Ολυμπιακός: Ο προπονητής του Καμερούν αποθεώνει τον Πιέρ Κουντέ! (vids)

Ολυμπιακός: Ο προπονητής του Καμερούν αποθεώνει τον Πιέρ Κουντέ! (vids)

Ολυμπιακός: Ο προπονητής του Καμερούν αποθεώνει τον Πιέρ Κουντέ! (vids)

bet365

Ο Κουντέ επέστρεψε δυναμικά και ο Ολυμπιακός έκανε κίνηση - ματ με την απόκτησή του. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός του Καμερούν Τόνι Κονσεϊσάο αποθεώνει μέσα από το Gazzetta το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών.

«Είναι μεταγραφή win-win για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον ίδιο τον παίκτη» ήταν το πρώτο σχόλιο του Τόνι Κονσεϊσάο! Ο προπονητής του Καμερούν άφησε στην άκρη το EURO και μίλησε στο Gazzetta για ένα παίκτη έτοιμο να κάνει τη διαφορά. «Είναι δυναμικός, θέλει να κάνει τη διαφορά όπου κι αν βρίσκεται. Πιστέψτε με δεν του αρέσει ο ρόλος που δεν είναι πρωταγωνιστικός» προσέθεσε. Αλλωστε, πρόκειται για ένα σκληραγωγημένο παιδί, που μπήκε από μικρός στα δύσκολα. Οι ανέσεις ελάχιστες. Οι αντιξοότητες υπερβολικές. Άλλος στη θέση του, θα τα παρατούσε.

Ο ίδιος όμως ήταν αποφασισμένος να κάνει την υπέρβαση. «Δεν ήταν εύκολα. Έπρεπε να περπατάω μία ώρα για να κάνω προπόνηση. Δεν είχα μετά με τι να επιστρέψω, ούτε φυσικά χρήματα για ν' αγοράσω κάτι να φάω. Αλλά, μέσα σε αυτά σκληραγωγήθηκα» τονίζει ο Κουντέ και αποτυπώνει την αλήθεια για την τρέλα και τα ποδοσφαιρικά του όνειρα που έγιναν πραγματικότητα.

«Ο Μαρτίνς, το scouting και ο χαρακτήρας νικητή»

Ο Τόνι Κονσεϊσάο δε μίλησε με τον Πέδρο Μαρτίνς για τον Κουντέ, άλλωστε ένας παίκτης σαν του Kαμερουνέζο χαφ δε χρειάζεται επιπλέον συστάσεις «Όχι, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν μίλησε με μένα για τον Πιέρ. Απ' ότι κατάλαβα το τμήμα scouting του Ολυμπιακού με τον κόουτς του Ολυμπιακού έκαναν τη δουλειά και την έκαναν πολύ καλά. Ο παίκτης είναι σε πολύ καλή κατάσταση κι έτοιμος για νέες προκλήσεις» τονίζει στο Gazzetta o Ομοσπονδιακός τεχνικός του Καμερούν.

Ποιος είναι ο χαρακτήρας του νέου αποκτήματος του Ολυμπιακού; «Γνωρίζω πολύ καλά τον Πιέρ. Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας με νοοτροπία νικητή που βγάζει την απαιτούμενη ένταση, αλλά και μεγάλη προσπάθεια όπου και εάν παίζει. Πιστέψτε με είναι από τους πιο προσηλωμένους παίκτες που έχω συναντήσει τόσο σε προπονήσεις όσο και σε αγώνες».

Ο Κονσεϊσάο

«Βox to box έτοιμος να κάνει τη διαφορά»

Ποιος θα είναι ο ρόλος του Πιέρ Κουντέ; Σε ποιο σύστημα του Μαρτίνς μπορεί να αποδώσει καλύτερα; «Ο Πιέρ μπορεί να παίζει σε 4-4-2 ή και 4-3-3. Μπορεί να προσαρμοστεί και στα δύο. Σε ένα 4-4-2 είναι ένας μέσος με μεγάλη ικανότητα να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται και να βοηθάει αμυντικά και δημιουργικά την ομάδα του.

Σε ένα 4-3-3 μπορεί να παίξει ως οκτάρι. Ως ένας box to box μέσος που μπορεί να διεισδύει στις αντίπαλες περιοχές ή σε σημείο για επίθεση ή για σουτ. Μπορεί να παίξει μακριά αλλά και κοντά με πάσες - μεταβιβάσεις. Μπορεί να παίξει σε βάθος και έχει και αυτή την ικανότητα να σουτάρει από μέση ή μακρινή απόσταση. Έχει καλά πόδια και τα δοκιμάζει» τονίζει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός του Καμερούν.

Ενας έτοιμος παίκτης για να καλύψει τα κενά όπου χρειαστούν, για να κάνει τη διαφορά και να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού.

Ποιος όμως δε χρειάζεται βελτίωση; Ο Τόνι Κονσεϊσάο μιλά για το κομμάτι της τελικής απόφασης όταν η μπάλα… καίει «Εκεί που μπορεί να βελτιωθεί είναι ο τομέας της απόφασης που παίρνει σε καθοριστικές στιγμές. Εκεί όπου πρέπει να πάρεις την καλύτερη δυνατή απόφαση ή να διαχειριστείς τη φυσική σου και πνευματική σου ικανότητα στο παιχνίδι. Είναι γενικά ένας πολύ δυναμικός παίκτης που παίζει με ένταση και συμμετέχει σε όλες τις ενέργειες της ομάδας, αλλά υπάρχουν στιγμές που η τελική σου απόφαση πρέπει να είναι σχεδόν ιδανική. Είμαι σίγουρος πως με τον Μαρτίνς θα δείξει ένα ακόμα καλύτερο πρόσωπο».

Ο τεχνικός της Εθνικής Καμερούν

«Λύση ιδανική, πανέτοιμος για… Champions League

«Πιστεύω πως είναι μία πολύ καλή λύση. Και για τον Πιέρ και για τον Ολυμπιακό. Μπορεί να δώσει ένταση και δυναμική στο κέντρο και λύσεις στον προπονητή. Ο Ολυμπιακός θα πάρει πολλά από αυτόν, όπως και ο Πιέρ. Πιστέψτε με είναι έτοιμος για συμμετοχές στο Champions League» απαντά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Παράλληλα, ο Τόνι Κονσεϊσάο φροντίζει να βάλει τέλος και στους… φόβους των «ερυθρόλευκων» για τον σοβαρό τραυματισμό και τον μικρό χρόνο συμμετοχής την προηγούμενη σεζόν «Επαναλαμβάνω, ο Πιέρ έχει έναν φοβερό χαρακτήρα. Είναι επαγγελματίας και σοβαρός αθλητής που προπονείται σκληρά. Που προπονείται με ένταση. Έχει τεχνικές και φυσικές αρετές και δεξιότητες και είναι σε καλή κατάσταση. Έπαιξε τον Ιούνιο παιχνίδια με την Εθνική. Ναι έχει ανακάμψει πλήρως. Έπαιξε αρχές Ιουνίου και έκανε και προπονήσεις με την Εθνική στην Αυστρία. Είναι ο παίκτης που άφησαν πριν τον τραυματισμό».

Ηδη, άρχισαν οι συγκρίσεις, ωστόσο ο Ομοσπονδιακός τεχνικός του Καμερούν απέφυγε να τονίσει με ποιον μοιάζει στο στυλ παιχνιδιού του, ωστόσο, έστειλε μήνυμα στους Πειραιώτες «Δεν μου αρέσουν γενικά οι συγκρίσεις παικτών. Θεωρώ πως θα είναι μια πραγματικά καλή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό και θα προσφέρει. Είναι μεταγραφή win-win για τον Ολυμπιακό και τον Κουντέ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα