Ο ΠΑΟΚ με τα εκατομμύρια και ο Έλληνας αθλητής…

Ο ΠΑΟΚ με τα εκατομμύρια και ο Έλληνας αθλητής…

Ο ΠΑΟΚ με τα εκατομμύρια και ο Έλληνας αθλητής…

bet365

Με δύο θέματα ασχολείται σήμερα ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου στο blog του στο Gazzetta. Τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ που αλλάζουν με την επικείμενη πώληση του Τζόλη, ενώ σχολιάζει και τους Έλληνες αθλητές και όσα πετυχαίνουν εκτός αγωνιστικών χώρων.

Με πολύ-πολύ κακή διάθεση γράφουμε και ασχολούμαστε με τα αθλητικά πράγματα. Η χώρα πενθεί γι’ ακόμη μία φορά και το κακό είναι ότι με την περιβαλλοντολογική καταστροφή είμαστε ακόμη στην αρχή του κακού…

Παρενθετικά και μόνο για το ποδόσφαιρο και για τον ΠΑΟΚ που ετοιμάζεται για το πολύ-πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τους Ιρλανδούς, αλλά ταυτόχρονα έχει να διαχειριστεί και πολλά ανοικτά μεταγραφικά μέτωπα…

Τον Απρίλιο έγραφα για τα εκατομμύρια που θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ σε αυτή την μεταγραφική περίοδο και για τον τρόπο που θα τα διαχειριστεί… Έρχεται η ώρα που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα φθάσει τα 20 –περίπου- εκατομμύρια από τις πωλήσεις παικτών! Του Γιαννούλη τελείωσε, ενώ θέμα χρόνου είναι να τελειώσει και του Τζόλη.

Ο ΠΑΟΚ που χτίζεται φέτος γύρω από τα «θέλω» του Ραζβάν Λουτσέσκου. Επί δύο χρόνια κατηγορούσαν τον Σαββίδη για το ότι… δεν άκουσε τον Λουτσέσκου και τον ανάγκασε να φύγει για τη Σαουδική Αραβία. Τώρα λοιπόν, όπως έχει αποδειχθεί και όπως είπε ο Σαββίδης, όλοι δουλεύουν για να στηρίξουν το πλάνο, τη φιλοσοφία και τις ιδέες του προπονητή!

Λουτσέσκου

Ο Λουτσέσκου αποδέχθηκε αρχικά μία λύση τύπου Τέιλορ, αλλά μετέπειτα επέμεινε έντονα για πολύ πιο ποιοτικούς παίκτες όπως ο Ολιβέιρα, ο Κούρτιτς, ενώ είναι γνωστό ότι… «πεθαίνει» για τον Τζιοβίνκο που είναι ένας κανονικός σούπερ σταρ. Εδώ και εβδομάδες, τέτοιου επιπέδου είναι οι επιλογές του.

Αυτές είναι μέχρι τώρα, μαζί και η συμφωνία με την ΠΑΕ για τις ανανεώσεις για Ελ Καντουρί, Σφιντέρσκι, φυσικά και για τους Ίνγκασον, Αντρίγια Ζίβκοβιτς που θα ακολουθήσουν. Στα πλάγια μπακ θέλει την μεταγραφή του Τσέχου Μπορίλ από τη Σλάβια Πράγας ή του Ραχμάν Μπάμπα, σε κίνηση που αν γίνει θα είναι πιο σημαντική και θα στοιχίσει πολλά περισσότερα από όσα η όποια απόκτηση εκείνων των Πορτογάλων που πρωτοαπασχόλησαν (Σοάρες, Ρεμπότσο). Από εκεί και πέρα είναι υποχρεωμένος να κινείται για την αντικατάσταση του Τζόλη, αλλά και όποιου χαφ παραχωρηθεί.

Έτσι χτίζεται ο νέος ΠΑΟΚ με όλη τη διαδικασία να κρίνεται στο τέλος. Προφανώς θα υπάρχουν αρκετοί που διαφωνούν με τις ιδέες Λουτσέσκου (τέρμα, χαφ, ταχύτητα, ηλικίες) έστω και αν για δύο χρόνια τον… έψαχναν. Τι να κάνουμε, αυτός χτίζει τον ΠΑΟΚ. Με τις δικές του ιδέες και πάντα μέσα στα περιθώρια που βάζει ο ΠΑΟΚ. Αλλιώς, θα έκανε γκάλοπ…

Από εκεί και πέρα η υπόθεση πρόκριση είναι προφανώς ξεχωριστή. Η μία και οι δύο βραδιές δεν κρίνουν όλη την προσπάθεια για χτίσιμο νέας ομάδας. Πώς θα γίνει; Αν ο ΠΑΟΚ περάσει τους Ιρλανδούς ή και τους επόμενους, θα είναι πετυχημένη η μεταγραφική προσπάθεια και αν δεν τα καταφέρει θα είναι αποτυχημένη; Αστείο και μόνο να λέμε ότι κρίθηκε αυτή η κατάσταση στις πρώτες 20 ημέρες…

Ο ΠΑΟΚ βέβαια πρέπει οπωσδήποτε να περάσει και να συνεχίσει λίγο πιο ήρεμος για τα επόμενα βήματα… Φέτος πρέπει να πρωταγωνιστήσει και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη.

* Την περίοδο που ο Έλληνας… «ειδικός» και «πανεπιστήμονας» του διαδικτύου (και όχι μόνο) άφησε στην άκρη τις αναλύσεις περί πανδημίας και εμβολίων για να ασχοληθεί με το πώς εξαπλώνονται οι πυρκαγιές ψάχνοντας ποιον θα κατηγορήσει για το παγκόσμιο φαινόμενο, την ίδια στιγμή που διάφοροι κομματικοί… κύκλοι φαγώνονται για το ποιος φταίει περισσότερο ή λιγότερο για τις πυρκαγιές του 2018 ή του 2021, εμείς μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι για το ότι οι συμπατριώτες που μας κάνουν υπερήφανους, είναι οι Έλληνες αθλητές. Και αυτή τη φορά ΔΕΝ υπερηφανευόμαστε ΜΟΝΟ για τα κατορθώματά τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά ΚΥΡΙΩΣ για τον τρόπο που εκφράζονται ΕΚΤΟΣ αυτών.

Ο αθλητής- ο άνθρωπος.

Ο ένας μετά τον άλλο. Κάθε μέρα σχεδόν και ένας Έλληνας για τον οποίο καμαρώνουμε σε αντίθεση με τόσους άλλους για τους οποίους ντρεπόμαστε.

Άνθρωποι που μεγάλωσαν και ανατράφηκαν στο χώρο του αθλητισμού και τώρα στα δύσκολα βγάζουν την ανθρωπιά τους πάνω από κάθε τι άλλο.

Ο τεράστιος Πετρούνιας με όλη τη συμπεριφορά και την προσωπικότητά του.

Πετρούνιας

Ο ποδηλάτης Βολικάκης που δεν σταμάτησε να ζητάει συγνώμη για το ότι… δεν προσέφερε χαρά στους Έλληνες. Το ίδιο και η Μαρία Πρεβολαράκη.

Ο απίστευτος Ιακωβίδης που εκπροσώπησε με τόσο εκφραστικό και άμεσο τρόπο όλους τους Έλληνες αθλητές, οι οποίοι δοκιμάζονται και υποφέρουν με στόχο να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα έχοντας απλά μία αξιοπρεπή παρουσία στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Τα παλικάρια της εθνικής πόλο με τον Φουντούλη! Οι μόνοι Έλληνες μέσα σε αυτό το χάος που ζούμε, οι οποίοι ζητούσαν συγνώμη επειδή… χάρηκαν λίγο παραπάνω μιας και εκπλήρωναν το όνειρό τους!

Μαζί και τα αδέλφια Αντεντοκούμπο που… κάθε μέρα και κάθε στιγμή προσπαθούν να ευχαριστήσουν τη χώρα που τους γέννησε και τους ανέθρεψε.

Και άλλοι πολλοί! Αθλητές-άνθρωποι!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.