Παναθηναϊκός: Η δύσκολη εξίσωση του Σανκαρέ και η νέα υπέροχη φανέλα!

Παναθηναϊκός: Η δύσκολη εξίσωση του Σανκαρέ και η νέα υπέροχη φανέλα!

Παναθηναϊκός: Η δύσκολη εξίσωση του Σανκαρέ και η νέα υπέροχη φανέλα!

bet365

O Nίκος Αθανασίου γράφει από την Ολλανδία για τον Γιουνούς Σανκαρέ που κέρδισε χρόνο στην αξιολόγησή του και την νέα πρώτη εμφάνιση του Παναθηναϊκού.

Καλησπέρα σας από το Άρσεν της Ολλανδίας, αυτή την πανέμορφη ολλανδική κωμόπολη, στην οποία ζητάς παγωτό στις 9 το βράδυ και σου απαντούν ᾽᾽με συγχωρείτε η κουζίνα έχει κλείσει᾽´.

Ε, ναι, αν δεν μαγειρέψεις το παγωτό τι θα μαγειρέψεις; Κανένα σνίτσελ; Για αυτό, μεταξύ πολλών άλλων, αγαπητοί μου Ολλανδοί έρχεστε στην Ελλαδίτσα και φωνάζετε ''paradise και wonderful''. Γιατί αν ζητήσετε παγωτό θα σας φέρουμε και γλυκό. Η κουζίνα δεν κλείνει ποτέ. Τελοσπάντων, πάμε στην επόμενη γραμμή, πάμε στα σοβαρά.

Ένας από τους κερδισμένους της φετινής προετοιμασίας του Παναθηναϊκού αυτό το καλοκαίρι, είναι ο Γιουνούς Σανκαρέ. Ο Σεναγαλέζος μέσος αν και για πολλούς έφτασε μια ανάσα από την πόρτα της εξόδου, έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και όπως αναφέραμε χθες, η αξιολόγησή του θα συνεχιστεί. Τι σημαίνει αυτό; Πως πήρε λίγο περισσότερο χρόνο για να πείσει τον Σέρβο προπονητή πως αξίζει μία θέση στο φετινό ρόστερ του Τριφυλλιού.

«Για κάθε ανάγκη μετακίνησης η Avance έχει την λύση μέσα από τον πλήρη και υπερσύγχρονο στόλο της»!

Η απόφαση του έμπειρου κόουτς μπορεί να τεκμηριωθεί από τα όσα έχουμε δει στην Ολλανδία αυτό το τετραήμερο αλλά η εξίσωση που θα οδηγήσει στην τελική απόφαση είναι αρκετά δύσκολη. Γιατί συμβαίνει αυτό;

  • Ο Σανκαρέ αποτελεί ένας από τους λίγους παίκτες του ρόστερ που έχουν σπουδαίες παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο, είναι ένας από τους λίγους που διαθέτει ηγετική προσωπικότητα πάνω στο χορτάρι, σύμφωνα με όσα έχει κάνει κατά το παρελθόν στην καριέρα του με την φανέλα της Μπορντό.
  • Στις μέχρι τώρα προπονήσεις ο Σανκαρέ δείχνει μεγάλη ποιότητα με την μπάλα στα πόδια, ιδιαίτερα υπό καθεστώς πίεσης. Είναι σίγουρα μέσα στην κορυφαία πεντάδα του ρόστερ σε αυτό το κομμάτι.
  • Διαθέτει μεγάλη, αξιοσημείωτη ευστοχία στην τελική προσπάθεια. Ο τρόπος που τελειώνει τις φάσεις θυμίζει σέντερ φορ, το ᾽᾽έχει᾽᾽ το γκολ, όπως μας είχε δείξει στα λίγα παιχνίδια που αγωνίστηκε πέρσι.

Από την άλλη, όμως:

  • Δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που έκανε καριέρα στη Ligue1 ως προς την αθλητικότητα. Είναι πάρα πολύ αργός, δεν βγάζει ένταση στο παιχνίδι του, δείχνει να ξεμένει εύκολα από δυνάμεις και υστερεί πολύ σε αυτό το κομμάτι.
  • Για παράδειγμα στο πρώτο διπλό με μεγάλο χώρο, όπου έγινε την Τρίτη και έπαιξε δίπλα στον Πέρεθ στο 4-2-3-1, ήταν εμφανές πως δεν μπορεί να παίξει σε αυτή την θέση, η οποία θέλει πολύ καλά επίπεδα αθλητικότητας.
  • Αν, λοιπόν, δεν μπορεί να παίξει στο ᾽᾽6᾽᾽, που μπορεί να παίξει στο 4-2-3-1; Ακόμη και στην θέση πίσω από τον επιθετικό θα είναι δύσκολο να παίξει μόνο με την ποιότητα και σίγουρα όχι από την αρχή των παιχνιδιών, όσο βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.
  • Το συμβόλαιό του είναι κοντά στις 350.000 ευρώ και ο Παναθηναϊκός δεν έχει την οικονομική πολυτέλεια να διαθέτει ρεζέρβες με υψηλές-για τα δικά του δεδομένα-αποδοχές.

Η υπέροχη φανέλα με μνήμες από τις glory days

Το έκανε το θαύμα της πάλι η Kappa. Η νέα πρώτη εμφάνιση του Παναθηναϊκού είναι-στα δικά μου μάτια- υπέροχη και θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερη αν ο κεντρικός χορηγός ήταν στα χρώματα της ομάδας. Η εμφάνιση από την σεζόν 1995-1996 είναι η αγαπημένη μου και 25 χρόνια μετά το Τριφύλλι θα ντύνεται με μία παρόμοια, στην οποία το πράσινο είναι πιο σκούρο ενώ υπάρχει η λεπτομέρεια με τον αριθμό της φανέλας στο μπροστινό μέρος.

Ναι το ξέρω, το έχουμε ξαναπεί. Οι φανέλες από μόνες του δεν παίζουν μπάλα, αλλά πάντα είναι μια ωραία συζήτηση αυτή με τις εμφανίσεις. Ας έχουμε και κάτι μη μίζερο σε αυτή την ομάδα να ασχολούμαστε για λίγες ώρες.

Για να δούμε την δεύτερη και την τρίτη. Νομίζω πως και εκεί θα δούμε ωραία πράγματα.

95

Από κει και πέρα, μιας και το έφερε η κουβέντα. Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν βρέθηκα προπονητικό του Χορστ ήταν να τσεκάρω(και από κοντά) τα περίφημα προπονητικά μπλουζάκια με την λεπτομέρεια στο μανίκι, για τα οποία έγινε τόσο μεγάλος ντόρος λες και αυτό είναι το πρόβλημα μίας ομάδας που βρίσκεται 11 χρόνια μακριά από πρωτάθλημα, 7 χωρίς Κύπελλο και με διοικητική σύνθεση που δεν δίνει κανένα όραμα και καμία ελπίδα για το μέλλον. Για να το κλείσουμε μια και καλή: Πορτοκαλί είναι και πάμε παρακάτω. Μόνο με πρόβλημα στα μάτια μπορείς να το δεις κόκκινο ή από φωτογραφίες όπου πάντα παίζει ρόλο ο φωτισμός.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.