Προσινέτσκι στο Gazzetta: «Ο Φαμπιάνο γεννήθηκε για να είναι ηγέτης» (pics & vids)

Προσινέτσκι στο Gazzetta: «Ο Φαμπιάνο γεννήθηκε για να είναι ηγέτης» (pics & vids)

Προσινέτσκι στο Gazzetta: «Ο Φαμπιάνο γεννήθηκε για να είναι ηγέτης» (pics & vids)

bet365

Ο πρώην προπονητής της Ντενιζλίσπορ, Ρόμπερτ Προσινέτσκι, μιλά στο Gazzetta για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, Φαμπιάνο. Η πίεση, ο ηγέτης και ο «διπλός πράκτορας».

Ο Φαμπιάνο προσγειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (15/7) στη Θεσσαλονίκη για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει στη συνέχεια συμβόλαιο με τον Άρη. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος συνοδεύεται, μάλιστα, από τον συμπατριώτη του ατζέντη και πρώην αρχηγό των Κιτρίνων, Ντάρσι Νέτο.

O Φαμπιάνο με τον Νέτο

Ποιος είναι, όμως, ο Φαμπιάνο. Τι θέση παίζει και πού μπορεί να βοηθήσει; Μπορεί ν' αντέξει την πίεση; Είναι ηγέτης; Ο πρώην προπονητής του στην Ντενιζλίσπορ, Ρόμπερτ Προσινέτσκι, σκιαγραφεί το προφίλ του για λογαριασμό του Gazzetta. Ο 52χρονος Κροάτης προπονητής εξηγεί ότι ο Φαμπιάνο μπορεί με την ίδια ευκολία ν' αγωνιστεί τόσο ως κεντρικός αμυντικός, όσο και ως δεξιός μπακ.

«Η κύρια θέση του είναι κεντρικός αμυντικός, αλλά μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία και ως δεξιός μπακ. Μπορείς να βρεις έναν που να παίζει και τις δύο θέσεις καλά, αλλά συνήθως στη μία είναι πολύ καλύτερος από την άλλη. Ο Φαμπιάνο όσο καλά παίζει κεντρικός αμυντικός, μπορεί να παίξει και δεξιός μπακ. Έχει το πακέτο και για τις δύο θέσεις».

Η ομάδα από το Ντενιζλί τον απέκτησε επί τεχνικής ηγεσίας του Ρόμπερτ Προσινέτσκι. Ποια στοιχεία είδε στο ματς του Φαμπιάνο ο Κροάτης πρώην τεχνικός των Ερυθρού Αστέρα, Καϊσερίσπορ, εθνικής Αζερμπαϊτζάν, εθνικής Βοσνίας;

«Όταν τον πήραμε από την Μποαβίστα είπα το «ναι» γιατί από το σκάουτινγκ είδα ότι είναι πολύ γρήγορος. Δεν εννοώ μόνο γρήγορος στα πόδια, αλλά κυρίως στην αντίληψη. Συμφωνώ δεν είναι τέλειος, αλλά είναι μια πραγματικά καλή μεταγραφή».

Ο Προσινέτσκι με την εθνική Βοσνίας

Την περασμένη σεζόν μοίρασε μία ασίστ σε 33 ματς στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας. Αρκεί η εμπειρία του να οδηγήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο δρόμο της επιστροφής στους τίτλους; Μπορεί ν' αντέξει την πίεση που δημιουργούν οι απαιτήσεις; Ο πρώην μέσος των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ερυθρού Αστέρα, Σεβίλλης, Κροάσια, Σταντάρ, Πόρτσμουθ και Ολίμπια δεν έχει αμφιβολία.

«Δεν μπορεί να περιμένει ο Άρης από έναν μόνο παίκτη να τον οδηγήσει στην επιστροφή στους τίτλους. Από όσο γνωρίζω, ο Ολυμπιακός είναι η πιο δυνατή ομάδα στην Ελλάδα και έχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους τα τελευταία χρόνια. Οπότε είναι δύσκολο κάποια ομάδα να σπάσει την κυριαρχία του. Αλλά δεν έχω αμφιβολία αν θα αντέξει στην πίεση. Άντεξε στη Βραζιλία που έπαιξε με την Παλμέιρας όλα τα ντέρμπι, δεν θα αντέξει στην Ελλάδα; Αυτονόητο».

Πριν κλείσουμε την τηλεφωνική μας επικοινωνία ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι θέλησε να πει κάτι για τον Φαμπιάνο. Για το προφίλ ηγέτη που αναμένεται να βοηθήσει τον Άρη.

«Είναι ηγέτης. Άλλο αρχηγός και άλλο ηγέτης. Αρχηγός γίνεσαι σε μια ομάδα, ηγέτης γεννιέσαι. Ο Φαμπιάνο είναι γεννημένος ηγέτης. Κατευθύνει, δίνει εντολές».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα