Το top 10 της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού (pics & vids)

Το top 10 της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού (pics & vids)

Νίκος Αθανασίου
Το top 10 της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού (pics & vids)

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τις δέκα πιο ξεχωριστές στιγμές στο δεκαπενθήμερο του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Γκολ, ατάκες, αποκρούσεις, συμπεριφορές, γκάζια, χαμόγελα. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και πάμε να δούμε τις δέκα πιο χαρακτηριστικές στιγμές από αυτό το δεκαπενθήμερο στην Ολλανδία.

1. Ποια ήταν η λέξη που ακούστηκε περισσότερες φορές στο προπονητικό του Χορστ, στο λεγόμενο και ως ᾽᾽γήπεδο με τους κορμούς᾽᾽, οι οποίοι χρησίμευαν ως καρέκλες; Το ᾽᾽ώπα᾽᾽ από τα χείλη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Σε κάθε προπόνηση θα μπορούσες να το ακούσεις πάνω από εκατό φορές, καθώς αυτός ήταν ο τρόπος του Σέρβου τεχνικού να λέει ᾽᾽πάμε, πάμε, πάμε᾽᾽ στους ποδοσφαιριστές του.

«Για κάθε ανάγκη μετακίνησης η Avance έχει την λύση μέσα από τον πλήρη και υπερσύγχρονο στόλο της»!

2. Τα πιο όμορφα γκολ της προετοιμασίας ανήκουν στον Τάσο Χατζηγιοβάνη και τον Γιώργο Σιδερά. Ο Έλληνας εξτρέμ σκόραρε με ραμπόνα αλλά και με λόμπα ενώ ο νεαρός στόπερ έπιασε έναν φοβερό διαγώνιο κεραυνό που τίναξε τα δίχτυα!

3. Οι κορυφαίες αποκρούσεις της προετοιμασίας; Εκείνη του... Batman, Σωκράτη Διούδη, σε ένα δυνατό σουτ του Χατζηθεοδωρίδη και φυσικά η απόκρουση πέναλτι του Ξενόπουλου που έκρινε την διαδικασία κόντρα στην Φένλο.

4. Tο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Φένλο ήταν ό,τι καλύτερο έδειξε ο Παναθηναϊκός στα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους. Κυριαρχία πάνω στο χορτάρι, δημιουργία ευκαιριών, δύο γκολ αν και με βάση την κατοχή, θα μπορούσε να είχε κάνει και παραπάνω πράγματα. Eικόνα προόδου και αισιοδοξίας για όλα εκείνα που δουλεύει ο Γιοβάνοβιτς από τις αρχές Ιουλίου, περιμένοντας φυσικά και τις... ενισχύσεις από το μεταγραφικό παζάρι.

srs

5. Η στάση του σώματος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατά την διάρκεια των προπονήσεων. Μόνιμα στηριγμένος στο ένα γόνατο και με το χέρι στο πηγούνι να παρακολουθεί κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια του προγράμματος.

po

6. Πριν και μετά τις προπονήσεις, ο πρωταγωνιστής ήταν ένας. Γιασίν Αγιούμπ. Μόνιμο πειραχτήρι, πάντα σε κέφια, έτοιμος να πειράξει τον καθένα, ακόμη και σε άπταιστα ελληνικά, με αγαπημένη ατάκα το ᾽᾽έλα, ξύπνα λίγο᾽᾽!

7. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δούλεψε πάρα πολύ στην ανάπτυξη, στην δημιουργία αυτοματισμών και μοτίβων στο μεσαίο και επιθετικό τρίτο. Άργησε να δει αυτά που ήθελε και όταν σε μία προπόνηση όλα έγιναν σωστά, φώναξε ᾽᾽ἐπιτέλους᾽᾽ για να δείξει την ικανοποίηση του.

8. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε 3-0 από την ΑΖ αλλά το μεγαλύτερο μάθημα από την ολλανδική ομάδα δεν το πήρε πάνω στο χορτάρι. Το πήρε από το αθλητικό κέντρο του συλλόγου, το οποίο θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα για κάθε μεγάλο κλαμπ στην Ελλάδα που ακόμη μέχρι σήμερα, δεν έχει καταφέρει να φτάσει σε αυτό το επίπεδο εγκαταστάσεων. Eννιά γήπεδα, άρτιες υποδομές, όλα τα τμήματα της ακαδημίας συνδεδεμένα μεταξύ τους και με την πρώτη ομάδα, ένα προπονητικό κέντρο καταπληκτικό. Προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει την διαφορά είτε σε ποδοσφαιρικό είτε σε ψυχολογικό επίπεδο.

9. Ο Ιβάν μπορεί να λειτούργησε ως παιδαγωγός σε αυτή την προετοιμασία αλλά υπήρχαν και στιγμές που πάτησε... γκάζια. Πότε στην μητρική του γλώσσα και πότε με φωνές και σε πολύ έντονο τόνο. Δεν ήταν πολλές αυτές οι φορές αλλά ήταν ένα πολύ καλό μήνυμα προς όλους πως ο προπονητής δεν είναι εδώ μόνο για να διδάσκει και να επαινεί αλλά και να βάζει τις φωνές όταν πρέπει. Καρότο και μαστίγιο.

10. Δεκατέσσερις ημέρες δεν είχε βρέξει ούτε σε μία προπόνηση. Μόλις οι απεσταλμένοι πάτησαν το χορτάρι για να παίξουν το καθιερωμένο φιλικό με το τεχνικό επιτελείο μετά την τελευταία προπόνηση, άνοιξαν οι ουρανοί! Αυτό, όμως, δεν πτόησε τους δημοσιογράφους να ξεδιπλώσουν στο χορτάρι τις ποδοσφαιρικές τους αρετές και να χάσουν με το τιμητικότατο 10-6, με κορυφαίο τον πορτιέρε Κώστα Γουλή που έπιανε και τα... άουτ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα