Ο παίκτης του Ολυμπιακού με τη συμμετοχή και στα… 4 γκολ!

Ο παίκτης του Ολυμπιακού με τη συμμετοχή και στα… 4 γκολ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta κάποια πράγματα με αφορμή το χθεσινό τεστ του Ολυμπιακού.

Κατ΄ αρχάς να ευχηθώ στον Ολυμπιακό να είναι και την επόμενη Τετάρτη τόσο αποτελεσματικός και τυχερός όσο ήταν χθες με τον Άρη!

Μιλάμε για ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός έκανε τέσσερις καθαρές ευκαιρίες για γκολ και όλες τις αξιοποίησε (το ματς έληξε 3-0, αλλά αν υπήρχε VAR θα έληγε 4-0!), ενώ ο Άρης δεν αξιοποίησε καμία από τις δικές του τέσσερις καθαρές ευκαιρίες για γκολ (δύο δοκάρια, μία σωτήρια επέμβαση του Τζολάκη και μία άστοχη κεφαλιά από πλεονεκτική θέση). Για να μην πούμε κι ότι ο Άρης είχε κι άλλες φάσεις, πιο επικίνδυνες από τον Ολυμπιακό. Άρα, το 3-0 (η, 4-0!), είναι αυτό που λέμε μαγική εικόνα.

Αυτό που είχε, βέβαια, γούστο στο τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού πριν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια του, στα προκριματικά του Champions League, ήταν η εικόνα ενός εκ των εξτρέμ του. Σε μία εποχή που το ρεπορτάζ μονοπωλείται από τις προσπάθειες του συλλόγου άλλοτε για τον Παβόν, άλλοτε για τον Ρόνι Λόπες, τώρα για τον Έντουαρντς, πιο…διαχρονικά για τον Ενκουντού κλπ, κλπ, ο Ραντζέλοβιτς πέτυχε χθες κάτι πραγματικά απίστευτο: να είναι μέσα στις φάσεις και των τεσσάρων γκολ! Κάτι που αν το κατάφερνε κάποιος νεοαποκτηθείς εξτρέμ, όχι απλά θα αποτελούσε μακράν πρώτο θέμα για σύσσωμο τον Τύπο, αλλά θα δημιουργούσε παράκρουση!!!

Μετά από ένα πραγματικά μέτριο ξεκίνημα, όπως και όλη η ομάδα άλλωστε, ο Σερβάκος…

Στο 1-0 ήταν αυτός που συνεργάστηκε ωραία με τον Ανδρούτσο από δεξιά και έβγαλε τη σέντρα για την εύστοχη κεφαλιά του Καμαρά.

Στο 2-0 ήταν αυτός που έκλεψε έξυπνα την μπάλα από τον αντίπαλο αμυντικό έξω από την περιοχή του Άρη, την πέρασε στον Ελ Αραμπί κι αυτός την ασίστ στον σκόρερ Εμβιλά.

Στο 3-0 ήταν ο ίδιος που σκόραρε με ένα ψύχραιμο κοντινό πλασέ από την ασίστ του Κουντέ.

Και στο ακυρωθέν γκολ, στο 46’, αυτός δέχθηκε την φοβερή 40άρα πάσα του Σεμέδο και με τη μία, σε πάσα μεγάλης δυσκολίας έβγαλε ασίστ στον Χασάν, που δεν έπιασε καλά το σουτ, αλλά ήρθε ο Αραμπί και την έστειλε στα δίκτυα. Ο αρμόδιος επόπτης Φωτόπουλος σε μία ακατανόητη απόφαση, υπέδειξε οφσάιντ, χωρίς ούτε ο ίδιος να ξέρει ποιόν και γιατί! Σε καμία στιγμή της πάσας δεν υπήρχε οφσάιντ-μιλάμε για ένα μέτρο κάλυψη σε κάθε στιγμή της φάσης! Υποτίθεται το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν αυτό, που βλέπετε στη φωτογραφία, στο ξεκίνημα.

Ο Τζολάκης

Τέλος πάντων, έχει την πλάκα του, που γράφονταν και λέγονταν εδώ και δύο μήνες ότι ο Ραντζέλοβιτς θα δοθεί δανεικός, ότι δεν υπολογίζεται κλπ, κλπ., ενώ εγώ σχολίαζα ότι ο Μαρτίνς θα ποντάρει πάνω του τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν, πολύ απλά γιατί κάθε καλοκαίρι ο δεξιοπόδαρος Σέρβος παρουσιάζεται σε καλή κατάσταση! Και πράγματι από την αρχή της προετοιμασίας είναι από τους βασικούς παίκτες, κάνοντας ωραία πράγματα-παράλληλα, είναι αλήθεια με τα σοβαρά μειονεκτήματα που παρουσιάζει το παιχνίδι του, σε επίπεδο ωριμότητας στην τελική προσπάθεια, στην πάσα η, στο σουτ. Χθες που ήταν καλός σε αυτό το, κρίσιμο για κάθε εξτρέμ, κομμάτι, μπόρεσε κι έκανε τη διαφορά, με την παρουσία του και στα τέσσερα γκολ.

Μάλιστα, με το που έβγαλε τη σέντρα για το 1-0 (σε μία φάση στην οποία περισσότερο κι από την ζυγισμένη σέντρα μέτρησε η καλή κίνηση που έκανε και βγήκε στο χώρο), ήταν φανερό ότι άρχισε να παίρνει τα πάνω του ψυχολογικά, πήρε την ευθύνη να εκτελέσει κόρνερ, σούταρε από μακριά κι είχε στο β΄ ημίχρονο ακόμη πιο πολλές και καλές συνεργασίες με τον μπακ πίσω του, τον Λαλά, σε σχέση με το α΄ ημίχρονο. Να επαναλάβω ότι ο Λάζαρ δεν έγινε ξαφνικά σε ένα παιχνίδι…εξτρέμαρος. Οι αδυναμίες του είναι σοβαρές-π.χ. και χθες, σε μία καλή γι΄ αυτόν βραδιά, επανειλημμένως κόπηκε από τους αντιπάλους του. Όμως, αν μη τι άλλο ήταν πολύ δραστήριος και κινητικός, πράγματι «ενοχλητικός» για την άμυνα του Άρη. Μαχητής, ακόμη κι όταν έχανε την μπάλα, γυρνούσε στη φάση για να την ξανακερδίσει.

Ευχάριστο από το χθεσινό τεστ ήταν κι η βελτιωμενη εικόνα του Βρουσάι, που στο 30λεπτο στο οποίο έπαιξε είχε αρκετές καλές ενέργειες, έστω κι αν δεν τις τελείωσε όπως έπρεπε. Έβγαλε, όμως, μία ζωντάνια στο παιχνίδι του, ντρίμπλαρε, συνδυάστηκε, μπούκαρε. Αντίθετα, ο πιο συνεπής και βασικός ακραίος κυνηγός ττης ομάδας, ο Μασούρας, δεν ήταν στα καλά του, δεν του έβγαινε το παιχνίδι και παρότι το πάλεψε, όχι απλά δεν απείλησε ο ίδιος, αλλά από δική του πολύ κακή πάσα απειλήθηκε ο Τζολάκης.

Παρεμπιπτόντως, ο νεαρός γκολκίπερ, που προφανέστατα αποτελεί τη Νο 1 επιλογή του προπονητή αυτή την στιγμή, μέχρι τουλάχιστον να μπει στη μάχη της ενδεκάδας κι ο Βάτσλικ, είχε χθες τη βοήθεια της τύχης σε αρκετές περιπτώσεις (με αποκορύφωμα τα δύο σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του), όμως στις δύο περιπτώσεις που επενέβη ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός, διώχνοντας με τα πόδια ισάριθμες τελικές του πάντα επικίνδυνου Μήτρογλου.

Με τη διαφορά ότι για δεύτερη φορά εντοπίσαμε μία ίδια πολύ κακή απόφαση του Τζολάκη: μία έξοδο πολύ μακριά από την εστία του, εντελώς αψυχολόγητη, με τον Παπασταθόπουλο να ελέγχει άνετα τη φάση. Μοιάζει με τη συμπεριφορά του στις δύο αυτές φάσεις, να μην έχει καθόλου καλή αίσθηση της φάσης…

Άσχετο: Θα χάσει δύο θέσεις στη λίστα του προς την UEFA ο Ολυμπιακός. Βλέπετε, για να εκτίσουν τις ποινές τους ο Τικίνιο (τρεις αγωνιστικές) κι ο Μπα (μία) πρέπει να δηλωθούν…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.