Γιάννης Κωνσταντέλιας: Το αφιέρωμα του «Goal.com» στο διαμάντι του ΠΑΟΚ! (pic)

Γιάννης Κωνσταντέλιας: Το αφιέρωμα του «Goal.com» στο διαμάντι του ΠΑΟΚ! (pic)

bet365

O Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι το επόμενο «next big thing» του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάτι που επιβεβαιώνεται μέσα από το διαρκές ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

H ιταλική έκδοση του «Goal.com» «υποκλίνετα»ι στο «διαμάντι του ΠΑΟΚ», όπως χαρακτηρίζει τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος στα 17 του έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα των ειδικών του χώρου και θεωρείται, όχι άδικα, ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής με μεγάλη προοπτική.

Για τον μικρό θαυματουργό άσο και τα κατορθώματά του στις μικρές ηλικίες, το Gazzetta έχει γράψει την περίοδο που ανανέωσε μέχρι το 2024 το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ. Το ίδιο διάστημα όπου η Τσέλσι πίεζε και πίστευε ότι μπορεί να εξασφαλίσει την υπογραφή του!

Το θέμα αποκαλύπτει ο Nizaar Kinsella, ρεπόρτερ με ειδικότητα στα θέματα της Τσέλσι και είναι αυτός που ετοίμασε ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον 17χρονο μεσοεπιθετικό του «Δικεφάλου» στην ιταλική έκδοση του «Goal.com».

«Εκτός από την Μπαρτσελόνα, ο Άγιαξ και οι Ρέιντζερς είχαν για καιρό στα υπόψιν τους τον ποδοσφαιριστή, ενώ η Τσέλσι πίστευε πως θεωρητικά είχε εξασφαλίσει την περίπτωσή του προτού υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2024. Οι “Μπλε” ήταν τόσο σίγουροι ότι θα τον υπογράψουν και ήδη είχαν ετοιμάσει και τη διαδικασία δανεισμού του στο Βέλγιο ή στις Κάτω Χώρες προτού εγκατασταθεί μόνιμα στο Stamford Bridge», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η περίπτωση του Γιάννη Κωνσταντέλια για όσους παρακολουθούν τη διαδικασία εξέλιξης των νεαρών ποδοσφαιριστών μοιάζει με αυτή του Χρήστου Τζόλη, άλλωστε στο αφιέρωμα υπάρχουν άκρως κολακευτικά λόγια για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ.

Δεν είναι τυχαίο το success story των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών!

«Είναι καλό που έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε και να είμαστε μέρος της πρώτης ομάδας, να δείξουμε ότι έχουμε ό, τι χρειάζεται για να κάνουμε κι άλλα βήματα. Όλοι θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία. Όλοι μεγαλώσαμε στο ίδιο περιβάλλον και χρειάστηκε αρκετός χρόνος και πολλή δουλειά για να φτάσουμε σε αυτό το στάδιο. Η δουλειά ήταν πολύ σημαντική στην ακαδημία όλα αυτά τα χρόνια και θα φανεί και στο μέλλον. Για μένα, το να βλέπεις τον Χρήστο τόσο ψηλά, δείχνει το δρόμο για την επόμενη σεζόν», λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας.

Η επιρροή του Νεϊμάρ

Ο μικρός του ΠΑΟΚ έχει ως πρότυπο τον Νεϊμάρ, θαυμάζει και πολλές φορές προσπαθεί να αντιγράψει τις κινήσεις του. «Η μεγαλύτερη μου επιρροή είναι ο Νεϊμάρ. Νιώθω ότι το στυλ παιχνιδιού του είναι πιο ελκυστικό από οποιοδήποτε άλλον».

Άλλωστε, όπως τονίζει, «το στυλ μου είναι δημιουργικό, θέλω πάντα δώσω το κάτι παραπάνω στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου», κάτι που έχει την εξήγηση του στα παιδικά του χρόνια. «Δεν έβλεπα πολύ ποδόσφαιρο όσο μεγάλωνα, απλά έπαιζα στα πάρκα και στο δρόμο με τους φίλους μου. Έτσι ερωτεύτηκα το ποδόσφαιρο . Το παιχνίδι στην πόλη με τα παιδιά σε βοηθάει να είσαι δημιουργικός».

Στόχος του είναι να είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι ή την επόμενη προπόνηση. Αρνείται να βάλει μακροπρόθεσμους στόχους. Είναι χαρούμενος και μόνο που παίζει ποδόσφαιρο ή όταν παρακολουθεί στην τηλεόραση αγώνες από τα Top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης.

«Διαχωρίζω τα πράγματα και σκέφτομαι μόνο τους βραχυπρόθεσμους στόχους μου. Δεν ξέρω που θα βρίσκομαι σε πέντε χρόνια, προτιμώ να κάνω μικρά βήματα. Θέλω να είμαι καλύτερος στο επόμενο παιχνίδι, την επόμενη προπόνηση. να απολαμβάνω αυτό που κάνω. Νιώθω ότι περισσότερο κοντά στο στυλ μου είναι το ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς υπάρχει περισσότερη δημιουργικότητα, τεχνική και ανοικτοί χώροι στο γήπεδο», εξηγεί.

Photo: Goal.com

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα