
Ονιεκούρου: Τρία καλοκαίρια τον ήθελε ο Μαρτίνς, θα τον έχει τώρα

Θέμα λεπτομερειών είναι πια η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Χένρι Ονιεκούρου στον Ολυμπιακό, για την οποία σας είχα προϊδεάσει την περασμένη Παρασκευή. Ουσιαστικά αυτά που λείπουν είναι κάποια διαδικαστικά και να έρθει ο παίκτης για τις ανακοινώσεις.
Πρόκειται για μία κίνηση με μεγάλη σημασία για τον απλούστατο λόγο ότι ο Νιγηριανός είναι το στιλ του εξτρέμ που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς, όπως από την Παρασκευή σημείωνα με έμφαση. Ο Πορτογάλος προπονητής θεωρεί ότι από την ομάδα του επιθετικά λείπουν πολύ κατά πρώτον η ταχύτητα και κατά δεύτερον η διεισδυτικότητα, στοιχεία που ακριβώς είναι τα πιο μεγάλα προσόντα του Ονιεκούρου, ο οποίος επιπλέον έχει και αρκετά καλά στατιστικά σε γκολ κι ασίστ.
Μπορώ να σας πω ότι και στα τρία προηγούμενα καλοκαίρια (!) ο πολύ γρήγορος Αφρικάνος εξτρέμ όχι απλά ήταν στις πρώτες σειρές της λίστας του Μαρτίνς, αλλά αποτελούσε διακαή του πόθο! Και το 2018, αλλά τότε είχε έρθει ο Ποντένσε κι ο προπονητής δεν είχε επιμείνει, κυρίως όμως το 2019 (με την Μονακό όμως τελικά να τον αγοράζει από την Έβερτον) και πέρυσι, το 2020 (όταν ενώ η Μονακό ήταν να τον δώσει κάπου δανεικό, αποφάσισε να τον κρατήσει, ώσπου κάποιους μήνες αργότερα τον έδωσε στην Γαλατασαράι για έξι μήνες δανεικό).
Αυτό είναι το τέταρτο καλοκαίρι (!) που ο Μαρτίνς ήθελε τον Ονιεκούρου και τούτη τη φορά θα τον έχει, για να είμαι ακριβής κατά 99% (αφήνουμε πάντα 1% γιατί αν δεν υπογραφούν όλα τα σχετικά έγγραφα μεταγραφή δεν υπάρχει). Με τον Ολυμπιακό πραγματικά να χρειάζεται να δίνει μεγάλη μάχη με τη Γαλατά για να κερδίσει τον 24χρονο δεξιοπόδαρο άσο, αφού αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Τερίμ τον ήθελε σαν τρελός, καθότι τον θεωρεί ένα από τα αγαπημένα του παιδιά και τον πίεσε πάρα πολύ.
Επιπλέον, ας ξέρουμε ότι υπήρχαν άλλες δύο ομάδες ενδιαφερόμενες και δη από την Αγγλία και τη Γερμανία, η Γουότφορντ και η Χέρτα-προσέξτε ομάδες από το Λονδίνο και το Βερολίνο. Με τον πρωταθλητή Ελλάδας να αναγκάζεται βεβαίως να ματώνει για να πετύχει τη μεταγραφή, που θα είναι είτε με αγορά «εδώ και τώρα», είτε με δανεισμό και οψιόν αγοράς με ποσό στο πλαίσιο που μπορεί να πληρώσει ο Ολυμπιακός κι όχι στα 6,7 εκ. Ευρώ που ήταν του Μπρούμα με την PSV.
Ο Ονιεκούρου θα είναι λοιπόν η τέταρτη πολύ σημαντική μεταγραφή του Ολυμπιακού μετά από εκείνες των Τικίνιο Σοάρες, Κουντέ, Βάτσλικ!
Άσχετο: Έχει ακόμη δρόμο ο Ολυμπιακός μεταγραφικά. Το ζητούμενο αυτή την στιγμή, ωστόσο, είναι να αποφύγει την παγίδα στο Μπακού. Μεγάλη παγίδα λόγω και των πάρα πολλών απουσιών. Είδατε πόσοι θα λείψουν-και πόσοι από αυτούς που θα πάνε δεν είναι 100% έτοιμοι…Γι΄ αυτό και γράφω τόσες ημέρες για «χίλια δύο προβλήματα» και για «δύο και τρεις παίκτες που κάθε ημέρα χάνει ο προπονητής»…
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.