Φιλική ήττα (2-1) για τον Άρη από τον Ερυθρό Αστέρα

Φιλική ήττα (2-1) για τον Άρη από τον Ερυθρό Αστέρα

Φιλική ήττα (2-1) για τον Άρη από τον Ερυθρό Αστέρα

bet365

Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε με 2-1 του Άρη στο πρώτο φιλικό αγώνα της ελληνικής ομάδας στην Αυστρία. Σκόρερ ο Μπερτόγλιο για την ομάδα του Άκη Μάντζιου και χαμένο πέναλτι από τον Ματέο Γκαρσία.

Η επιλογή σχήματος ανάγκης μάλλον ήταν υποχρεωτική από την πλευρά του Άκη Μάντζιου καθώς χρησιμοποίησε τρεις παίκτες από την Κ19 αλλά και τον Παναγιώτη Τσαγκαλίδη ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Βόλου υπό τη μορφή δανεισμού. Στο κέντρο της άμυνας, ο Γιώργος Δεληζήσης είχε δίπλα του τον νεαρό Ασλανίδη ενώ οι Μαρμαρίδης (δεξιά), Γκάνεα (αριστερά) ήταν στα άκρα. Ματίγια και Κριμιτζάς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, στη μεσοεπιθετική τριάδα χρησιμοποιήθηκαν οι Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Τσαγκαλίδης ενώ ο Δημήτρης Μάνος ήταν στην κορυφή.

Ο Ερυθρός Αστέρας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, καλύτερη κυκλοφορία μπάλας και περισσότερες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο με σπουδαιότερο το τετ α τετ του Κρστόβιτς στο 21ο λεπτό και την εξαιρετική αντίδραση του Χουλιάν Κουέστα. Γενικώς, ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη είχε καλές τοποθετήσεις, «τελειώνοντας» φάσεις του αντιπάλου οι οποίες εμπεριείχαν κίνδυνο.

Υστέρησε σε δημιουργία

Ματέο Γκαρσία και Παναγιώτης Τσαγκαλίδης ήταν ίσως οι πιο δημιουργικοί παίκτες του Άρη στο πρώτο ημίχρονο. Ο Αργεντίνος είχε διάθεση, του ανήκε η πιο αξιόλογη φάση της ομάδας του στο πρώτο μέρος (ένα σουτ από απόσταση 25 μέτρων) αλλά σε αρκετές περιπτώσεις έλειψε η ουσία από τις ενέργειές του. Οι «κίτρινοι» αντιμετώπισαν δυσκολία στο χτίσιμο των φάσεων, προσπάθησαν να δημιουργήσουν κυρίως από τα άκρα, τους έλειψε όμως το passing game, γεγονός απόλυτα λογικό για την εποχή αλλά και των νέων προσώπων στο αρχικό σχήμα, με συνέπεια να μην φτάσουν μπάλες στον Δημήτρη Μάνο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν φάση μέσα από την περιοχή στο πρώτο ημίχρονο το οποίο έληξε χωρίς σκορ.

Μάντζιος και Μπρούνο

Επτά αλλαγές και Μπρούνο στην κορυφή

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγές και δοκιμές στο δεύτερο ημίχρονο καθώς αντικατέστησε επτά παίκτες. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η τοποθέτηση του Μπρούνο στην κορυφή της επίθεσης έχοντας πίσω του τους Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι και Μπερτόγλιο. Ο Εμάνουελ Σάκιτς ήταν στον άξονα με τον νεαρό Κριμιτζά ενώ η τετράδα στην άμυνα αποτέλεσαν οι Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Δεληζήσης και Γκάνεα. Οι αλλαγές δεν άλλαξαν τους ρόλους στο παιχνίδι καθώς ο Ερυθρός Αστέρας διατήρηση την πρωτοβουλία των κινήσεων, εμφανίστηκε πιο απειλητικός και μάλιστα βρήκε το γκολ στο 59ο λεπτό με τον Μπάμπιτς σε μια στημένη φάση όπου η άμυνα του Άρη πιάστηκε στον ύπνο (1-0).

Ο Μπερτόγλιο έφερε την ισορροπία

Ο Άρης έγινε πιο επιθετικός στη λογική του, αυτομάτως άλλαξε ο ρυθμός του αγώνα καθώς αυξήθηκαν οι φάσεις στις δύο περιοχές. Ο Ερυθρός Αστέρας απείλησε με τον Πάβκοφ αλλά η ελληνική ομάδα είχε τρεις κλασικές φάσεις για να ισοφαρίσει. Στο 71’ ο Μπερτόγλιο ήταν άστοχος (με κεφαλιά) σε κενή εστία, στο 76’ στο πρώτο κερδισμένο πέναλτι του Άρη η εκτέλεση πέναλτι του Ματέο Γκαρσία ήταν απογοητευτική για να ακολουθήσει και δεύτερο πέναλτι (μετά από χτύπημα στον Μπρούνο) το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπερτόγλιο στο 78’ (1-1). Με τον ίδιο τρόπο, ο Ερυθρός Αστέρας απέκτησε και πάλι το προβάδισμα καθώς ένα μαρκάρισμα του Μαρτίνη θεωρήθηκε αντικανονικό και από την άσπρη βούλα ο Κάνγκα έκανε το 2-1 (81’). Ο Άρης έψαξε το γκολ της ισοφάρισης στο τελευταίο δεκάλεπτο αντλώντας ενέργεια μέσα από την παρουσία του Λούκας Σάσα, αλλά πλην ενός σουτ του Μπερτόγλιο από πλάγια θέση δεν ήταν απειλητικός.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Πόποβιτς, Γκάγκιτς, Ρόντιτς (46’ Γκόμπελιτς), Μπάμπιτς, Πάνκοφ, Πέτροβιτς, Νίκολιτς, Κατάι, Ίβανιτς, Μπεν Κστρόβιτς. Μετά τις αλλαγές στο 66ο λεπτό η 11αδα του Ερυθρού Αστέρα ήταν η εξής: Πόποβιτς, Μπακαγιόκο, Ντέγκενεκ, Εράκοβιτς, Γκόμπελιτς, Σανόγκο, Κάνγκα, Φάλκο, Σρνιτς, Γκάβριτς, Πάβκοβ.
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μαρμαρίδης, Ασλανίδης, Δεληζήσης, Γκάνεα, Ματίγια Κριμιτζάς, Τσαγκαλίδης, Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Μάνος.
Η ενδεκάδα που άρχισε το δεύτερο ημίχρονο: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Δεληζήσης, Κριμιτζάς Σάκιτς, Ματέο Γκαρσία Μπρούνο, Μαντσίνι, Μπερτόγλιο. Στο 80ο λεπτό πέρασαν στο παιχνίδι οι Μαρτίνης, Λούκας Σάσα και Χατζηπιρπιρίδης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα