Ο Κωνσταντόπουλος το 2007 έκανε… ποδαρικό στις ακαδημίες του Παναιτωλικού

Γιώργος Ντυμένος
 Ο Κωνσταντόπουλος το 2007 έκανε… ποδαρικό στις ακαδημίες του Παναιτωλικού

bet365

Ο 19χρονος αμυντικός έγινε ο πρώτος παίκτης των «κυανοκίτρινων» που ξεκίνησε... νήπιο από τα φυτώριά τους και έφυγε με μεταγραφή από την ανδρών και μάλιστα για το εξωτερικό

Ζήτημα ωρών προβάλει η επισημοποίηση της μετακίνησης του Απόστολου Κωνσταντόπουλου στην Μπέρσοτ, καθώς ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός βρίσκεται ήδη στο Βέλγιο και ανά πάσα στιγμή θα ανακοινωθεί.

Αυτόματα θα ανοίξει για εκείνον ένα νέο «κεφάλαιο» στη ζωή του και θα κληθεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα του εξωτερικού και δη της Jupiler League.


Παράλληλα όμως θα γράψει το όνομά του σε περίοπτη θέση στην ιστορία του Παναιτωλικού, καθώς θα γίνει ο πρώτος παίκτης της ομάδας που αποτελεί 100% «προϊόν» των ακαδημιών της και πήρε μεταγραφή, πόσο δε και εκτός των συνόρων.

Μέχρι του 2007 οι λέξεις «ακαδημία» και ο Παναιτωλικός απείχαν έτη φωτός μεταξύ τους, όμως τότε ο Φώτης Κωστούλας άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Το Emileon άρχισε σταδιακά να παίρνει σάρκα και οστά και ο Κωνσταντόπουλος μαζί με τον Χρήστο Μπελεβώνη ήταν από τους πρώτους που πέρασαν τις πύλες του.

Προφανώς και ελέω του παρελθόντος τους αφού οι πατεράδες τους, Κώστας και Μάκης αντίστοιχα, έχουν τιμήσει όσο λίγοι τη φανέλα της ομάδας, αλλά η ουσία είναι πως αμφότεροι έγιναν αμέσως «μαθητές» της.

Αλλωστε δεν είναι τυχαίο πως «κόλλησαν», αφού συνομήλικοι γαρ (2002) ανέβαιναν «χέρι-χέρι» τις «βαθμίδες». Κατέκτησαν τίτλους με τις ομάδες των τμημάτων υποδομής, ενώ το 2017 πήραν με την Εθνική Παίδων στην Τουρκία το Aegean Cup, παίζοντας μάλιστα και οι δύο στον τελικό κόντρα στους διοργανωτές (1-0).

Ετσι ο Κωνσταντόπουλος, όπως και ο Μπελεβώνης, έφτασαν μέχρι τους «μεγάλους» και πλέον ο πρώτος έφυγε για το εξωτερικό.

Το συγκεκριμένο διάστημα, από το 2007 και μετά, τα «καναρίνια» έχουν μεταξύ άλλων «βγάλει» και παραχωρήσει και τους Μιχάλη Μπακάκη, Ενέα Μιχάι, επίσης παιδιά που ανδρώθηκαν στο Αγρίνιο. Ο πρώτος άλλωστε κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή, όμως και οι δύο πήγαν στην ομάδα Νέων σε εφηβική ηλικία και δεν πέρασαν από τα junior, όπως οι προαναφερθέντες.
....

Οι οποίοι ανήκουν στην πρώτη φουρνιά που βγήκε από τις «κυανοκίτρινες» ακαδημίες και έκανε τον «κύκλο» της, αφού όλα εκείνα τα παιδιά είναι πια περίπου 20 χρονών. Ουσιαστικά τους έκαναν… ποδαρικό.

Παράλληλα η μετακίνηση του Κωνσταντόπουλου έδωσε συνέχεια στα καλά deals που κάνουν στην ομάδα. Από το 2014 μέχρι σήμερα, πλην εκείνου και των Μπακάκη, Μιχάι, υπάρχουν και αρκετές άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έφεραν χρήματα στο ταμείο, κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τη βιωσιμότητα του οποιουδήποτε club αντίστοιχου επιπέδου.

Πιο συγκεκριμένα οι Λουίς Ρότσα, Αμρ Ουάρντα, Νίκολα Μαρτίνες, Στέλιος Μαλεζάς, Κάρλος Ασκες, Ντιέγκο Μπεχαράνο, Ουίλιαν, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Λούκας Βιγιαφάνιες (τυχαία η σειρά) έφυγαν με μεταγραφή και μαζί με τους 3 γηγενείς φτάνουμε στις 12 πωλήσεις για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα