Ο Οσάβε δεν φοβήθηκε τους Νεοναζί, ένας τραυματισμός δεν είναι τίποτα (pics & vid)

Θοδωρής Βασίλης
Ο Οσάβε δεν φοβήθηκε τους Νεοναζί, ένας τραυματισμός δεν είναι τίποτα (pics & vid)

bet365

Δεν τον φόβισαν οι Νεοναζί, θα τον φοβίσει ένας τραυματισμός στον αστράγαλο; Ο Οσάγιαμεν Οσάβε ετοιμάζεται να υπογράψει στον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα και το gazzetta.gr γράφει για τον άνθρωπο που η ζωή του ήταν μιας διαρκής μάχη.

Όταν έγινε γνωστό το όνομα του ποδοσφαιριστή που είχε φέρει ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα για να περάσει από το μικροσκόπιο του Ηρακλή Μεταξά κανείς δεν ενθουσιάστηκε. Άλλωστε, το όνομα Οσάγιαμεν Οσάβε δεν λέει και πολλά στο ελληνικό κοινό, αλλά αυτό δεν έχει καμία μα καμία σημασία. Ειδικά για τον ίδιο τον Οσάβε, ο οποίος από την πρώτη ημέρα της ζωής του το μόνο που έμαθε να κάνει είναι να παλεύει.

Γεννημένος στη Μπενιν Σίτι αναγκάστηκε από μικρή ηλικία να πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς όταν οι γονείς του αποφάσισαν να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Μεγάλη Βρετανία και το Μάντσεστερ. Η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στο Cheetham Hill μια περιοχή με ελαφριά βιομηχανία που στεγάζει διάφορα εστιατόρια ινδικής και μεσανατολικής κουζίνας καθώς και αλυσίδες καταστημάτων.

Με την σπουδαία Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσoν να κυριαρχεί την δεκαετία του 90' ο Οσάβε έγινε οπαδός της έχοντας ως είδωλα το αχτύπητο δίδυμο Κόουλ - Γιορκ. Άλλωστε, αυτό ήταν που ήθελε από την πρώτη στιγμή να γίνει, επιθετικός με μεγάλο όνειρο προφανώς την αγαπαημένη του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Οσάβε

Παρόλα αυτά η πρώτη του εμπειρία ήταν στο άλλο μεγάλο μέγεθος της πόλης, την Μάντσεστερ Σίτι, στις ακαδημίες της οποία αναδείχτηκε πριν το 2010 μετακομίσει σε ηλικία 17 ετών στις αντίστοιχες της Μπλάκμπερν, για να προβιβαστεί στην δεύτερη ομάδα. Το βάπτισμα του πυρός από την πρώτη ομάδα το πήρε σε ένα φιλικό παιχνίδι τον Ιούλιο του 2011 κόντρα στην Άκρινγκτον Στάνλεϊ. Ακολούθησαν οι μηνιαίοι δανεισμοί σε Άκρινγκτον και Χάιντ και κάπου εκει αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Το καλοκαίρι του 2013 αποχωρεί από την Μπλάκμπερν και υπογράφει στην Σάουθπορτ. Και αμέσως δείχνει την αξία του. Τρεις εβδομάδες από την υπογραφή ανοίγει λογαριασμό κόντρα στην Όλντερσοτ. Ολοκληρώνει την σεζόν με έξι γκολ σε 41 αναμετρήσεις και ήρθε η ώρα για την πρώτη προσπάθεια εκτός Νησιού.

Δεν φοβήθηκε τους Νεοναζί

Υπογράφει στην Χάλεσερ ομάδα της Σαξονίας στην Γερμανία μετά από ώριμη σκέψη αφού αρχικά ήταν διστακτικός στο να δεχτεί την πρόταση. Οι όποιοι φόβοι του γρήγορα κάμφθηκαν και μάλιστα κάνει τέτοια χρονιά (32 συμμετοχές και επτά γκολ) που γίνεται ο αγαπημένος των οπαδών.

Κάποιοι όμως δεν μπορούσαν να δεχτούν πως ένας ποδοσφαιριστής από τη Νιγηρία ήταν απλά ο καλύτερος και αποφάσισαν να δείξου την άσχημη πλευρά του ανθρώπινου είδους. Νεοναζί ρατσιστές γεμίζουν με ναζί σύμβολα το αυτοκίνητο του Οσάβε σε μια προσπάθεια να τον εκφοβίσουν. Στον ίδιο όμως μόνο φόβο δεν προκαλεί η πράξη αυτή.

«Είναι απλώς ηλίθιο αυτό. Δεν μου έχει ξανασυμβεί στην ζωή μου κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να πιστέψω γιατί ένα άτομο κάνει κάτι τέτοιο». Όλη η ομάδα βρίσκεται στο πλευρό του ενώ ο πρόεδρος της Χάλεσερ αμέσως καταδικάζει το γεγονός.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας, το μόνο που θέλουν είναι να προκαλέσουν, αλλά δεν θα τα κατταφέρουν. Ο Οσάβε είναι παίκτης της ομάδας, είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, αλλά κυρίως ένας σπουδαίος άνθρωπος».

Παρά το περιστατικό ο Οσάβε αρχίζει και προσαρμόζεται στην Γερμανία, ριζώνει για τα καλά. Μετά από δύο χρόνια στην Χάλεσερ αποφασίζει να πει το ναι στην ιστορική Καϊζερσλάουτερν αρνούμενος προτάσεις από Πάντερμπορν και Ίνγκολσταντ. Αυτό που δεν έγινε το 2016, γίνεται δύο χρόνια μετά με την Ίνγκολσταντ να ανακοινώνει την απόκτησή του για δύο χρόνια. Τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά και η Ίρντιγκεν ομάδα της τρίτης κατηγορίας βγάζει από τα ταμεία της 200.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Κι ενώ όλα πάνε καλά την περσινή σεζόν ένας σοβαρός τραυματισμός στον αστράγαλο τον αφήνει εκτός σχεδόν για όλη την περσινή χρονιά και σε αναζήτηση μιας νέας περιπέτειας στην καριέρα του. Ο δρόμος τον έφερε στα Γιάννενα και όπως τονίζουν οι άνθρωποι του ΠΑΣ έστω και λίγο από την αξία του να δείξει τότε στην Ήπειρο βρήκαν ένα νέο είδωλο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα