Κουντέ: ο καλός ο παίκτης φαίνεται με το καλημέρα...

Κουντέ: ο καλός ο παίκτης φαίνεται με το καλημέρα...

Κουντέ: ο καλός ο παίκτης φαίνεται με το καλημέρα...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα από το χθεσινό φιλικό του Ολυμπιακού, περί Κουντέ, Καμαρά και Σεμέδο.

Μόλις 27 λεπτά έπαιξε χθες ο Κουντέ, στη φιλική, αλλά βαριά (0-3) ήττα του Ολυμπιακού από τη Ζάλτσμπουργκ στην Αυστρία. Κι ο άνθρωπος ξεχώρισε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα!

Για να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά ότι ο καλός ο παίκτης, ο παίκτης με την ποιότητα, φαίνεται με το καλημέρα. Καλές είναι κι οι προσαρμογές κι οι εγκλιματισμοί κι όλα αυτά, όμως όταν είσαι παίκτης, κάνεις αμέσως τη διαφορά. Ο Καμερουνέζος εδώ και πάνω από έξι μήνες δεν έχει παίξει σε συλλογικό επίπεδο, αρχικά λόγω δίμηνο τραυματισμού και μετά γιατί ήταν εκτός πλάνων προπονητή στη Μάιντζ. Από τα μέσα Δεκέμβρη έως σήμερα, η μόνη του παρουσία σε παιχνίδια ήταν με την Εθνική του, δύο το Μάρτιο και δύο αρχές Ιουνίου.

Κι όμως τον είδαμε χθες, παρότι έχει κάποια κιλά παραπάνω και έχει ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια του, να μπαίνει και να είναι ο μακράν κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού. Παίζοντας για λίγα λεπτά σαν δεκάρι και περισσότερο μετά σαν οκτάρι, ο Κουντέ είχε πολλές κινήσεις από αυτές που κάνουν τη διαφορά.

Από δική του έξοχη ενέργεια (απέφυγε δύο και πάσαρε στον Λαλά) ξεκίνησε η φάση του δοκαριού του Τσούμιτς…Ο ίδιος είχε βρεθεί νωρίτερα σε θέση βολής, παίρνοντας πρώτα την μπάλα και συνδυαζόμενος έξοχα με Τσούμιτς και Βρουσάι…Έβγαλε κι άλλες καλές πάσες για ξεκίνημα επιθέσεων, ενώ όταν σε μία στιγμή έχασε το κοντρόλ, έβαλε τα πόδια στη φωτιά και ο αντίπαλος τα είδε όλα από την κόντρα που του έβαλε ο Κουντέ, ο οποίος προφανώς δεν είχε ξεχάσει ότι πιο πριν είχε φάει μία πολύ άσχημη κλοτσιά από ένα αντίπαλο, σε φάση που ήταν για κόκκινη κάρτα…

Πραγματικά το παιδί αυτό μας εντυπωσίασε, αφού παίζει τα πρώτα του λεπτά στον Ολυμπιακό (7 με την Κράσνονταρ και 27 χθες) ουσιαστικά με ελάχιστες προπονήσεις και τον βλέπεις να ξεχειλίζει από ποιότητα στις επαφές του, αλλά και να μαρκάρει, να βγαίνει μπροστά με ταχύτητα, να αλλάζει ωραία το παιχνίδι, να συνδυάζεται και να μπορεί να βοηθήσει επί της ουσίας και στις τρεις θέσεις του άξονα!

Την στιγμή που ακόμη ο Τικίνιο δείχνει να έχει πολύ δουλειά μπροστά του για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης, η άλλη μεγάλη μεταγραφή του Ολυμπιακού, ο Αφρικάνος άσος δείχνει από το ξεκίνημα του κιόλας πόσα μπορεί να δώσει στην ομάδα. Μας το είχε δείξει από την μόλις εφτάλεπτη (!!!) παρουσία του στο πρώτο φιλικό, όταν κατέγραψα ότι πρόλαβε να κάνει μία πάσα για ευκαιρία, ένα σουτ και να συμμετάσχει με εντυπωσιακό τρόπο και στη φάση του μοναδικού γκολ…

Τότε, μου είπαν ότι είμαι υπερβολικός, που σχολίασα ένα παίκτη παίζοντας μόλις για εφτά λεπτά. Μόνο που δεν…έφταιγα εγώ, που ο Κουντέ μπόρεσε μέσα σε εφτά λεπτά να μπει μέσα σε τρεις φάσεις του Ολυμπιακού!!! Πιστεύω ότι αν πάρει ψυχολογία και κάνει και καλύτερα τελειώματα, στα σουτ που βρίσκει με τις καλές προωθήσεις του, ο Αφρικάνος διεθνής θα αποτελέσει τεράστια μονάδα για τον Ολυμπιακό. Γιατί έχει και ποιότητα, αλλά είναι και…θηρίο, ένας πάρα πολύ δυναμικός παίκτης, με εντυπωσιακή σωματοδομή.

Αν μάλιστα επιβεβαιωθεί αυτό που…ψιλοβλέπουμε, ότι μπορεί να παίξει το ίδιο καλά σαν δεκάρι (όχι τύπου Φορτούνη, βέβαια) όπως παίζει σαν οκτάρι, τότε ο Ολυμπιακός θα βγει διπλά ωφελημένος. Διότι όσο βλέπω τον Καμαρά να παίζει δεκάρι στα πρώτα φιλικά του καλοκαιριού, τόσο και αμφιβάλλω αν πραγματικά μπορεί ο Μαντί να διακριθεί σε αυτή τη θέση και να προσφέρει στην ομάδα αυτά που μπορεί.

O Camara

Ο Καμαρά μοιάζει να θέλει περισσότερους χώρους για να κινηθεί. Μου φαίνεται δηλαδή ότι σαν οκτάρι είναι πολύ καλύτερος απ΄ ότι σαν δεκάρι, όπου ναι μεν πρεσάρει καλά, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να ισοσκελίσει τις άλλες αδυναμίες του για να ανταποκριθεί στο ρόλο του δεκαριού (έστω, επίσης όχι τύπου Φορτούνη). Με Καμαρά οκτάρι και Κουντέ δεκάρι και τον Εμβιλά εξάρι, ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει μία εκπληκτική τριάδα στα χαφ, που γίνεται ακόμη πιο ισχυρή, όταν ξέρεις ότι υπάρχει κι ο Μπουχαλάκης, που σαν οκτάρι επίσης κάνει τη διαφορά.

Ασφαλώς είναι μία πιθανότητα, κι ίσως αρκετά σοβαρή, να φύγει ο Καμαρά, ωστόσο αυτή την ώρα σχολιάζουμε τι βλέπουμε και τι υπάρχει στην ομάδα. Παρεμπιπτόντως, χθες ο Μαντί χθες ήταν πιο ζωντανός από τα προηγούμενα φιλικά, σούταρε, έβγαλε πάσα για σουτ, άλλαξε καλά το παιχνίδι και τέσσερις φορές ξέφυγε των αντιπάλων του και αυτοί του έκαναν φάουλ για να τον σταματήσουν!

Κι εδώ, θέλω να επισημάνω κάτι: προσωπικά δεν μου άρεσε που οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιξαν έτσι όπως έπαιξαν κόντρα στους πρωταθλητές Αυστρίας, στο συγκεκριμένο κομμάτι: οι παίκτες της Ζάλτσμπουργκ δάγκωναν, το ένα φάουλ διαδέχονταν το άλλο, δεν μπορούσε ένας παίκτης του Ολυμπιακού να ντριμπλάρει κι αμέσως βρίσκονταν στο έδαφος. Ήταν κυνική η Ζάλτσμπουργκ στην όλη διαχείριση του αγώνα, ακόμη και στο σκληρό παιχνίδι και στις ευκαιρίες που είχε, σε όλα, απέναντι σε ένα Ολυμπιακό, ο οποίος άφηνε τους αντιπάλους του να αλλάζουν την μπάλα και έκανε φάουλ μόνο όταν πλησίαζαν σε θέσεις βολής ακριβώς έξω από την περιοχή του Τζολάκη.

O Semedo

Μα τα φάουλ εκεί είναι σαν…μισό πέναλτι. Κι άντε το πρώτο, του Ανδρούτσου, έπρεπε να γίνει, από την στιγμή που δεν του βγήκε το τάκλιν και του ξέφυγε ο παίκτης του και θα έβγαινε φάτσα με τον γκολκίπερ, όμως τα δύο άλλα, του Σεμέδο, ήταν παράδειγμα προς αποφυγή. Και βεβαίως όταν δίνεις τρία φάουλ σε τέτοιες θέσεις μέσα σε ένα 20λεπτο, θα το φας το ένα γκολ! Αστοχία στο πρώτο, αστοχία στο δεύτερο, αλλά στο τρίτο η μπάλα βρήκε τον Ελ Αραμπί (άλλο λάθος εδώ, που άνοιξε το τείχος, για ποιο λόγο να συμβεί κάτι τέτοιο;) και άλλαξε εντελώς πορεία.

Πραγματικά δε είναι να απορεί κανείς πώς ένας έμπειρος στόπερ όπως ο Σεμέδο κάνει τέτοια διαχείριση, με δύο φάουλ μισό μέτρο έξω από την περιοχή. Ένας Σεμέδο που ήταν σε τόσο κακή κατάσταση χθες, μαρκάροντας συνεχώς από μακριά τον κάθε αντίπαλο κυνηγό και επιτρέποντας να σουτάρει η, να πασάρει, ώστε ο Μαρτίνς τον έκανε αλλαγή, μόνο αυτόν, από το ημίχρονο-εκτός κι αν υπήρξε τραυματισμός, κάτι που δεν φάνηκε τουλάχιστον. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός ξεβολεύεται όταν παίζει σαν αριστερός στόπερ επειδή είναι δεξιοπόδαρος, ωστόσο κι ο Μάρκοβιτς κι ο Σισέ και ο Μπα δεξιοπόδαροι είναι, αλλά παίζουν αριστερά, για να παίζει ο Σεμέδο δεξιά.

Δεν ξέρω, αλλά δεν ήταν εικόνα αυτή του Σεμέδο η χθεσινή. Μιλάμε για εμφάνιση πολύ χαμηλού επιπέδου…

Άσχετο: με βάση τις διαπραγματεύσεις που μέχρι στιγμής γίνονται, φαβορί για τη μεταγραφή γκολκίπερ στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.