάρχει καλύτερη ψυχολογία για όλα αυτά. Αν όχι, όλα θα επηρεαστούν και σίγουρα θα γίνουν δεύτερες σκέψεις, αφού θα μειωθούν τα έσοδα και κυρίως τα διαθέσιμα παιχνίδια.

Για άλλη μία φορά θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ κινείται μεταγραφικά με βάση τα «θέλω» του Ραζβάν Λουτσέσκου. Εδώ και δύο χρόνια ασκούνταν κριτική για το ότι ο πιο επιτυχημένος προπονητής δεν εισακούστηκε το καλοκαίρι του 2019 και τώρα ο ΠΑΟΚ κινείται πάνω σε αυτό το μοντέλο. (Για όσους θα βιαστούν και για να βοηθήσω στο σκεπτικό, λεπτομέρεια μέσα σε όλα αυτά αποτελεί η παρουσία τεχνικού διευθυντή. Και τότε και τώρα, η πολιτική και οι επιλογές του ΠΑΟΚ, καθορίζονται από την ιδιοκτησία και την τεχνική ηγεσία).

Ποιο είναι το θέμα μας; Τι θα θέσουμε σήμερα ως προβληματισμό μέσα από απλά ερωτήματα, αφού αυτή είναι η δουλειά μας. Γιατί… δουλειά μας ΔΕΝ είναι να επιβάλουμε την άποψή μας ως την σωστή. Γιατί… δουλειά μας δεν είναι να κάνουμε… κυβιστήσεις, ασκώντας κριτική στον ΠΑΟΚ επειδή «ακούει» τον προπονητή του, ενώ επί δύο χρόνια τον κατηγορούσαμε για το ότι… δεν ακολούθησε το σχέδιο και τις ιδέες του Λουτσέσκου.

Πασχαλάκης
Δουλειά μας είναι για παράδειγμα να ρωτάμε τον Λουτσέσκου την πρώτη ημέρας της παρουσίασής του… «πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τη θέση του τερματοφύλακα, όπου κατά γενική ομολογία –επί δύο χρόνια- υπήρχε μεγάλο πρόβλημα». Δουλειά μας είναι να τον ρωτήσουμε πώς αντιλαμβάνεται τον στόχο που έθεσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ περί… αυτάρκειας, η οποία επιτυγχάνεται και μέσα από την ανάδειξη παικτών (και νεαρών) στους οποίους ο ΠΑΟΚ δίνει υπεραξία, κάτι που εκείνος – εκ των πραγμάτων- δεν δείχνει να βάζει ως μεγάλο στόχο.

Το να «περιμένεις» να χάσει ο ΠΑΟΚ για να ποντάρεις στον εκνευρισμό και να λαϊκίσεις γράφοντας αυτό που θέλει να διαβάσει ο τσατισμένος φίλαθλος, είναι πλέον… ανόητο. Το να προσπαθείς να επιβάλεις την άποψή σου σε στυλ… «πάρτου με το ζόρι τερματοφύλακα» είναι… κωμικοτραγικό. Το να «ποντάρεις» σε ένα πρώτο κακό αποτέλεσμα και να βασίζεσαι σε αυτό, βγάζοντας γενικά συμπεράσματα για την εικόνα που θα έχει η ομάδα όλη τη χρονιά, αποτελεί τον ορισμό της αμπαλοσύνης.

ΠΑΟΚ

Φθάνει όμως με τον… πρόλογο.

Υπάρχουν μερικά ουσιαστικά ζητήματα για τη διαμόρφωση του ρόστερ και του κορμού που ΣΑΦΩΣ πρέπει να τεθούν ΚΑΙ ΠΑΛΙ στον υπεύθυνο που είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ερωτήματα και προβληματισμοί και όχι εξυπνάδες για να φανούμε ότι… εμείς ξέρουμε και εκείνος είναι ο άσχετος. Από… ταλεγαμενάκηδες χορτάσαμε τόσα χρόνια. ΕΙΔΙΚΑ στο κεφάλαιο… Λουτσέσκου, όπου οι περισσότεροι εξ’ αυτών έχουν πάθει… εξαρθρώσεις από τις κωλοτούμπες.

Ερωτήσεις που φυσικά θα τεθούν, όπως και οι περασμένες, τότε στο ξεκίνημα:

1) Γιατί και πάλι ο κορμός της ομάδας αποτελείται κατά 70-80% από παίκτες άνω των 30; Μπορεί να επιτευχθεί έτσι ο στόχος της αυτάρκειας ή σε 1-2 χρόνια το πολύ, θα χρειαστούν και πάλι πολλές θυσίες για να διαμορφωθεί ένας νέος κορμός;

2) Πώς και γιατί εν έτη 2021, δεν δείχνει να απασχολεί καθόλου το κομμάτι ταχύτητα, αλλά και ένταση σε σχέση με τους παίκτες και τα χαρακτηριστικά που (δεν) ψάχνεται;

Ο Ρουμάνος απαντάει. Έχει τη φιλοσοφία του, τις ιδέες του και εξηγεί. Δεν μιλάει γενικά γιατί ξέρει ότι επικοινωνεί με τον κόσμο και βοηθάει στο σκεπτικό όλων. Αν πείθει ή δεν πείθει, είναι άλλο ζήτημα. Αλλά… πριν πεις-γράψεις την εξυπνάδα σου, δεν είναι απαραίτητο να έχεις και τη θέση του πάνω σε αυτά τα απλά ερωτήματα; Από εκεί και πέρα, προφανώς και ισχύει ότι… «το αποτέλεσμα μετράει» και όλοι κρίνονται από αυτό. Από το τελικό αποτέλεσμα όμως..

Ας απαντήσει όμως, ας περιοριστούν οι εξυπνάδες… «εμείς ξέρουμε, εκείνος δεν ξέρει» μπας και κάποια στιγμή αποφασίσουμε: Τελικά τι είναι σωστό: Να δεχθεί τις ιδέες και τη φιλοσοφία του ο ΠΑΟΚ όπως κάνει τώρα και όπως έκανε πριν το 2019, ή να παρεμβαίνει για να αλλάζει μερικά από τα θέλω του, όπως έκανε το καλοκαίρι του 2019;

* Η γυναικεία ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ κέρδισε την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία. Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ είναι ο μοναδικός σύλλογος όπου στα πέντε μεγάλα ομαδικά σπορ έχει τις ομάδες ανδρών και γυναικών στην πρώτη κατηγορία! Τα περισσότερα τμήματα πρωταγωνιστούν, κερδίζουν ευρωπαϊκές συμμετοχές και όλα αυτά μαζί αποτελούν άλλη μία επιβεβαίωση της σταδιακής, αλλά και μεγάλης ανάπτυξης του συλλόγου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.