Ο Μάρκοβιτς πέρασε το στάδιο της ευχάριστης έκπληξης, ο Τσούμιτς μπήκε σε αυτό!

Ο Μάρκοβιτς πέρασε το στάδιο της ευχάριστης έκπληξης, ο Τσούμιτς μπήκε σε αυτό!

Ο Μάρκοβιτς πέρασε το στάδιο της ευχάριστης έκπληξης, ο Τσούμιτς μπήκε σε αυτό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta κάποια πράγματα που βλέπει για τον Ολυμπιακό, μέσα κι από το χθεσινό φιλικό.

Πέντε φιλικά παιχνίδια του Ολυμπιακού έχουμε δει μέχρι στιγμής και αν μη τι άλλο μία εικόνα την έχουμε.

Λοιπόν μακράν ο καλύτερος και συνεπέστερος «ερυθρόλευκος» έως τώρα είναι ο Μάρκοβιτς. Από το πρώτο φιλικό, όταν ο Πέδρο Μαρτίνς τον έβαλε στην «ενδεκάδα του β΄ ημιχρόνου», έως το τελευταίο, χθες, που τον άφησε σε ολόκληρο το 90λεπτο, ο 21χρονος Σέρβος. Αρχικά ήταν η ευχάριστη έκπληξη της προετοιμασίας, αλλά όσο παίζει περισσότερο, τόσο και…φεύγει από αυτό τον χαρακτηρισμό και πάει σε…άλλα πράγματα-το παιδί αναδεικνύεται σε μία σταθερή αξία και ενίοτε έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο!

Χθες ο Μάρκο, κόντρα στη ρώσικη Ούφα, που έπαιξε λες και έδινε αγώνα πρόκρισης στην Ευρώπη δίνοντας ένα πραγματικά πολύ δυνατό τεστ στον πρωταθλητή Ελλάδας, ήταν εξαιρετικός. Πρέπει να έκοψε τουλάχιστον 25 επιθέσεις της αντίπαλης ομάδας!!! Μιλάμε για νούμερο που δεν παίζει. Πέντε-έξι επεμβάσεις απολύτως κρίσιμες, άλλα περίπου 12 (!!!) διωξίματα με κεφαλιές, καλές τοποθετήσεις και καλύψεις με το σώμα ακόμη κι όταν πήγαινε πλάγια, τάκλιν όταν χρειάστηκε, φάουλ όταν «έπρεπε» να κάνει, αλλά και να βγαίνει πάνω στην μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο, να κερδίζει και να πασάρει. Και όλα αυτά με περίσσια ψυχραιμία και στο επίπεδο της απομάκρυνσης της μπάλας και στο επίπεδο της πάσας.

Θεωρώ ότι θα τον βοήθησε κι η παρουσία δίπλα του Παπασταθόπουλου, που μπορεί να μην ήταν σε μία-δύο περιπτώσεις στο επίπεδο που τον θέλουμε, αλλά γενικά είχε αξιοπιστία, έδιωξε-έκοψε επανειλημμένως, πήρε αρκετές κεφαλιές, έκανε τάκλιν, είχε σωστές τοποθετήσεις, πέρασε μπαλιές και όταν βγήκε μπροστά δεν ήθελε πολύ να σκοράρει με κεφαλιά στο 87’. Αλλά τον Μάρκοβιτς τον έχουμε δει και δίπλα στον Σεμέδο, ακόμη και δίπλα στον Καλογερόπουλο και είναι πάντα καλός! Μόνο που νομίζω ότι παίζοντας χθες για πρώτη φορά σε ένα μεγάλο διάστημα (ήταν μαζί στην ίδια ενδεκάδα και 18 λεπτά με την Ζάλτσμπουργκ) δίπλα στον Σωκράτη, ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός ήταν κι ο ίδιος ακόμη καλύτερος…

Ο Mάρκοβιτς σε φιλικό του Ολυμπιακού

Τέλος πάντων, ο Μάρκοβιτς, με την απόδοση του μέχρι στιγμής στην προετοιμασία είναι σαν να λέει στον προπονητή, «μίστερ, μην κάνεις το λάθος και δεν με υπολογίζεις»! Τώρα, πόσο έτοιμος είναι για τη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού στα επίσημα παιχνίδια, αυτό απομένει να το δούμε! Δυόμισι χρόνια στην Παρτίζαν ήταν ενδεκαδάτος, να ξέρετε-και στα 18 του έπαιξε Γιουρόπα Λιγκ…Οκ, η λογική λέει ότι το βασικό δίδυμο είναι Σωκράτης-Σεμέδο, αλλά κι αυτό στο γήπεδο θα το δούμε. Αυτοί που πρέπει να παίζουν είναι πάντοτε οι καλύτεροι.

Η ουσία είναι ότι για μία ακόμη φορά ίσχυσε το ουδέν κακόν, αμιγές καλού! Έλειψαν από την προετοιμασία ο Μπα κι ο Σισέ με προβλήματα υγείας, προσωπικά θέματα κλπ, κι έτσι βρήκε την ευκαιρία να αναδειχθεί ο Σέρβος! Γιατί, επιτρέψτε με να πιστεύω ότι αν ήταν οι δύο Αφρικάνοι, αμφιβάλλω πολύ αν ο Μάρκοβιτς έπαιρνε τον χρόνο που του άξιζε. Όπως βοηθήθηκε και πήρε κάποιο χρόνο, όχι λίγο, κι ο Καλογερόπουλος, για τον οποίο εγώ λέω ότι θα είναι ο επόμενος Μάρκοβιτς (ακόμη πάντως προσπαθώ να καταλάβω γιατί χρησιμοποιήθηκε χθες για ένα διάστημα…αριστερό μπακ)!

Αλλά έτσι είναι αυτά. Αν ο Ολυμπιακός είχε πάρει εξτρέμ, ούτε που θα έπαιζε ο Τσούμιτς! Ενώ τώρα, από φιλικό σε φιλικό, όλο και αυξάνει τον χρόνο του: 15 λεπτά με την Κράσνονταρ, 27 με τη Ζάλτσμπουργκ, ένα ημίχρονο με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, 61 χθες με την Ούφα.

O Τσούμιτς σε φιλικό του Ολυμπιακού

Και μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι και στα τρία τελευταία γκολ του Ολυμπιακού είναι μέσα ο 22χρονος κυνηγός: με την ΤΣΣΚΑ έβγαλε τη σέντρα για το γκολ του Χασάν κι ο ίδιος έκανε το νικητήριο γκολ (αλλά κι έδωσε άλλη πάσα για γκολ στον Βρουσάι που το έχασε), ενώ χθες συμμετείχε στη δημιουργία του γκολ του Μασούρα (και είχε ευκαιρία να σκοράρει πάλι με το κοντινό αριστερό που το έπιασε ο γκολκίπερ, όπως είχε ευκαιρία-δοκάρι με την Ζάλτσμπουργκ)! Για όποιον δεν το πρόσεξε, το γκολ χθες μπήκε ως εξής: Βολέ του αντίπαλου γκολκίπερ, διώξιμο του Μάρκοβιτς με κεφαλιά-πάσα ακριβείας (!) στον Τσούμιτς, αυτός ωραία στον Ελ Αραμπί κι εκείνος ακόμη πιο ωραία στον σκόρερ Μασούρα.

Ο Τσούμιτς έχει κάτι πολύ σημαντικό για κυνηγό: καλή επαφή με την μπάλα και καλή αίσθηση της φάσης. Τον έβλεπες και χθες ότι κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του, την έδινε σωστά, έκανε την σωστή κίνηση-και κοιτάζει πάντα να βοηθήσει και ανασταλτικά, να γυρίσει, να κόψει. Αδυναμία του είναι ότι χάνει εύκολα την μπάλα υπό πίεση κι εκεί πρέπει να το δουλέψει.

Παρεμπιπτόντως, όταν ουδείς ασχολούνταν με τον Μάρκοβιτς, εγώ από εδώ, πριν καν φτάσουν τα Χριστούγεννα, φώναζα ότι «ο Ολυμπιακός έχει ένα διαμάντι και δεν πρέπει να το χάσει»

Άσχετο: Θεωρία συνωμοσίας; Ας γίνω λίγο συνωμοσιολόγος! Η Νάπολι θέλει τον Καμαρά, η Νάπολι έχει «μπλοκάρει» τον Βάτσλικ, ο Ολυμπιακός θέλει τον Βάτσλικ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.