Καμάου, ο συλλέκτης τίτλων της Αυστραλίας (pic & vid)

Καμάου, ο συλλέκτης τίτλων της Αυστραλίας (pic & vid)

Καμάου, ο συλλέκτης τίτλων της Αυστραλίας (pic & vid)

bet365

O 26χρονος μεσοεπιθετικός θα κάνει για χάρη του ΟΦΗ το δρομολόγιο Μελβούρνη-Ηράκλειο, προερχόμενος από την κατά τεκμήριο καλύτερη σεζόν της καριέρας του

Από την Αυστραλία στην Ελλάδα και από το Σίδνεϊ στο Ηράκλειο θα βρεθεί ο Μπρους Καμάου, καθώς αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ και άμεσα θα ανακοινωθεί για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός θα κάνει για δεύτερη φορά ένα ταξίδι ζωής, αφού στην ηλικία των 4 ετών ακολούθησε, εύλογα, την οικογένειά του που έφυγε από το Ναϊρόμπι που γεννήθηκε με προορισμό την Αδελαϊδα, ώστε να αναζητήσουν ένα καλύτερο «αύριο».

Στη Κένυα η διαβίωση ήταν δύσκολη και έτσι ο μικρός Μπρους βρέθηκε σε ένα εντελώς καινούργιο περιβάλλον. Ο μεγαλύτερος, κατά τα τρία χρόνια, αδερφός του Ιαν ήταν και είναι ο «κολλητός» του και όταν άρχισε να παίζει στη σχολή N.A.B. SC, αμέσως τον «μιμήθηκε» και σύντομα...κόλλησε με την μπάλα.

Αν και μικρότερος έδειχνε πως είχε περισσότερο ταλέντο και ναι μεν ακολούθησαν οι σπουδές του στο Rostrevor College, το «μικρόβιο» του ποδοσφαίρου τον είχε ήδη «κυριεύσει».
....

Ουσιαστικά η πορεία του 26χρονου πλέον Καμάου ξεκίνησε το 2012 από την Adelaide Olympic και το 2014 βρέθηκε στη «μεγάλη» της πόλης, την Adelaide United. Το ντεμπούτο του ήταν σε ένα φιλικό με την Μάλαγα των Ρόκε Σάντα Κρουζ, Λουίς Αλμπέρτο και άλλων hot ονομάτων της Primera Division, μπροστά σε περίπου 25.000 φιλάθλους. Οπως ο ίδιος λέει κατά καιρούς δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ.

Σε 2 σεζόν κατέγραψε 27 συμμετοχές, σημείωσε 3 γκολ, στα 21 του ήταν ήδη διεθνής με την U23 της Αυστραλίας (όνειρό του είναι να παίξει στους socceroos και για αυτό απάντησε αρνητικά στην Ομοσπονδία της Κένυας) και αποτελούσε ένα μεγάλο project για το ποδόσφαιρο των «καγκουρό». Αλλωστε βρέθηκε μια ανάσα ώστε να τα εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Με την Adelaide United κατέκτησε, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όλους τους εγχώριους τίτλους και το 2016 έφυγε για την Melbourne City. Κούπα με το «καλημέρα», εκ νέου «γεμάτες» χρονιές (42/4) και επόμενος σταθμός του ήταν το 2018 το Σίδνεϊ και η Western Sydney Wanderers. Οπου άλλαξε ο... ρόλος του, αφού πλέον έγινε εκ των «σταρ» της ομάδας (σε αγωνιστικό επίπεδο) και με την «ταμπέλα» του εκ των ηγετών θα γίνει άμεσα κάτοικος Κρήτης. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο πως η σεζόν 2020/21 δεν ήταν απλά η πιο παραγωγική της καριέρας του, αλλά παράλληλα αναδείχθηκε MVP και πρώτος σκόρερ των Wanderers.

....

Ετσι πιο ώριμος από ποτέ θα έρθει στη χώρα μας, με σκοπό να βαδίσει στα χνάρια του Ααρον Μόι. Ο Αυστραλός μέσος που πλέον παίζει στην Κίνα αλλά στο παρελθόν αγωνίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ με Μάντσεστερ Σίτι, Χάντερσφιλντ, Μπράιτον αποτελεί για εκείνον «οδηγό». Γενικότερα δείχνει fun του αγγλικού πρωταθλήματος αφού «επιρροές» του ήταν, μεταξύ άλλων, ο Τιμ Καχίλ που τη σεζόν 2016/17 συνυπήρξαν στην Melbourne City και για όσους θυμούνται ο παλαίμαχος Αυστραλός μεσοεπιθετικός έπαιξε για 15 σεζόν στο νησί με τις Μίλγουολ, Εβερτον.

Στη Μελβούρνη μάλιστα την επόμενη χρονιά είχε για προπονητή τον Γουόρεν Τζόις που την οκταετία 2008-2016 βρίσκονταν στα τμήματα υποδομής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έτσι άκουγε συχνά-πυκνά ιστορίες για τους Μάρκους Ράσφορντ και Πολ Πογκμπά.

Με κλασική θέση τα άκρα αλλά με δυνατότητα να περάσει «8άρι», δεύτερος φορ αλλά και μπακ, ο Καμάου μπήκε λοιπόν στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα.

Το μόνο που φαίνεται «σίγουρο» είναι πως θα μας απασχολήσει για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, αλλά και για τις συμβουλές για βιβλία που αναμένεται να δίνει σε όλους στα αποδυτήρια του «Γεντί Κουλέ». Βλέπετε διαβάζει πολύ, με προτροπή του πατέρα του, ο οποίος πολλές φορές του τα στέλνει και αποτελεί τον μέντορά του, στο ποδόσφαιρο και τη ζωή.

Ο ΚΑΜΑΟΥ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
23 ματς
9 γκολ
7 γκολ μέσα από την αντίπαλη περιοχή/2 γκολ εκτός της αντίπαλης περιοχής
7 γκολ με το δεξί πόδι/2 γκολ με το αριστερό πόδι
34 τελικές-18 on target
80,1% πετυχημένες μεταβιβάσεις
2 ασίστ
62,5% πετυχημένα τάκλιν
14,3% κερδισμένες εναέριες «μονομαχίες»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα