Καλώς ή κακώς έμειναν στον ΠΑΟΚ;

Καλώς ή κακώς έμειναν στον ΠΑΟΚ;

Καλώς ή κακώς έμειναν στον ΠΑΟΚ;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την ανανέωση του Ελ Καντουρί, σχολιάζοντας την παρουσία του Μαροκινού σε σχέση και με άλλους ασπρόμαυρους που βρίσκονται στην Τούμπα από το 2016-2017 και μετά.

Η ομάδα των τίτλων του ΠΑΟΚ άρχισε να χτίζεται από το 2016. Τι σύμπτωση! Από τότε που άλλαξε και το ελληνικό ποδόσφαιρο, από τότε που έχουν δικαίωμα στην επιτυχία και άλλες ομάδες, από τότε που μας άδειασαν τη γωνιά διαιτητές και διαιτητοπατέρες που συνδύασαν το όνομά τους με τα χειρότερα χρόνια, από τότε που η ΕΠΟ δεν φροντίζει για το 100-0 υπέρ τους ενός σε όλα όσα σχετίζονται με το ποδόσφαιρο! Αλήθεια είναι ότι από τότε και ο ΠΑΟΚ επένδυσε πολλά περισσότερα και έφτιαξε την ομάδα που κατακτά σχεδόν κάθε χρόνο ένα τίτλο, με αποκορύφωμα αυτό που έγινε το 2019 με το νταμπλ και το αήττητο πρωτάθλημα…

Θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια και η ιστορία θα γράψει ότι πρόκειται για την ομάδα του… Βιερϊρίνια, του Κρέσπο, του Βαρέλα και των άλλων. Πώς έγραψε η ιστορία για την ομάδα του Κούδα! Πώς έμεινε στη μνήμη η ομάδα του Γ.Χ. με τα κύπελλα στις αρχές του 2000; Το ίδιο συνέβη αργότερα και με την ομάδα του Γκαρσία, του Κοντρέρας, του Λίνο και των άλλων, έστω και αν δεν κατέκτησε τίτλο. Αγαπήθηκε πάρα πολύ και γέμισε την Τούμπα. Έτσι λοιπόν μετά από 20-30 χρόνια θα θυμόμαστε και αυτό το σύνολο που πρωταγωνιστεί με διάφορους προπονητές από το 2016 και μετά, αφού κάποιοι από τους παίκτες ήρθαν και το 2017.

Ελ Καντουρί

Ένας από αυτούς είναι και ο παίκτης που χθες συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Ο 31χρονος Ελ Καντουρί παίζει στον ΠΑΟΚ τέσσερα χρόνια, πάει για άλλα δύο και μπορεί να κερδίσει ένα ακόμη αν συμπληρώσει κάποιες συμμετοχές! Πάει δηλαδή για εφτά χρόνια στον ΠΑΟΚ! Ο Βιεϊρίνια πλησιάζει τα 10 με τις δυο θητείες του. Ο Κρέσπο μπαίνει στον έκτο, ο Βαρέλα το ίδιο, κάτι παρόμοιο ισχύει και με τον Μπίσεσβαρ. Μεγάλη πεντάδα! Ιστορική!

Για να μείνουμε όμως σε αυτό το γεγονός…

Το θέμα μας είναι αν αυτοί οι παίκτες συνεχίζουν στον ΠΑΟΚ τόσα χρόνια επειδή το αξίζουν και επειδή προσφέρουν ή επειδή ο ΠΑΟΚ τους κάνει κάποιο… δώρο και τους επιβραβεύει για το παρόν και το μέλλον επειδή προσέφεραν πολλά κατά το παρελθόν…

Βιεϊρίνια


Κάθε φορά που ένας από αυτούς τους μαγικής πεντάδας συζητά ή ανανεώνει το συμβόλαιό του, γίνονται τέτοιες αναλύσεις. Υπάρχουν και επικρίσεις, αρνητικές απόψεις. Έτσι δεν έγινε με τον Βιεϊρίνια πέρυσι; Τέτοιο θέμα δεν «ανοίγει» συχνά πυκνά για τον Βαρέλα και το συμβόλαιο που έχει υπογράψει; Το ίδιο δεν έγινε με τον Μπίσεσβαρ; Με τον Κρέσπο που ανανέωσε πριν λίγους μήνες; Τώρα και με τον Ελ Καντουρί…

Για να «πιάσουμε» το όλο θέμα από το τέλος:

-Ο Βιεϊρίνια καλώς ή κακώς ανανέωσε; Αυτό είναι το θέμα και ας απαντήσει όποιος ήταν τότε… αντίθετος.

-Ο Κρέσπο προσφέρει ή δεν προσφέρει αφού ανανέωσε και μετά;

- Ο Βαρέλα είναι κακός και αναποτελεσματικός όταν αγωνίζεται; Ο Μπίσεσβαρ αλήθεια είναι ότι έχει χάσει κάποια στοιχεία.
-Ο Ελ Καντουρί όμως, δεν είναι κάθε χρόνο και καλύτερος, παίζονται και σε πολλές διαφορετικές θέσεις;

Το οικονομικό δεν μας ενδιαφέρει. Ο ΠΑΟΚ αποφασίζει. Και αν για παράδειγμα για τον Βαρέλα έδωσε πολλά, ας τον έκλεινε νωρίτερα. Ας μην άφηνε το θέμα για την τελευταία στιγμή.

Βαρέλα


Παρά τα χρόνια που περνάνε, οι τέσσερις-πέντε αυτοί ποδοσφαιριστές παραμένουν πυλώνες για τον ΠΑΟΚ και γύρω από αυτούς χτίζεται κάθε νέα προσπάθεια. Είτε τακτικά, είτε (πολύ περισσότερο) στο κομμάτι της νοοτροπίας, την οποία μεταδίδουν και στους συμπαίκτες τους. Μου έλεγε φίλος προχθές ότι… «ακόμη και με την Τσέλσι να πάμε σε τελικό, αν έχουμε μέσα στο γήπεδο Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, εγώ θα πιστεύω ότι εμείς θα κερδίσουμε». Τόσο μεγάλη είναι η σιγουριά που έχουν ΟΛΟΙ στον ΠΑΟΚ για τα μεγάλα ματς, όταν οι συγκεκριμένοι είναι στον αγωνιστικό χώρο.

Άρα! Αυτοί οι παίκτες ήταν πρωταγωνιστές το 2016, έφεραν κύπελλο το 2017 μετά από χρόνια, άρχισαν να γίνονταν μεγάλοι νικητές το 2018, το 2019 πέτυχαν τα απίστευτα, το 2020 κρατήθηκαν σε καλό επίπεδο, ώστε και το 2021 να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ σε ένα ακόμη καλό φινάλε… Σε κάθε περίπτωση έχουν τον ΠΑΟΚ μόνιμα στο 1-2 του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Λουτσέσκου ποντάρει πάρα-πάρα πολλά στη νοοτροπία, στο γκρουπ και στο καλό κλίμα και… κάπως έτσι ενώ ο ΠΑΟΚ διαπραγματεύονταν μήνες με τον Ελ Καντουρί, μια και υπήρχε οικονομική διαφορά, αφού ήρθε ο Ρουμάνος και μετά, οι δύο πλευρές βρήκαν τη χρυσή τομή. Ο Μαροκινός πήρε τα χρήματα που του έδινε ο ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ του έδωσε έναν ακόμη χρόνο με οψιόν αν φθάσει κάποιες συμμετοχές στη δεύτερη χρονιά και η συμφωνία έκλεισε. Για έναν ποιοτικό παίκτη. Για έναν ποδοσφαιριστή που παίζει και στη δυάδα των αμυντικών μέσων, αλλά και στην τριάδα των μεσοεπιθετικών. Για έναν παίκτη-ομάδας, που διακρίνεται πάντα στα μεγάλα ματς. Τον Ελ Καντουρί των 39 συμμετοχών φέτος, στην καλύτερή του χρονιά, όπου έπαιξε και πιο πίσω στα (θεωρούμενα) αμυντικά χαφ. Εγγύηση, ποιότητα, ομαδικότητα, νοοτροπία, καλός συμπαίκτης εντός και εκτός γηπέδου, μία ακόμη μεγάλη μορφή των τελευταίων ετών που παραμένει για να βοηθήσει τον ο ΠΑΟΚ την πορεία του προς τους τίτλους.

Ναι! Προφανώς και δεν φθάνουν μόνο αυτοί! Σαφώς και χρειάζεται πολύ περισσότερη ποιοτική ενίσχυση. Τα γράψαμε Περί ποιότητας και ΠΑΟΚ… και τα ξαναγράφουμε. Αρχικά στα χαφ και στον φορ και μετά θα δούμε εκεί που θα κρίνει ο προπονητής ή εκεί που θα φύγει-παραχωρηθεί παίκτης.


* Πέρασε στα ψιλά, αλλά σχετίζεται με όλα τα παραπάνω. Ο Κρέσπο που κάθε χρόνο τιμάται από τους φορείς της πόλης που γεννήθηκε για τις επιτυχίες του στον ΠΑΟΚ, ενημερώθηκε εκεί στην Ανδαλουσία ότι το γήπεδο που κατασκευάζεται θα πάρει το όνομά του! Φοβερά πράγματα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.