Η Νίλα είναι άγγελος και προσέχει τον Τουτουαρίμα από τον Παράδεισο (pic, vid)

Γιώργος Ντυμένος
Η Νίλα είναι άγγελος και προσέχει τον Τουτουαρίμα από τον Παράδεισο (pic, vid)

bet365

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Απόλλωνα Σμύρνης ξεπέρασε την απώλεια της λίγων ημερών κόρης του, σε μία τραγωδία που συγκλόνισε το ολλανδικό ποδόσφαιρο

Στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα μπήκε από σήμερα (17/6) ο Τζόρντι Τουτουαρίμα, καθώς λογίζεται ως παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο 28χρονος αριστερός μπακ θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και όσοι αναζητούν δύναμη ώστε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της ζωής, ας ανατρέξουν στη δική του ιστορία.


Γεννημένος τον Απρίλιο του 1993 στο χωριό Βελπ κοντά στο Αρνεμ και με καταγωγή από την Ινδονησία και πιο συγκεκριμένα τα νησιά Μαλούκες, ο πατέρας του έφυγε από το σπίτι όταν ήταν αρκετά μικρός και την ανατροφή του ανέλαβε η Ολλανδή μητέρα του. Η οποία όμως πάντα του παρείχε τα πάντα, δεν στερήθηκε κάτι και συνολικά έχει 5 αδέρφια, 3 αγόρια και 2 κορίτσια.


Από μικρός «κόλλησε» με την μπάλα, βρέθηκε για περίπου 10 χρόνια στα τμήματα υποδομής της Ναϊμέγκεν όπου έγινε «δίδυμο» με τον Ναβαρόνε Φορ που πλέον αγωνίζεται στην Πάφο, παλιό του συμμαθητή και επίσης με καταγωγή από τις Μαλούκες, και το 2012 έγινε επαγγελματίας. Ακολούθησε ο δανεισμός του στην Ος, όμως τότε τραυματίστηκε σοβαρά και έμεινε για καιρό εκτός δράσης.

Παρότι λογίζονταν ως μεγάλο ταλέντο, με συμμετοχές στις «μικρές» Εθνικές των «οράνιε» κινδύνευε πλέον να «χαθεί» και συνέχισε στην Τέλσταρ. Ανέκαμψε όμως και πλέον προέρχεται πλέον από «γεμάτες» χρονιές με την Ντε Γκράφσααπ, όπου έπαιζε κυρίως όλη την πλευρά σε 3-5-2.

Εκ των κορυφαίων της, δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του μετά την αποτυχία της ομάδας να μην ανέβει στη μεγάλη κατηγορία και ο ίδιος πριν από περίπου ένα μήνα σχολίασε πως «θέλω να συνεχίσω στην πρώτη της Ολλανδίας ή στο εξωτερικό». Τελικά συνέβη το δεύτερο και θεωρείται κάτοικος Ριζούπολης.

Ο Τουτουαρίμα πέρασε πολλά, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά κυρίως έξω από αυτό και μόλις σημειώσει το πρώτο του εν Ελλάδι γκολ θα κοιτάξει τον ουρανό και θα ψελλίσει. «Για σένα αγάπη μου».

Ο νέος παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης βίωσε το 2018 μία ανείπωτη τραγωδία, όταν και έφυγε από τη ζωή η μόλις λίγων ημερών κόρη του, η Νίλα. Τον Σεπτέμβριο εκείνου του έτους η σύντροφός του Γιάνα έφερε στον κόσμο δύο δίδυμα κοριτσάκια, όμως το ένα δεν τα κατάφερε και η καρδούλα της σταμάτησε να χτυπά.

Η οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος, όπως και σύσσωμο το ολλανδικό ποδόσφαιρο. Το ζευγάρι της έδωσε το όνομα Νίλα, μίας πριγκίπισσας του ουρανού και μαχήτριας μαζί. «Βρίσκεται πάντα μαζί μας και μας προστατεύει», είπε σε ανύποπτο χρόνο ο «ήρωας» της ιστορίας μας, που κατάφερε εκείνος και η οικογένειά του να σταθούν όρθιοι από το χτύπημα της μοίρας. Μάλιστα το άλλο του κοριτσάκι το είπε Jordan που είναι συνδυασμός των ονομάτων του ζευγαριού (Jordy-Jana), ενώ έκανε τατουάζ τα ονόματά τους στα δύο του πόδια.

....

Η φωτό προέρχεται από την ιστοσελίδα «gelderlander.nl»

Η επιστροφή του στα γήπεδα μετά την τραγωδία έδειξε τη «δύναμη» του ποδοσφαίρου. Η Ντε Γκράφσααπ υποδέχθηκε την 1η Οκτωβρίου τη Βίλεμ και ο Τουτουουρίμα βρίσκονταν στην αρχική της ενδεκάδα. Αντικαταστάθηκε στο 67’ δείχνοντας επηρεασμένος και το Ντε Βίζβεμπεργκ σηκώθηκε στο πόδι και τον αποθέωσε.

Μετά τη λήξη του αγώνα πήγε μαζί τους συμπαίκτες του στο «πέταλο» των οργανωμένων, που του συμπαραστέκονταν με συνθήματα. Ανέβηκε στην εξέδρα και τραγούδησε μαζί τους, ενώ όλοι τον αγκάλιαζαν. Οι στιγμές ήταν μοναδικές. «Ηθελα να την ‘αποχαιρετήσω’ πρώτα και μετά να παίξω. Να της πω ένα ωραίο ‘αντίο’. Ολοι από την ομάδα ήρθαν στην κηδεία της και τους ευχαριστώ πολύ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συμπαράστασή τους. Οπως και του κόσμου», σχολίασε σχετικά.


Αρκετά μετά, τον φετινό Φλεβάρη, σημείωσε το πρώτο του γκολ μετά την απώλεια που τον συντάραξε, όταν και διαμόρφωσε το 1-0 επί της Μάαστριχτ. Κοίταξε τον ουρανό και το αφιέρωσε στο αγγελούδι του. «Είναι στον Παράδεισο και με προσέχει. Βρίσκεται πάντα μέσα μου», σχολίασε μετά το παιχνίδι.


Πλέον η Νίλα θα τον καμαρώνει από ψηλά στα ελληνικά γήπεδα και θα του στέλνει την αγάπη της. Οσο για εκείνον, ο μικρός στην όψη μπακ-χαφ (1.69) φαίνεται πως μόλις σταματήσει το ποδόσφαιρο θα ασχοληθεί με τη μόδα, αφού είναι αρκετά ενεργός σε αυτόν τον τομέα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα