Ο Αλγκασίμ Μπα θα βοηθήσει στο διάστημα της απουσίας του Τικίνιο (vids)

Ο Αλγκασίμ Μπα θα βοηθήσει στο διάστημα της απουσίας του Τικίνιο (vids)

Ο Αλγκασίμ Μπα θα βοηθήσει στο διάστημα της απουσίας του Τικίνιο (vids)

bet365

Το Gazzetta παραθέτει τα δεδομένα γύρω από τον νεαρό Αφρικανό επιθετικό που μπορεί να καλύψει σχεδόν όλες τις θέσεις στην επίθεση και το γεγονός ότι θα συμβάλλει τον καιρό που θα λείπει ο Τικίνιο.

Στα 18 του χρόνια ο Αλγκασίμ Μπα αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό ως ένα πολύ δυνατό project για τα επόμενα χρόνια. Ως ένας παίκτης και για την πρώτη και για τη δεύτερη ομάδα.

Με αφορμή την απώλεια του Τικίνιο Σοάρες για τον τραυματισμό του (με τον Βραζιλιάνο να αναμένεται πίσω στην ενεργό δράση μέχρι τον Σεπτέμβριο) ο Μαρτίνς θέλει να δώσει την ευκαιρία στον Μπα να εξελιχθεί και να βοηθήσει. Σε έναν ρόλο ως... αντί-Κάιπερς και ως 3ος φορ πίσω από Ελ Αραμπί και Χασάν.

Ο Μπα δεν είναι ένας καθαρόαιμος φορ. Είναι όμως ένας περιφερειακός επιθετικός από τη Γουϊνέα και ένας γρήγορος παίκτης που μπορεί να παίξει και μες στη μικρή περιοχή. Γενικά πάντως μπορεί να παίξει σχεδόν όλες τις θέσεις στην επίθεση.

Το report του - όπως το είχε κάνει το Gazzetta μέσω του Wyscout - συνολικά μας είχε δείξει έναν παίκτη που είναι... τρεχαντήρι, ο οποίος διαθέτει καλή επιτάχυνση, ιδιαίτερα καλή κατάρτιση, μπορεί να φτιάχνει παιχνίδι αλλά και αμυντικά είναι αρκετά σκληρός.

Δύο βασικά του προσόντα είναι η ταχύτητά του και το πόσο διεμβολιστής είναι αλλά και η ευχέρεια να παίζει σε διάφορες θέσεις (θα τον λέγαμε περισσότερο έναν περιφερειακό επιθετικό παρά τον κλασικό κυνηγό ή ακόμα και τον κλασικό εξτρέμ). Ένα επίσης σημείο - κλειδί του παιχνιδιού του είναι πως τον χαρακτηρίζει η διαρκής κίνηση είτε έχει είτε όχι τη μπάλα. Συμπερασματικά ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει ένα παιδί που δείχνει να είναι ένα σπουδαίο project και μελλοντικά μπορεί να του δώσει πολλά. Ο Μαρτίνς στην Αυστρία τον Μπα τον έβαλε στο φιλικό με τη Βόλσφμπεργκερ αλλά και στο ματς με τη Σάλτσμπουργκ.

Με τη Σάλτσμπουργκ μπήκε αντί του Ελ Αραμπί στο 64'. Στο δε φιλικό με τη Βόσφλμπεργκερ μπήκε στο 80' αντί του Μπουχαλάκη. Κινήθηκε γενικά σε πλάγια θέση αλλά και κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Εάν θέλουμε να το συνοψίσουμε λοιπόν ο Μπα παίρνει την ευκαιρία διότι άφησε ευχαριστημένο τον Μαρτίνς απ' όσα είδε στην προετοιμασία αλλά και γιατί είναι ένας γρήγορος παίκτης αλλά και διεμβολιστής που μπορεί να παίξει σχεδόν παντού στην επίθεση.

Μιλώντας για τον Αλγκασίμ Μπα στους απεσταλμένους των ΜΜΕ στην Αυστρία ο Πέδρο Μαρτίνς είχε πει: «Είναι μία τεράστια έκπληξη για μένα. Βεβαίως τον υπολογίζω για την επίθεση, είναι πολύ δυνατός, πολύ ταλαντούχος και το μόνο που χρειάζεται είναι να προσαρμοστεί γιατί δεν είναι εύκολο για τα παιδιά που έρχονται από την Αφρική να ταιριάξουν στην τακτική. Τον υπολογίζω αρχικά για την επίθεση και όσο κυλάει ο χρόνος θα τον βλέπουμε και σε άλλους ρόλους και στα άκρα και πίσω από τον επιθετικό, αλλά ξεκινάμε από την επίθεση».

Το ιστορικό του γκολ με την Εθνική


Πέραν των παραπάνω στοιχείων πάντως ο Μπα είχε βάλει και ιστορικό γκολ στο πρώτο ματς που έγινε χρονικά στο στάδιο με την ονομασία «Στρατηγός Λασανά Κοντέ». Ο Αλγκασίμ Μπα ως αρχηγός της Εθνικής της χώρας του στην κορυφαία αφρικανική διοργάνωση της Τανζανίας σε επίπεδο U20 για το 2019 είχε βάλει γκολ απέναντι στη Μαυριτανία.


Αρχηγός και σε συλλογικό επίπεδο που ξεχώρισε από πολύ μικρός, οι γονείς του ήθελαν να δώσει βάρος και στις σπουδές του


Γιος του Αλσένι και της Νεν Καντιαντού ο Μπα είδε την οικογένειά του να μετακομίζει στην περιοχή της Πίτα στη Γουϊνέα όταν ήταν 7 ετών. Εντάχθηκε στην Ακαδημία ΟΚΟ, όπου εκεί έμεινε έως τα 15 του χρόνια. Η τοπική ομάδα Πίτα τον εντοπίζει και έτσι παίζει στη Β' κατηγορία του πρωταθλήματος της Γουϊνέας.

Οι γονείς επέμεναν απ' όταν ήταν μικρός να δώσει και μεγάλο βάρος στο σχολείο και τις σπουδές του. Ο ίδιος είχε γίνει 2ος αρχηγός της ομάδας της Πίτα ενώ πέτυχε στις εξετάσεις του για να μπει σε Πανεπιστήμιο στο Κονάκρι. Ο Αλγκασίμ Μπα που είναι γνωστός στη χώρα του ως CASTRO θήτευσε και στην ομάδα της Renaissance (που σημαίνει Αναγέννηση). Σε επίπεδο Εθνικής U17 (καθώς η Εθνική ήταν που τον ανέδειξε) έφτασε να είναι πρώτος σκόρερ στους αγώνες προετοιμασίας.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα