Οι ατάκες του εκπροσώπου των UEFA / FIFA στη Βουλή και η πρόταση Αυγενάκη

Οι ατάκες του εκπροσώπου των UEFA / FIFA στη Βουλή και η πρόταση Αυγενάκη

bet365

Στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή μίλησε εκ μέρους των UEFA / FIFA ο Λούκα Νικόλα ενώ ο Αυγενάκης έκανε πρόταση για διοργάνωση ποδοσφαιρικού συνεδρίου.

Ο Λούκα Νικόλα μιλώντας στη Βουλή ως εκπρόσωπος των FIFA / UEFA επισήμανε ανάμεσα στα άλλα ότι «η ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί το αυτοδιοίκητο και να κάνει τις αλλαγές που πρέπει. Η ΕΠΟ από την άλλη πρέπει να εφαρμόσει την Ολιστική, όπως την έχουμε ζητήσει».

Γενικότερα επισήμανε πως «το περιεχόμενο της Ολιστικής Μελέτης αποτελεί σύσταση. Ισχυρή σύσταση. Βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια της ΕΠΟ. Έτσι διασφαλίζεται και το ότι υπάρχει ανεξαρτησία της ΕΠΟ. Συνεργαζόμαστε στενά με την ελληνική Ομοσπονδία, χέρι χέρι. Ώστε όλα αυτά να υλοποιηθούν απολύτως. Στις 19 Ιουλίου, η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ θα κληθεί να λάβει απόφαση. Για εμάς οι προτάσεις αυτές είναι υψίστης σημασίας.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή θα μπουν νέες φωνές αλλά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα έχει πάλι την πλειοψηφία. Θα ενισχυθεί και η σύνθεση και τα προνόμια της επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο CEO θα αναλάβει τη λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Πρέπει να αναφερθώ όμως και στον αθλητικό Νόμο, που κατ' επανάληψη αλλάζει τους τελευταίους μήνες. Υπάρχουν διατάξεις που ως ένα βαθμό συγκρούονται με το αυτοδιοίκητο. Η ΕΠΟ έχει την υποχρέωση να λειτουργεί ανεξάρτητα και να μην δέχεται επιρροές από τρίτους. Ήρθαμε σε επαφή με τον κ. Αυγενάκη για να γίνει μια συνάντηση. Το βασικό πρόβλημα είναι το μητρώο αθλητικών σωματείων, η αναδρομική ισχύς σε κάποιες διατάξεις και το θέμα των προπονητών. Η συνάντηση πιθανότατα θα γίνει την επόμενη εβδομάδα
».

Ξέχωρα από αυτό πρόταση για τη διοργάνωση Συνεδρίου για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε συνεργασία με τη Βουλή, δια της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, κατέθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Ολιστική Μελέτη των FIFA/UEFA. Προσκάλεσε, μάλιστα, τους παρόντες εκπροσώπους του ποδοσφαίρου (FIFA/UEFA, ΕΠΟ, Super League 1) για να συμμετάσχουν ενεργά. Τόσο η ΕΠΟ, όσο και η SL1 χαιρέτησαν, παίρνοντας τον λόγο, την πρωτοβουλία του Αυγενάκη.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: «Το φθινόπωρο, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, να κάνουμε ένα ανοιχτό συνέδριο για τις προοπτικές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να συζητήσουμε ουσιαστικά και διεξοδικά, η ομοσπονδία, οι ενώσεις, οι επαγγελματικές και οι ερασιτεχνικές ομάδες, οι ποδοσφαιριστές, οι διαιτητές, οι προπονητές, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Και με προσκεκλημένους από την FIFA/UEFA, αλλά και από Oμοσπονδίες άλλων χωρών, από όπου μπορούμε να ακούσουμε και να υιοθετήσουμε καλές πρακτικές. Στόχος του Συνεδρίου να είναι, μέσω της ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων όλων των φορέων του αθλήματος, η δημιουργία μιας μακροχρόνιας στρατηγικής. Μιας στρατηγικής που να επικεντρώνεται στη βελτίωση της εικόνας, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, χειραγωγημένων αγώνων και ντόπινγκ, στην αύξηση της συμμετοχής, στην καλή διακυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, στην προώθηση περισσότερων και ίσων ευκαιριών, καθώς και στην ουσιαστική στήριξη και ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα