Ξέρω τι ψάχνεις για το υπόλοιπο του καλοκαιριού

Ξέρω τι ψάχνεις για το υπόλοιπο του καλοκαιριού

bet365

Τυπικά η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ακόμη ξεκινήσει επίσημα, αλλά εννοείται πως οι ομάδες «τρέχουν» τον προγραμματισμό τους και ήδη διαμορφώνουν τα ρόστερ τους ενόψει της επόμενης σεζόν.

Ορισμένες με πιο γοργούς ρυθμούς και άλλες πιο αργά, η ουσία είναι πως βρισκόμαστε εν μέσω δεκάδων διαβουλεύσεων/επαφών/εκτιμήσεων αλλά και συμφωνιών (επίσημων ή μη).

Ας δούμε που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και κυρίως τι «ψάχνουν» από εδώ και πέρα οι «μονομάχοι» της Super League 1.

Σε πρώτο πλάνο για τον Ολυμπιακό γκολκίπερ, εξτρέμ

Σε πρώτο πλάνο για τον Ολυμπιακό γκολκίπερ, εξτρέμ

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει φορ και εξτρέμ, «ψήνονται» δυο μεταγραφες

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει φορ και εξτρέμ, «ψήνονται» δυο μεταγραφες

CAS… επιτρέποντος, οκτώ παίκτες στον Αρη*

CAS… επιτρέποντος, οκτώ παίκτες στον Αρη*

Οι 2+2 μεταγραφές της ΑΕΚ, ο Αραούχο κι άλλοι τέσσερις!

Οι 2+2 μεταγραφές της ΑΕΚ, ο Αραούχο κι άλλοι τέσσερις!

Κώτσιρας κι άλλοι τρεις «βασικοί» στον Παναθηναϊκό

Κώτσιρας κι άλλοι τρεις «βασικοί» στον Παναθηναϊκό

Το «βάρος» σε στόπερ και δεξιό μπακ ο Αστέρας Τρίπολης

 Το «βάρος» σε στόπερ και δεξιό μπακ ο Αστέρας Τρίπολης

Στο Βόλο αναζητούν, ουσιαστικά, μόνο εξτρέμ

Στο Βόλο αναζητούν, ουσιαστικά, μόνο εξτρέμ

Εκ των «πρωταγωνιστών» ο Ατρόμητος

Εκ των «πρωταγωνιστών» ο Ατρόμητος

Το βάρος σε γκολκίπερ και ακραίο η Λαμία

 Το βάρος σε γκολκίπερ και ακραίο η Λαμία

Νέα πρόσωπα, ίδιο μοντέλο στον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα

 Νέα πρόσωπα, ίδιο μοντέλο στον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα

Κλείνει τα κενά ο Απόλλων Σμύρνης

 Κλείνει τα κενά ο Απόλλων Σμύρνης

O ΟΦΗ φουλάρει για ενίσχυση με όριο ηλικίας

O ΟΦΗ φουλάρει για ενίσχυση με όριο ηλικίας

Ο Παναιτωλικός έχει μπροστά του... πάρα πολύ δρόμο

 Ο Παναιτωλικός έχει μπροστά του... πάρα πολύ δρόμο

Στον Ιωνικό θα αλλάξουν αρκετά

 Στον Ιωνικό θα αλλάξουν αρκετά

Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει τον επιθετικό Τικίνιο, τον μέσο Κουντέ, από τον περασμένο Μάρτιο έχει πάρει τον εξτρέμ -παίζει και δεύτερος επιθετικός- Αλγκασίμ Μπα, ενώ από 1η Ιουλίου θα ανακοινωθεί το deal με τον εξτρέμ Αγκιμπού Καμαρά.

Οι «ερυθρόλευκοι» βάζουν πλώρη για την απόκτηση τερματοφύλακα, μετά τη διαφαινόμενη πώληση του Σα στη Γουλβς, έναν ίσως και δύο ακραίους αμυντικούς και δύο εξτρέμ. Δεν αποκλείεται φυσικά να αποκτηθεί και ένας στόπερ, ίσως και δύο, στην περίπτωση που πωληθούν οι Σεμέδο και Σισέ, αλλά και ένας επιπλέον μέσος διότι εκτός από την επικείμενη αποχώρηση του Καμαρά μπορεί να φύγουν και ο Πέπε και ο Τιάγκο Σίλβα.

Στην κατηγορία των παικτών που ενδεχομένως πάρουν μεταγραφή είναι και ο Χασάν, την ίδια ώρα που το όνομα του Φορτούνη εμπλέκεται σε ουκ ολίγα μεταγραφικά σενάρια, ειδικά στην Τουρκία. Από εκεί και πέρα, ίσως υπάρξουν περιπτώσεις παικτών που θα δοθούν δανεικοί (Τσούμιτς, Ραντζέλοβιτς, Μάρκοβιτς, Πέπε, Ντρέγκερ, Σουρλής, Τιάγκο Σίλβα).

Ουσιαστικά (και τυπικά) η μοναδική μέχρι στιγμής μεταγραφή ή ανανέωση του ΠΑΟΚ είναι Βιεϊρίνια! Ο αρχηγός ανανέωσε τον περασμένο Μάρτιο το συμβόλαιο του για ακόμη ένα χρόνο, κάτι που αναμένεται να γίνει και με Ελ Καντουρί.

Η παραμονή του Μαροκινού για 2+1 χρόνια είναι μια σημαντική κίνηση για τον σχεδιασμό που έχει καταστρώσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Με την επιστροφή του ο Ρουμάνος τεχνικός αξιολόγησε το «ασπρόμαυρο» ρόστερ και κατέληξε να θέλει πάση θυσία πριν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας τρεις ποδοσφαιριστές σε συγκεκριμένες θέσεις.

Τέιλορ ετοιμάζει βαλίτσες για τη Θεσσαλονίκη, με τον Βραζιλιάνο να αγωνίζεται ως δεξιός μπακ-χαφ, Ντεϊόλα είναι η πρώτη επιλογή (όχι και η μοναδική) για το ρόλο του «box to box» μέσου, ενώ η λειψανδρία στη θέση του «εννιαριού» (υπάρχουν μόνον οι Σφιντέρσκι και Κούτσιας) κάνει επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης ενός κλασικού σέντερ φορ.

Ο ΠΑΟΚ θα ψαχτεί για τον παίκτη που θα μοιραστεί το χρόνο μαζί με τον Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας, θέλει να ενισχυθεί στα άκρα της επίθεσης, με έναν ή και δύο καθαρόαιμους εξτρέμ, αλλά είναι κινήσεις, όπως κι αυτή πίσω από τον φορ, που θα αργήσουν να γίνουν, όπως και οι ανανεώσεις-επεκτάσεις με Αν. Ζίβκοβιτς και Σβαμπ.

Μέχρι στιγμής, νέα πρόσωπα θα είναι μόνο όσοι επιστρέφουν από δανεισμό, δηλαδή οι Μπίσεσβαρ, Εσίτι, Τσαούσης, Χατζηστραβός, Γαϊτανίδης, ενώ εκτός στο ξεκίνημα θα είναι ο τραυματίας Ίνγκασον και ο αδειούχος, λόγω Euro, Σφιντέρσκι.

Ο αστερίσκος δεν αποσύρεται, αλλά διατηρείται όσο εκκρεμεί η απόφαση του CAS. Έως ότου ξημερώσει η σωτήρια 1η του Ιούλη και CAS θέλοντος ο Άρης αποκτήσει δικαίωμα μεταγραφών. Το αρχικό πλάνο περιλάμβανε επτά, αλλά η διαφαινόμενη πώληση του Ροζ στη Λέγκια Βαρσοβίας προσθέτει μία ακόμη.

Συνοψίζοντας, τερματοφύλακας, δύο κεντρικοί αμυντικοί, αριστερός μπακ, δύο κεντρικοί χαφ, ακραίος χαφ και σέντερ φορ. Ο Άρης δεν αναζητεί ποσότητα αλλά ποιότητα καθώς τουλάχιστον οι έξι από τους οκτώ προορίζονται για το βασικό σχήμα! Οι περισσότερες υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο τους, αντιθέτως αυτή του σέντερ φορ είναι σε εκκρεμότητα.

Σε αντίθεση με το πλάνο της ενίσχυσης, αυτό των αποχωρήσεων έχει τρέξει. Παρελθόν αποτελούν οι Μπουσέ, Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης ενώ ο Κάτσε βρίσκεται σε αναγκαστική άδεια με την προοπτική αποχώρησης.

Παρά τις αρχικές προθέσεις, ζήτημα αποχώρησης του Μήτρογλου πλέον δεν υφίσταται με την προσδοκία ότι φέτος θα εμφανιστεί… άλλος παίκτης.

Στην ΑΕΚ αν μη τι άλλο υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και δράση σχετικά με τον αγωνιστικό σχεδιασμό της. Έχει ήδη αποκτήσει ποδοσφαιριστές, υπάρχουν και εκείνοι που είναι σύμφωνα με το ρεπορτάζ «κλεισμένοι» και σαφέστατα ανάγκες για επιπλέον ενίσχυση τη στιγμή που αποχωρούν κιόλας...


Έως σήμερα η Ένωση έχει ανακοινώσει τους Στάνκοβιτς και Μήτογλου... Προφανώς πρέπει να σημειώσουμε και τον Πάρρα κι ας υπολογίζεται για την Β' ομάδα. Την ίδια ώρα αποχαιρέτισαν Τσιγκρίνσκι, Ολιβέιρα, Ντέλετιτς, Βασιλαντωνόπουλος και Αθανασιάδης (δανεικός στην Σέριφ). Εδώ κολλάει το: και συνεχίζουμε! Κάτι που αφορά και τα... διαζύγια και τις προσθήκες!


Σε επίπεδο ενίσχυσης η ΑΕΚ φέρεται να 'χει κλείσει τους Τζαβέλλα και Εντσάμ για την άμυνα και το κέντρο της. Περιμένει την Λας Πάλμας για Αραούχο και γενικά τρέχει το θέμα του φορ αφού έχει και εναλλακτικές προχωρημένες, ενώ θέλει έναν ακόμα στόπερ, ακραία μπακ (διαβάσατε στο gazzetta.gr για τον Μπαρέκα σχετικά που είναι δεδομένα στη λίστα για το αριστερό άκρο της άμυνας αλλά όχι ο μόνος) και έναν αριστερό εξτρέμ...


Ανοιχτό είναι και για αμυντικό χαφ αλλά πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Κρίστισιτς!

Εκατοντάδες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών έχουν προταθεί στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς μέχρι στιγμής. Ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού, ωστόσο, λειτουργεί με μεγάλη σοβαρότητα, περνά από εξονυχιστικό έλεγχο κάθε υποψήφιο και για αυτό μέχρι και σήμερα το Τριφύλλι έχει αποκτήσει μόλις έναν παίκτη. Τον Κώτσιρα με μεταγραφή από τον Αστέρα Τρίπολης, καλύπτοντας με… στιλ ελληνικό το κενό που υπήρχε από πέρσι στο δεξί άκρο της άμυνας!

Από κει και πέρα, οι πράσινοι αναμένεται να κινηθούν για την απόκτηση ενός κεντρικού μέσου, ενός στόπερ και ενός εξτρέμ που θα έρθουν για να κάνουν διαφορά και να είναι βασικοί. Από κει και πέρα και ανάλογα από την αξιολόγηση του Γιοβάνοβιτς στην προετοιμασία, είναι πιθανό να προκύψει μεταγραφή ακόμη ενός εξτρέμ και ενός ακόμη μέσου. Θα πρέπει να κρατάμε ανοιχτό πάντα το παράθυρο για την θέση του σέντερ φορ, αν έρθει πρόταση για έναν εκ των Μακέντα ή Καρλίτος, κάτι που θα αποτελούσε ιδανικό σενάριο για τον σύλλογο.

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις; Η παραχώρηση του Καμπετσή στον Γκεζτέπε έχει «κολλήσει» για τα καλά, ο Μολό αποχωρεί ως ελεύθερος ενώ ο Παναθηναϊκός ψάχνει λύση για τους Αγιούμπ και Μπεκ που δεν υπολογίζονται εδώ και καιρό.

Ο Αϊτόρ ψάχνει ομάδα ενώ περισσότερες αποχωρήσεις θα προκύψουν στα τέλη Ιουλίου, όταν η ομάδα θα αναχωρήσει για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Χορστ.


Αθόρυβα αλλά ουσιαστικά κινείται μεταγραφικά ο Αστέρας Τρίπολης και ήδη οι Αρκάδες έχουν τοποθετήσει τα περισσότερα κομμάτια του παζλ τους για την επόμενη σεζόν. Το «βάρος» έπεσε και πάλι στην αγορά της Ισπανίας, από όπου ήρθαν οι Σανκαφέ (6αρο-8άρι), Σόνι (μεσοεπιθετικός), Μπενίτο (επιθετικός) που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στην άμυνα, όπου ως «βασικές» μεταγραφές θα γίνουν στα στόπερ και στου δεξιού μπακ, λόγω της αποχώρησης του Κώτσιρα που πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.

Μόλις ολοκληρωθούν και εκείνες για την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς που συνεχίζει στον πάγκο από πέρσι θα υπάρξουν μόνο κάποια επιπλέον «μπαλώματα», ενώ αν προκύψει κάποια εξαιρετική περίπτωση ίσως γίνει κίνηση και στο «10».

Με... φόρα ξεκίνησε ο Βόλος το καλοκαίρι και σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουμε εικόνα για την ομάδα της επόμενης σεζόν. Ηδη στο Πανθεσσαλικό έχουν προχωρήσει σε 7 προσθήκες, που ουσιαστικά είναι 8. Στον πάγκο θα είναι ο μόλις 32 ετών Γκιγιέρμο Αμπασκάλ και παράλληλα αποκτήθηκαν οι Γκιουλέν (στόπερ), Κότνικ (πορτιέρε), Φερνάντες (μεσοεπιθετικός), Πουρίτα (αριστερός μπακ), Βοϊτκόφσκι (10άρι), Ροσέρο (ακραίος) και Φαν Βέερτ (φορ). Ο τελευταίος καλείται να κάνει όλους στην ομάδα να... ξεχάσουν τον Δουβίκα που πήρε μεταγραφή για την Ουτρέχτη.

Την ίδια στιγμή όλα δείχνουν πως στην Ελλάδα για λογαριασμό του θα έρθει και ο κεντρικός αμυντικός Ρομέρο (Μήτογλου η μεγάλη απώλεια στα στόπερ) και επί χάρτου στην ομάδα αναζητούν ακόμη δύο εξτρέμ, ξέχωρα από κάποιες περαιτέρω ανάγκες που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Στο Περιστέρι είναι εκ των «μεγάλων» πρωταγωνιστών του καλοκαιριού. Ηδη μετρούν 4 προσθήκες θεωρητικά βασικών, καθώς έχουν ανακοινωθεί οι Κουλούρης (φορ), Βασιλαντωνόπουλος (δεξιός μπακ), Καρτάλης (8άρι) και Μπεντινέλι (μεσοεπιθετικός). Ουσιαστικά όμως οι μέχρι στιγμής μεταγραφές τους είναι 7, αφού καθ' οδόν για την Ελλάδα είναι ο εξτρέμ Πισάνο, υπάρχουν (προχωρημένες) επαφές για την επιστροφή του στόπερ Χατζηισαϊα, ενώ όλα δείχνουν πως θα «κλείσει» και ο νεαρός φορ Τζαβίδας.

Πλέον το «βάρος» πέφτει σε πορτιέρε (αντί-Γιαννιώτης), ενώ θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση και στην τριάδα πίσω από τον φορ. Παράλληλα ανοικτό είναι αν θα έρθει παίκτης και για την αριστερή πλευρά.

Αυτόματα στον Ατρόμητο έχουν οδηγηθεί σε ολικό λίφτινγκ (έφυγαν πάνω από 10 παίκτες), αφού εκτός των άλλων προσελήφθη και νέος τεχνικός (Ανχελ Λόπεθ).

Σε αρκετά καλό μεταγραφικό «επίπεδο» βρίσκεται η Λαμία, που έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των μεταγραφικών της αναγκών. Ηδη πήρε τον γκολκίπερ Γκαραβέλη, τους επιθετικούς Μανούσο, Μανουσάκη, τον στόπερ Μαζούλουξη, τον χαφ Γκέντσογλου που επαναπατρίστηκε, τον ακραίο Ελευθεριάδη και το 10άρι Νούνιες.

Τα παραπάνω, σε συνάρτηση ότι οι περισσότεροι εκ των περσινών βασικών συνεχίζουν (όπως άλλωστε και ο κόουτς Μιχάλης Γρηγορίου), «μετριάζουν» αρκετά τις περαιτέρω «ανάγκες» της.

Δεδομένη θεωρείται μόνο η προσθήκη ενός γκολκίπερ (αντί-Επασί) και ενός ακραίου (αντί-Ντέλετιτς). Από εκεί και πέρα ίσως υπάρξουν «μπαλώματα» ανάλογα την πορεία της προετοιμασίας.

Αρκετά θα αλλάξουν στον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της επόμενης σεζόν, όμως η φιλοσοφία και το μοντέλο σκέψης της ομάδας παραμένει το ίδιο. Ο Ηρακλής Μεταξάς διαδέχθηκε τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο είναι επίσης της «γερμανικής σχολής», ενώ έχουν ήδη αποκτηθεί οι Καραχάλιος (ανασταλτικός μέσος), Τριάδης (μεσοεπιθετικός).

Βέβαια θα υπάρχει και συνέχεια. Η θέση που «καίει» είναι το φορ αφού αποχώρησε (μεταξύ άλλων) ο Παμλίδης που έδινε βοήθειες και στα άκρα, όπου επίσης αναμένεται να έρθουν δύο παίκτες ελέω και της φυγής του Ελευθεριάδη. Ακόμη αναμένουμε παίκτη στο «6-8» (αντί-Κάστρο), ενώ περαιτέρω πολλά θα εξαρτηθούν από ενδεχόμενες πωλήσεις, αφού π.χ. ο δεξιός μπακ Σάλιακας βρίσκεται στο «στόχαστρο» ξένων ομάδων («παίζει» να φύγει και ο Νάουμετς).

Με νέο λουκ θα παρουσιαστεί την επόμενη σεζόν η «Ελαφρά Ταξιαρχία». Στον πάγκο ο Γιάννης Πετράκης διαδέχθηκε τον Μάκη Χάβο, ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί οι προσθήκες των Μαρτίνες (μεσοεπιθετικός), Παπαγεωργίου (8άρι) και Ντεντάκη (δεξιού μπακ). Ομως οι «κλεισμένες» προσθήκες της ομάδας είναι ουσιαστικά 4, αφού κάτοικος Ριζούπολης λογίζεται και ο Ολλανδός αριστερός μπακ Τουτουαρίμα.

Ομως στην ομάδα έχουν ακόμη...πολύ δουλειά. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η περαιτέρω ενίσχυση στα στόπερ (συνεχίζουν μόνο οι Λισγάρας, Ντομίνγκες), στον άξονα (αναζητείται ο αντί-Κολ) και στα «φτερά» (από πέρσι υπάρχει μόνο ο Τσιλούλης).

Παράλληλα ίσως αποκτηθεί και ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορεί να παίξει με ευχέρεια πίσω από τον «φουνταριστό», σαν περιφερειακός φορ ή «10άρι».

Η μοναδική μέχρι σήμερα μεταγραφή που έχει κάνει ο ΟΦΗ είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού Πασαλίδη. Έχει περάσει ένας μήνας από τότε και δεύτερη προσθήκη δεν έχει γίνει. Είναι δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα η ομάδα του Ηρακλείου θα «τρέξει» δυναμικά τον μεταγραφικό της σχεδιασμός και σκοπός της είναι να «χτυπήσει» σχεδόν παντού! Θα κινηθεί για τερματοφύλακα, αριστερό μπακ, εξάρι, οκτάρι (box to box), δύο εξτρέμ και επιθετικό.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη αποχωρήσει οι Σολίς, Βαζ, Σακόρ, Σουρνάκης, Μίγγος, Βαφέας ενώ ο Γιάννου ειδοποιήθηκε να βρει ομάδα. Ο στόχος της διοίκησης είναι να αποκτήσει ποδοσφαιριστές με συγκεκριμένο μέσο όρο ηλικίας, έως 28 ετών.

Στις ομάδες που αναμένεται να κάνουν διψήφιο αριθμό μεταγραφών συγκαταλέγεται ο Παναιτωλικός, που πρόσφατα έδωσε τα «ηνία» στον Γιάννη Αναστασίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει κάποια, όμως οι Χουχούμης (αριστερός μπακ), Λούι (δεξιός μπακ), Ροντρίγκες (γκολκίπερ) λογίζονται ως νέες του προσθήκες.

Επειδή όμως από τους ελεύθερος μόνο ο Ντίας έχει ουσιαστικές ελπίδες παραμονής και την ίδια στιγμή ο στόπερ Κωνσταντόπουλος παραχωρήθηκε στη βελγική Μπέρσοτ, στο Αγρίνιο θα κινηθούν (τουλάχιστον/μίνιμουμ) για 2 στόπερ και μεσοεπιθετικούς, όπως και για «6άρι» και σέντερ φορ, ξέχωρα από τους προαναφερθέντες.

Ο Ιωνικός είναι ο «νέος» της Super League 1 και εύλογα θα προχωρήσει σε πάρα πολλές αλλαγές, τουλάχιστον στον «κορμό» του. Ο Δημήτρης Σπανός παρέμεινε στην τεχνική του ηγεσία, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε διψήφιο αριθμό μεταγραφών. Ακόμη δεν έχει ανακοινώσει κάποιον, αλλά «κλεισμένοι» είναι οι Βαλεριάνος (αριστερός μπακ), Μύγας (δεξιός μπακ), Ιατρούδης (επιθετικός), Κιάκος (μέσος), Σαράνοφ (γκολκίπερ), Βαφέας (αμυντικός), που θα πλαισιώσουν τους περίπου 10 ποδοσφαιριστές που αναμένεται να συνεχίσουν από πέρσι.

Πλέον ως άμεσες προτεραιότητες είναι η απόκτηση φορ, «6αριού», στόπερ, ανασταλτικού χαφ και 2 εξτρέμ, ενώ αναμένονται και ορισμένες επιπλέον «πινελιές». Στη Νίκαια βρίσκονται στα... μισά του δρόμου.