Ο ρεπόρτερ Μάιντς στη Bild αναλύει στο Gazzetta τον Πιέρ Κουντέ

Ο ρεπόρτερ Μάιντς στη Bild αναλύει στο Gazzetta τον Πιέρ Κουντέ

Ο ρεπόρτερ Μάιντς στη Bild αναλύει στο Gazzetta τον Πιέρ Κουντέ

bet365

Ο Γερμανός δημοσιογράφος, Πίτερ Μουραφέγκε, ο οποίος παρακολουθεί επί 27 χρόνια το ρεπορτάζ της Μάιντς, ανέλυσε στο Gazzetta τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Πιέρ Κουντέ που έρχεται την Τρίτη (22/6) για να υπογράψει στον Ολυμπιακό τριετές συμβόλαιο.

Μετά τον Τικίνιο, η επόμενη προσθήκη του Ολυμπιακού θα είναι ο Πιέρ Κουντέ. Ο 26χρονος Καμερουνέζος μέσος φτάνει το μεσημέρι της Τρίτης (22/6, 13.30) στο «Ελ Βενιζέλος» και βάζει στην τελική ευθεία τη μεταγραφή του. Για τον Αφρικανό χαφ μίλησε στο Gazzetta ο Γερμανός δημοσιογράφος της BILD, Πίτερ Μουραφέγκε, ο οποίος παρακολουθεί επί 27 χρόνια το ρεπορτάζ της Μάιντς.

«Μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και εκτελεί»

Ο έμπειρος ρεπόρτερ ανέφερε για τα πλεονεκτήματα του Κουντέ: «Είναι δυναμικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος κυρίως αγωνίζεται στη θέση Νο6. Ανέκαθεν στη Μάιντς ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους της ποδοσφαιριστές. Αν παρατηρήσετε, θα δείτε ότι τα γκολ που έχει σημειώσει είναι φοβερά. Είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο κόσμος λάτρευε να τον βλέπει. Σε αυτό που είναι καλός, είναι στις μακρινές μεταβιβάσεις.

Διαβάζει το παιχνίδι επιθετικά, μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και εκτελεί από τα 10-11 μέτρα. Διαθέτει καλή ντρίμπλα και είναι γρήγορος. Για να καταλάβεις, ήρθε σε μια περίοδο που η Μάιντς αποκτούσε μόνο γρήγορους ποδοσφαιριστές. Σε παιχνίδια που είναι κλειστά, μπορεί με μία ενέργεια να κάνει τη διαφορά».

Ο Μουραφέγκε εξήγησε και τον τομέα στον οποίο υστερεί ο Κουντέ: «Το μειονέκτημά του είναι πως δεν ήταν τόσο καλός στον αμυντικό του προσανατολισμό. Δηλαδή κάποιες φορές έπρεπε να βρίσκεται σε συγκεκριμένες θέσεις και δεν ήταν. Μπορούσες να το καταλάβεις ακόμη περισσότερο τώρα, στην περίοδο του κορονοϊού, που τα γήπεδα ήταν άδεια. Του φώναζαν για παράδειγμα από τον πάγκο για τη θέση που έπρεπε να έχει λάβει. Δεν είναι κακός στο τάκλιν, απλά είχε κάποια προβλήματα στο positioning».

«Γι' αυτό δεν έπαιζε στη Μάιντς»

Εφέτος ο Κουντέ έκανε έντεκα συμμετοχές. Ο λόγος που μέτρησε τόσες λίγες παρουσίες είναι ο εξής σύμφωνα με τον Γερμανό δημοσιογράφο: «Τα Χριστούγεννα που πέρασαν η Μάιντς βρισκόταν σε κρίση, ήταν στις θέσεις του υποβιβασμού. Η ομάδα χρειαζόταν νέα πρόσωπα και πιο καλούς αμυντικούς. Στο μεταξύ ήρθε νέος προπονητής. Ο Κουντέ προερχόταν από τραυματισμό και όταν πλέον ήταν υγιής και μπορούσε να δείξει τι μπορεί κάνει, δεν πήρε ευκαιρίες διότι η ομάδα είχε ήδη αρχίσει να παίρνει θετικά αποτελέσματα. Ήταν απογοητευμένος που δεν έπαιζε αρκετά στη Μάιντς, αλλά στην εθνική του ομάδα είναι από τους σταρ».

Όσο για τον άνθρωπο Πιέρ Κουντέ, ο Πίτερ Μουραφέγκε δήλωσε: «Είναι φιλικός τύπος, του έχω κάνει αρκετές συνεντεύξεις. Θυμάμαι ότι παλαιότερα είχε διαμάχη με προπονητή της Μάιντς. Τον έκανε αλλαγή και αρνήθηκε να του δώσει το χέρι. Τιμωρήθηκε, αλλά στη συνέχεια απολογήθηκε. Επίσης είναι θρησκευόμενος, είναι Χριστιανός».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα