Ατιένθα στο Gazzetta: Ο πολύ καλός επαγγελματίας Σεϊταρίδης κι η συνύπαρξη με Ντε Χέα, Αγουέρο, Τόρες!

Ατιένθα στο Gazzetta: Ο πολύ καλός επαγγελματίας Σεϊταρίδης κι η συνύπαρξη με Ντε Χέα, Αγουέρο, Τόρες!

bet365

Ο «βράχος» του Αστέρα Τρίπολης, Πίτσου Ατιένθα, αποκαλύπτεται στο Gazzetta. Ο Γιούρκας, ο Ντε Χέα, οι Τόρες-Αγουέρο, η υπόθεση των «στημένων» στην Ισπανία κι οι στόχοι του στο Κολοκοτρώνης.

Ο Πίτσου Ατιένθα ήρθε στον Αστέρα για να γίνει ο ηγέτης της κιτρινομπλέ άμυνας. Μέσω του Gazzetta κάνει αναδρομή στην καριέρα του. Θυμάται την παρουσία του στην Κ17 της εθνικής Ισπανίας με τον Ντε Χέα, τις μέρες του στην Ατλέτικο Μαδρίτης όπου μεγάλωσε δίπλα στους Αγουέρο και Τόρες ενώ δεν ξεχνά και τον... επαγγελματία Γιούρκα Σεϊταρίδη.

Ο 31χρονος στόπερ, μίλησε για το... κίνητρο που τον έκανε να πει το «ναι» στον Αστέρα ενώ δεν δίστασε να μας αποκαλύψει το όνειρο που έχει παίζοντας για τους Αρκάδες.

Γεννήθηκες στην Κόρδοβα. Πώς θυμάσαι τα παιδικά σου χρόνια;

«Ήμουν πάντα με μία μπάλα στα πόδια. Είτε στο σπίτι είστε στους δρόμους, ήμουν πάντα με μία μπάλα και έπαιζα με τους φίλους μου».

Ξεκίνησες τα πρώτα σου βήματα στην Ατλέτικο το 2003. Το 2007 ήταν στην ομάδα ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Τον θυμάσαι; Εχεις γνώμη γι' αυτόν;

«Ναι... Τον γνώρισα όταν έκανα προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Δεν είχα προσωπικές σχέσεις μαζί του, αλλά τον θυμάμαι ως έναν πολύ καλό παίκτη και πολύ καλό επαγγελματία».

Η γνώμη σου για τον Ντε Χέα; Παίξατε μαζί στην Κ17 της εθνικής Ισπανίας.

«Παίζαμε για δύο χρόνια μαζί στην Ατλέτικο και επίσης πήγαμε μαζί στην εθνική ομάδα. Ήταν πολύ καλός. Από την ηλικία των 16-17 ετών μπορούσε κάποιος να διακρίνει ότι θα έφτανε στο υψηλότερο επίπεδο».

Στην Ατλέτικο τότε υπήρξαν παίκτες όπως οι Γκαλέτι, Γκάγκο, Τόρες, Αγουέρο. Τί θυμάσαι απ' αυτές τις τόσο σπουδαίες προσωπικότητες;

«Εχω αναμνήσεις μόνο από τους Τόρες και Αγουέρο. Ήταν πολύ καλοί. Εκαναν διάφορα κόλπα σε κάθε προπόνηση, ενώ ήταν πολύ καλοί συνάδελφοι. Βοηθούσαν πάντα τους νέους που επρόκειτο να μάθουν απ' αυτούς».

Ποιοι ή ποιοι ήταν οι πιο σημαντικοί προπονητές που είχες;

«Ο Νάτσο Γκονθάλεθ στη Ρέους ήταν ο προπονητής που είχε πολλές απαιτήσεις από εμένα. Μου ζητούσε πολλά και με έκανε να βελτιωθώ ως παίκτης. Με τον Λόπεθ Γκαράι στη Ρέους και στη Νουμάνθια επίσης έμαθα πολλά, με βοήθησε πολύ προσωπικά».

Ποιος είναι ο πιο δύσκολος επιθετικός που αντιμετώπισες;

«Θα έλεγα ότι οι Χόρχε Μολίνα και Χάιμε Μάτα ήταν πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις».

Αν και στόπερ έχεις πετύχει κάποια γκολ. Υπάρχει κάποιο που να ξεχωρίζεις;

«Τα πιο σημαντικά γκολ μου ήταν όταν σκόραρα με την Κ17 2 γκολ σε 3 ματς και βοήθησαν την εθνική ομάδα να προκριθεί. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα μου»

To όνομά σου ενεπλάκη στην υπόθεση των στημένων αγώνων «Oikos». Θες να μας μιλήσεις γι' αυτό;

«Δεν θα ήθελα να μιλήσω γι' αυτό το θέμα. Ελπίζω να με καταλαβαίνετε, σας ευχαριστώ».

Τί ήξερες για τον Αστέρα πριν έρθεις εδώ.

«Ότι σ' αυτήν την ομάδα παίζουν πολλοί Ισπανοί, αλλά τίποτα παραπάνω».

Το ότι παίζουν αρκετοί Ισπανοί ήταν κι ένας λόγος να πεις το «ναι»;

«Επαιξε σημαντικό ρόλο στο να πάρω αυτήν την απόφαση. Ξέρεις ότι πηγαίνεις κάπου που θα σε βοηθήσει να προσαρμοστείς τόσο στο σύλλογο όσο και στην πόλη».

Τί ονειρεύεσαι να πετύχεις με τον Αστέρα;

«Ονειρεύομαι να έχω μια υπέροχη χρονιά σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Ο Αστέρας είναι ένας σύλλογος που φιλοδοξεί να είναι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ευελπιστώ να καταφέρουμε να είμαστε εκεί».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα