Ο Αραμπί κάνει και τη δουλειά Ματιέ-Φoρτούνη, αλλά πρέπει και να παίρνει πάσες

Ο Αραμπί κάνει και τη δουλειά Ματιέ-Φoρτούνη, αλλά πρέπει και να παίρνει πάσες

Ο Αραμπί κάνει και τη δουλειά Ματιέ-Φoρτούνη, αλλά πρέπει και να παίρνει πάσες

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για ένα πολύ σημαντικό θέμα που έχει να κάνει με τον Ελ. Αραμπί.

Οι δύο νίκες του Ολυμπιακού, με συνολικό σκορ 5-0, στα ισάριθμα τελευταία φιλικά του, με την Κυπελλούχο Ρουμανίας Κραϊόβα (2-0) και τον ισχυρό Άρη (3-0), ήρθαν να τονώσουν σε ένα βαθμό την ψυχολογία του ενόψει των πρώτων προκριματικών αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν θέλουμε, όμως, να είμαστε ρεαλιστές πρέπει να δούμε ότι ο Ολυμπιακός εμφανίζει «θέματα» και «θεματάκια» σε όλες τις γραμμές του. Ένα από τα κυριότερα: στα εφτά φιλικά που έχει δώσει, με τον Ελ Αραμπί να έχει παίξει στα πέντε από αυτά, ο Μαροκινός βρέθηκε σπάνια σε θέση για γκολ. Άντε να θυμηθώ δύο-τρεις φορές!!! Ε, στη μία από αυτές έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι, οπότε εύλογα δεν σκόραρε ούτε μία φορά σε ολόκληρη την προετοιμασία.

Προσέξτε, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ελ Αραμπί ήταν κακός. Απλά, αυτός ο νέος δύσκολος ρόλος που έχει αναλάβει εδώ και κάποιους μήνες, δηλαδή να είναι παράλληλα και σκόρερ και δημιουργός, και δεν είναι τόσο εύκολος, αλλά και χρειάζεται ένα καλύτερο ρολάρισμα όλης της ομάδας.

Για όποιον δεν το παρατήρησε, ο Αραμπί συνεχίζει όπως και στο φινάλε της τελευταίας σεζόν να αποτελεί τον βασικότερο δημιουργό του Ολυμπιακού, έχοντας δώσει τις ασίστ στα τρία από τα 10 γκολ των εφτά φιλικών (σε Σουρλή, Μασούρα, Εμβιλά)! Δεδομένο πάρα πολύ σημαντικό κι ειδικά αν σκεφθούμε ότι οι άλλοι παίκτες που δημιούργησαν τα περισσότερα γκολ της ομάδας, ο Βαλμπουενά κι ο Ραντζέλοβιτς (από δύο ο καθένας), το έκαναν με τον πρώτο να φτιάχνει το ένα γκολ από κόρνερ και τον δεύτερο να φτιάχνει το ένα γκολ από κερδισμένο πέναλτι-του Αραμπί ήταν τρεις ασίστ…ασίστ! Όπως συνεχώς έδινε ασίστ στους τελευταίους μήνες της απερχόμενης σεζόν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς τον ήθελε σε ένα ρόλο κάτι σαν του Χάρι Κέϊν στην Τότεναμ, με προπονητή της τον Μουρίνιο! Κι ο Ελ Αραμπί μπορεί να μην είναι Χάρι Κέϊν, αλλά απέδειξε ότι μπορεί να κάνει και τη διπλή δουλειά του σκόρερ+δημιουργού. Με τη διαφορά ότι θα πρέπει να βοηθηθεί περισσότερο κι ο ίδιος από τους συμπαίκτες του, ώστε να ξαναβρεί την επαφή του με τα δίκτυα-και για να την βρει, πρέπει να βρει τις ευκαιρίες να το κάνει, άρα να πάρει τις κατάλληλες πάσες…

Είναι πολύ σημαντική η ικανότητα του Αραμπί με τις ασίστ και γίνεται ακόμη πιο σημαντική τώρα που ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στη διάθεση του στο μεγαλύτερο κομμάτι της φετινής χρονιάς τον Φορτούνη (καλύτερο δημιουργό του κατά την προηγούμενη σεζόν, ε;), ενώ βλέπουμε ότι ο Βαλμπουενά ενώ ξεκίνησε καλά την προετοιμασία, πάλι τώρα μένει πίσω με ένα πρόβλημα που έχει, είναι εκτός προπονήσεων από την περασμένη Παρασκευή και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο προπονητής θα τον έχει στο πρώτο ματς με τους Αζέρους.

Το ζητούμενο είναι να επιστρέψει κι ο ίδιος ο Αραμπί στο γκολ, γιατί μιλάμε για τον φορ που και τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν ο μακράν πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Παρεμπιπτόντως, οι σκόρερ του Ολυμπιακού στα εφτά φιλικά του ήταν οι Χασάν κι Εμβιλά (από δύο) κι οι Σουρλής, Τσούμιτς, Μασούρας, Βαλμπουενά (πέναλτι), Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (από ένα). Και δημιουργοί των δέκα γκολ ήταν ο Αραμπί (τρία), οι Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς (από δύο) κι οι Τσούμιτς, Χασάν, Κουντέ (από ένα).

Άσχετο: Αν κάποιος πιστεύει ότι η μεταγραφή του Ενκουντού είναι εύκολη (με την Τότεναμ να έχει το 50% του και την Μπεσίκτας να έχει το άλλο 50% του, αγοράζοντας το με 5 εκ. Ευρώ), πλανάται πλάνη οικτρά. Απλά, είναι λιγότερo εύκολη π.χ. από του Έντουαρντς, του Παβόν κ.α.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.