Τζολάκης: Το παιδί που... πήγε μόνο του, με το θράσος και την προσωπικότητά του

Τζολάκης: Το παιδί που... πήγε μόνο του, με το θράσος και την προσωπικότητά του

bet365

Ο Κώστας Τζολάκης γεννήθηκε για να παίζει τέρμα. Οι άνθρωποι που ξεχώρισαν το ποδοσφαιρικό του θράσος του και την προσωπικότητά του πριν καλά καλά γίνει 16 ετών, εξηγούν γιατί δεν εκπλήσσονται από την πορεία του πορτιέρε του Ολυμπιακού!

Σεζόν 2017-2018. Η Κ20 του Πλατανιά έχει κάτω από τα δοκάρια της ένα παιδί που ακόμη δεν είναι καλά - καλά 16 ετών.

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης όντας μόλις 15 ετών έχει κάνει τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας των Χανιών, Κώστα Γκολέμη αλλά και τον τότε προπονητή της ομάδας, Μανώλη Σκύβαλο (σήμερα ο 38χρονος κόουτς είναι στον πάγκο του Ηρόδοτου) να τον εμπιστεύονται τυφλά.

Μέσω των εμφανίσεών του με τον Πλατανιά, ο τεχνικός της Κ16 στην Εθνική, Βασίλης Γεωργόπουλο, δεν γίνεται να μην τον συμπεριλάβει στις κλήσεις του.

Στις 21/11 του 2017 κάνει το ντεμπούτο του με το εθνόσημο στο στήθος κρατώντας το μηδέν στη νίκη με 0-1 επί του Μαυροβούνιου.

Η πορεία του στην Εθνική είναι ανοδική. Το 2019 είναι βασικός στα πλάνα του Νίκου Κεχαγιά στην ομάδα που μας εκπροσώπησε στο Euro K17. Σήμερα είναι βασικός στην ομάδα του Γιώργου Σίμου στην Κ21 και αναμφισβήτητα το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί στην ανδρών.

Με τα γάντια του Ολυμπιακού στην πρώτη ομάδα μετράει ήδη 12 ματς.

Νταμπλούχος Ελλάδας πριν κλείσει τα 19

Στα 17 του μάλιστα κλήθηκε από τον Πέδρο Μαρτίνς να κάτσει κάτω από τα δοκάρια στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Στον πάγκο έμεινε τότε ο Αλέν, μιας κι ο Σα δεν ήταν διαθέσιμος για εκείνο το ματς. Και εκεί κράτησε το μηδέν, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει το Κύπελλο. Αυτό δεν ήταν το ντεμπούτο του στην 11άδα του Μαρτίνς. Στις 4/3 του 2020 στην ήττα με 3-2 από τον ΠΑΟΚ κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα.

Στα 19 του ήδη μετράει ένα νταμπλ κι οι εμπειρίες του είναι περισσότερες από κάποιο παιδί άλλο παιδί της ηλικίας του.

Κάπου εδώ να σου πούμε ότι ο Τζολάκης έχει 17 ματς με την Κ19 του Ολυμπιακού κι άλλα 6 με τους «ερυθρόλευκους» για το UEFA U19. Α! Εκτός από έναν τερματοφύλακα με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και προσόντα (ύψος 1.93), στο πρόσωπό του θα δεις κι ένα παιδί που δεν άφησε τις σπουδές του για την μπάλα.

Στις Πανελλήνιες που έδωσε έβγαλε πάνω από 16.000 μόρια και η σχολή που ήθελε να περάσει - και τα κατάφερε - ήταν η Οργάνωση Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Την περσινή σεζόν τον είδαμε πιο συχνά κάτω από τα γκολπόστ. Κλείνει τη χρονιά με 7 ματς. Φέτος ήδη μετράει 3 συμμετοχές, έχοντας δεχτεί ένα γκολ. Οκ, θα μπορούσε να είχε καλύτερη αντίδραση στην εκτέλεση φάουλ του Ντεσποτόφ, αλλά κανείς δεν μπορεί να σταθεί μόνο σ' αυτό.

Ο Τζολάκης απέναντι στον Ντεσποτόφ

«Εμείς δεν κάναμε τίποτα...»

Η ωριμότητά του, το θράσος του, το πόσο τολμηρός είναι φάνηκε στο χθεσινό ματς. Εκανε κι ένα τσαφ προς το τέλος του αλλά δεν το πλήρωσε. Ούτε ο ίδιος ούτε η ομάδα. Όμως, δεν γίνεται να αγνοήσεις ότι ένας 19χρονος καλείται να οδηγήσει την ομάδα του προς τους ομίλους του Champions League κι ο ίδιος ανταποκρίνεται όσο καλύτερα μπορεί.

Για όσους τον ξέρουν όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν τους εκπλήσσει.

«Από 15,5 ετών ανέβαινε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας του Πλατανιά. Από τότε βλέπαμε ότι "δεν μασούσε", όπως λέμε. Με τον προπονητή τερματοφυλάκων Κώστα Γκολέμη, τον είχαμε ξεχωρίσει για το ποδοσφαιρικό του θράσος, την προσωπικότητά του και σωματικά του χαρακτηριστικά.

Για να πούμε την αλήθεια, εμείς δεν κάναμε και τίποτα το σπουδαίο πάνω του. Σαφώς και μέσω της δουλειάς μας βελτίωσε πολλά στοιχεία του, αλλά ο Κώστας το είχε... Πήγε μόνος του, ήταν φτιαγμένος για να γίνει αυτό που βλέπετε σήμερα», θα πει στο Gazzetta ο Μανώλης Σκύβαλος καμαρώνοντας σαφώς για τον πορτιέρε του Ολυμπιακού.

«Ένα του έλεγα και καταλάβαινε δέκα»

Ο Κώστας Γκολέμης ήταν ο προπονητής τερματοφυλάκων στην Κ19 του Πλατανιά. Στα χέρια του ο Τζολάκης έκανε τα πρώτα του... μαθήματα όσον αφορά στη θέση του τερματοφύλακα.

«Ο Κωνσταντής, είναι ένα έξυπνο παιδί που του αρέσει να δουλεύει σκληρά. Ήταν πολύ εργατικός αλλά θέλω να σταθώ στη φοβερή παιδεία που έχει από την οικογένειά του. Δεν θέλω να κρυφτώ... Το παιδί πήγε μόνο του. Ενα του έλεγα και καταλάβαινε δέκα. Δεν χρειάστηκε να του δώσω συμβουλές. Θα μπορούσε να σας λέω και να σας λέω αλλά ειλικρινά αυτά το παιδί δεν χρειάστηκε πολλά από εμάς. Είχε έναν στόχο: Το σχολείο και την μπάλα. Και έχει πετύχει και στα δύο. Πέρασε στο Πανεπιστήμιο και στο ποδόσφαιρο βλέπετε που έχει φτάσει».

Ποια στοιχεία του σας είχαν εκπλήξει;

«Μιας και μου δίνετε... πάσα, μπορώ να πω ότι ο ποδοσφαιρικός εγωισμός του ήταν απίστευτος για την ηλικία του. Και αυτό φαίνεται και σήμερα κατά την προσωπική μου άποψη».

Εχετε επαφή σήμερα;

«Συνέχεια μιλάμε... Βέβαια, δεν χρειάζεται να του δίνω συμβουλές. Εχει άλλους πολύ πιο έμπειρους και καλύτερους από μένα γι' αυτά τα πράγματα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα