ΑΕΚ: Ο Λε Ταλέκ, ο Μιλόγεβιτς και ο ρόλος του στόπερ - εξαριού (pics)

ΑΕΚ: Ο Λε Ταλέκ, ο Μιλόγεβιτς και ο ρόλος του στόπερ - εξαριού (pics)

ΑΕΚ: Ο Λε Ταλέκ, ο Μιλόγεβιτς και ο ρόλος του στόπερ - εξαριού (pics)

bet365

Ο Νταμιάν Λε Ταλέκ είναι στόχος της ΑΕΚ. Έναν παίκτη που γνωρίζει άριστα ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, υπό τις οδηγίες του οποίου έπαιζε κυρίως ως στόπερ στον Ερυθρό Αστέρα, ενώ στη Μονπελιέ είχε τον ρόλο του αμυντικού χαφ.

Ελεύθερος έμεινε τη Δευτέρα (28/6) από τη Μονπελιέ ο Νταμιάν Λε Ταλέκ και η ΑΕΚ κινήθηκε γρήγορα, έχοντας κάνει τη σχετική προεργασία, προχωρώντας σε επαφές μαζί του. Φυσικά ο 31χρονος Γάλλος χαφ, που έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί τόσο ως «εξάρι» όσο και ως στόπερ, δεν είναι άγνωστος στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς...

Ο 51χρονος Σέρβος τεχνικός της ΑΕΚ τον γνωρίζει πολύ καλά από τη σεζόν 2017-2018 κατά την οποία τον είχε στον Ερυθρό Αστέρα, με τη φανέλα του οποίου ο Λε Ταλέκ ανέβασε ξανά τις μετοχές του, επιστρέφοντας μετά από εκείνη τη χρονιά στη Γαλλία για τη Μονπελιέ, όπου αγωνιζόταν μέχρι χθες. Μάλιστα, ο Μιλόγεβιτς είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Λε Ταλέκ και όταν βρισκόταν στον πάγκο της Αλ Αχλί στη Σαουδική Αραβία.

Ο Λε Ταλέκ τις περισσότερες φορές στην καριέρα του έχει αγωνιστεί ως αμυντικός χαφ. Αυτή θεωρείται ως φυσική του θέση, ωστόσο το ύψος του (1,87μ.) και τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του τον βοηθάνε να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός. Το καλό του πόδι είναι το δεξί και μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία και ως δεξί και ως αριστερό στόπερ.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί αναφορικά με την περίπτωση του Λε Ταλέκ είναι ο ρόλος που είχε υπό τις οδηγίες του Μιλόγεβιτς στον Ερυθρό Αστέρα. Κι αυτό διότι ο νυν προπονητής της ΑΕΚ δεν τον τοποθετούσε στο «6», αλλά στο κέντρο της άμυνας! Συγκεκριμένα, όπως αντλούμε και από τα στοιχεία της πλατφόρμας του Wyscout, ο Λε Ταλέκ τη σεζόν 2017-2018 με τον Μιλόγεβιτς σε 42 συμμετοχές με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα αγωνίστηκε 38 φορές ως στόπερ και μόλις τέσσερις ως αμυντικό χαφ! Είχε πολύ καλό ποσοστό στις μεταβιβάσεις με επιτυχία 89,9% και συνολικά 77,3% επιτυχημένες ενέργειες, ενώ μέσο όρο είχε 5,58 κλεψίματα.

Το heatmap του Λε Ταλέκ

Πηγή Wyscout: Το heatmap του Λε Ταλέκ από τη σεζόν 2017-2018 στον Ερυθρό Αστέρα με Μιλόγεβιτς

Την προηγούμενη σεζόν (2016-2017) την πρώτη του στον Ερυθρό Αστέρα, χωρίς τον Μιλόγεβιτς στον πάγκο, ο Λε Ταλέκ αγωνιζόταν ελαφρώς περισσότερο ως αμυντικό χαφ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με τα στατιστικά του Wyscout, ο Γάλλος έπαιξε σε 47 ματς, 27 ως «εξάρι» και 20 ως στόπερ. Τα ποσοστά στις μεταβιβάσεις του ήταν επίσης υψηλά, με επιτυχία 89%, ενώ συνολικά είχε 75,2% επιτυχημένες ενέργειες και μέσο όρο 7,08 κλεψίματα. Σύμφωνα λοιπόν και από τα στοιχεία που προκύπτουν από το Wyscout, ο Λε Ταλέκ στον Ερυθρό Αστέρα αγωνίστηκε περισσότερο ως κεντρικός αμυντικός, ειδικά τη σεζόν που βρισκόταν στον πάγκο ο νυν προπονητής της ΑΕΚ, Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Το heatmap του Λε Ταλέκ

Πηγή Wyscout: Το heatmap του Λε Ταλέκ από τη σεζόν 2016-2017 στον Ερυθρό Αστέρα

Μένει να φανεί, αν τελικά η μεταγραφή στην ΑΕΚ προχωρήσει και ολοκληρωθεί, πως ο 51χρονος Σέρβος προπονητής της Ένωσης τον έχει στο μυαλό του για να τον χρησιμοποιήσει. Να σημειώσουμε πως η ΑΕΚ πέρα από τον Εντσάμ, αναζητούσε και ένα «εξάρι», ενώ στο επίκεντρο υπήρχε και η ανάγκη της απόκτησης ενός στόπερ-ηγέτη εκτός από την προσθήκη του Γιώργου Τζαβέλλα. Την τελευταία τριετία στη Μονπελιέ πάντως ο Λε Ταλέκ αποτελούσε στις περισσότερες των περιπτώσεων το «εξάρι» της γαλλικής ομάδας.

Το heatmap του Λε Ταλέκ

Πηγή Wyscout: Το heatmap του Λε Ταλέκ στην πρώτη (2018-2019) από τις τρεις σεζόν του στη Μονπελιέ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα