Παναθηναϊκός: O επόμενος ηγέτης και η «καθυστέρηση» που δείχνει σοβαρότητα

Παναθηναϊκός: O επόμενος ηγέτης και η «καθυστέρηση» που δείχνει σοβαρότητα

Παναθηναϊκός: O επόμενος ηγέτης και η «καθυστέρηση» που δείχνει σοβαρότητα

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο και την σοβαρότητα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον τρόπο που διαχειρίζεται το έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού και την ενίσχυσή του.

O Παναθηναϊκός «έδεσε» και επίσημα το πιο σημαντικό κεφάλαιο από την υπέροχη φουρνιά των παικτών της ακαδημίας που γεννήθηκαν το «2001», η οποία σε καμία περίπτωση δεν εκτιμήθηκε σωστά από την διοίκηση του συλλόγου, με αποτέλεσμα να χαθούν «τσάμπα» δύο πολύ αξιόλογα ταλέντα, όπως ο Γιώργος Βαγιαννίδης και ο Βασίλης Ζαγαρίτης, με το κλαμπ να πληρώνει ακριβά την έλλειψη σταθερού ποδοσφαιρικού πλάνου, αξιολόγησης και σχεδιασμού. Ανεξάρτητα από τις πρόχειρες αρχικές ποδοσφαιρικές επιλογές των πιτσιρικάδων για το μέλλον τους(Ίντερ και Πάρμα) και το πισωγύρισμα που έκαναν, το ταμείο είναι μείον για τον Παναθηναϊκό. Και αυτό είναι που έχει σημασία.

Στην περίπτωση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, πάντως, έγινε το σωστό. Ο διεθνής αμυντικός μέσος υπέγραψε μέχρι το 2024, είδε τις απολαβές του να τετραπλασιάζονται γιατί το άξιζε πέρα για πέρα και το «τριφύλλι» έκανε ένα καλό deal, καθώς στο νέο συμβόλαιο δεν συμπεριλήφθηκε ρήτρα, όπως αρχικά ήθελε η πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Ο Αλεξανδρόπουλος έχει όλο το «πακέτο» για να αποτελέσει τον επόμενο ηγέτη ενός κανονικού Παναθηναϊκού. Ξέχωρα από τις ποδοσφαιρικές του αρετές, οι οποίες σε αρκετά κομμάτια χρειάζονται μεγάλη βελτίωση για να ανέβει επίπεδο, όπως για παράδειγμα οι αποφάσεις στο επιθετικό τρίτο και η προσφορά του στο δημιουργικό κομμάτι, ο 20χρονος άσος είναι ένα παιδί πανέτοιμο πνευματικά για το επόμενο βήμα. Εκεί εντοπίζεται και η σιγουριά όσων βρίσκονται κοντά στο «πράσινο» περιβάλλον για το πόσο καθοριστικός μπορεί να γίνει τα επόμενα χρόνια για την ομάδα. Στο ποδόσφαιρο δεν φτάνει μόνο η πρώτη ύλη, μόνο το ταλέντο. Όσο σπουδαία και αν είναι αυτά, χωρίς την απαιτούμενη πνευματική ετοιμότητα, κανείς δεν μπορεί να περάσει στις επόμενες πίστες. Εκτός και αν είναι ο... Μαραντόνα.

Ο «Σώτος» παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι αρκετά ώριμος και το μυαλό του είναι κολλημένο μόνο σε ένα πράγμα. Στο ποδόσφαιρο. Στο πως θα γίνεται κάθε μέρα καλύτερος. Ούτε η λεζάντα τον ενδιαφέρει, ούτε το instagram, ούτε όλα αυτά που μπορούν να «χαλάσουν» το μυαλό ενός εικοσάχρονου παιδιού και να τον βγάλουν από την πορεία του. Αγαπά τον σύλλογο και παράλληλα ήταν σε θέση να καταλάβει πως αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός του προσφέρει την ευκαιρία να εξελιχθεί, να γίνει καλύτερος μέσα από τα παιχνίδια και να προοδεύσει μέχρι το πλήρωμα του χρόνου και την σχεδόν σίγουρη μετακόμισή του στο εξωτερικό. Αν ήθελε θα μπορούσε και από φέτος το καλοκαίρι να το έχει κάνει. Δεν το συζήτησε καν, καθώς ήξερε πως στον Παναθηναϊκό του δίνεται αυτό που πραγματικά έχει τώρα ανάγκη.

Πέρυσι, επί Πογιάτος και Μπόλονι, ο Αλεξανδρόπουλος βοήθησε περισσότερο τον Παναθηναϊκό απ' ότι ο Παναθηναϊκός τον Αλεξανδρόπουλο. Ένα 20χρονο παιδί ήταν πιο καθοριστικό για το σύνολο, απ' ότι το σύνολο για τον ίδιο. Θα έπρεπε να συμβεί το εντελώς ανάποδο και για να φτάσει ο ποδοσφαιριστής στο μέγιστο της προοπτικής του, είναι υποχρεωμένο το «τριφύλλι» να του παρέχει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Στο συνονθύλευμα του Ρουμάνου τεχνικού αυτό ήταν αδύνατο. Υπάρχει η ελπίδα πως με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο, με την απαραίτητη ατομική δουλειά στις αδυναμίες και με την δημιουργία ενός project βελτίωσης, ο Αλεξανδρόπουλος θα είναι φέτος ακόμη καλύτερος σε σχέση με πέρυσι.

Η «καθυστέρηση» δείχνει σοβαρότητα, ο Ιβάν και το ρόστερ που δεν είναι για πέταμα

Από κει και πέρα, είναι ποδοσφαιρικά κωμικό να υπάρχει η άποψη πως ο Παναθηναϊκός έχει καθυστερήσει στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Οι «πράσινοι», όπως τα κατάφεραν πέρυσι, δεν έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις μέσα στο καλοκαίρι για την είσοδο στους ομίλους του Conference League. Η σεζόν ξεκινά στις 20 Αυγούστου, η προετοιμασία στις 28 Ιουνίου και η αποστολή αναχωρεί για την Ολλανδία στις 18 Ιουλίου.

Το ημερολόγιο δείχνει 15 Ιουνίου. Ίσα-ίσα το γεγονός πως μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει ούτε μία μεταγραφή, δείχνει την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς την συγκεκριμένη αποστολή. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας στον Παναθηναϊκό με... καραβιές να έρχονται ακόμα και Γενάρη μήνα και αυτό να θεωρείται φυσιολογικό από την κεφαλή του συλλόγου. Ο Σέρβος τεχνικός έχει διαπιστώσει αυτό που μπορεί να δει κανείς με καθαρή ποδοσφαιρική ματιά. Το έμψυχο δυναμικό δεν είναι για πέταμα και κακοποιήθηκε στα χέρια δύο μη συμβατών με τον σύλλογο προπονητών.

Ιβάν

Όσοι τον έχουν ζήσει, τον Ιβάν στην Κύπρο γνωρίζουν πως για να ανάψει «πράσινο» για μεταγραφή, θα πρέπει να είναι 100% σίγουρος, καθώς αναλύει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Και πολύ καλά κάνει.

Και στην τελική πως να έχει κάνει ήδη μεταγραφές ο Παναθηναϊκός; Ούτε οργάνωση και πληροφορίες διαθέτει για να το πράξει αυτό με ασφάλεια στις 15 Ιουνίου, ούτε κανένα φοβερό και τρομερό «πορτοφόλι». Οπότε κάθε κίνηση θέλει αρκετές μέρες ψάξιμο, οπότε χρόνο και πάντα υπάρχουν πολύ αξιόλογες επιλογές που μπορεί να προκύψουν προς το τέλος του καλοκαιριού. Για να ψωνίσεις αρχές Ιουνίου, θα πρέπει να έχει κάνεις προεργασία που ξεκινά ένα χρόνο πριν, θα πρέπει να διαθέτει τις απαραίτητες δομές. Από πέρυσι μέχρι τώρα, ο σύλλογος έχει αλλάξει ήδη 2 τεχνικούς διευθυντές και 3 προπονητές και για δομές ούτε λόγος.

Καθυστέρηση σημαντική θα έχει υπάρξει αν δεν έχουν αποκτηθεί σημαντικά κομμάτια του ρόστερ της επόμενης σεζόν(στόπερ, αμυντικός μέσος, εξτρέμ) όταν η ομάδα θα μπαίνει στο αεροπλάνο με προορισμό το Ντίσελντορφ και εν συνεχεία το Χορστ. Εδώ θα είμαστε, για να το σημειώσουμε...

Υ.Γ: Η φράση «κριτήρια στην πρόσληψη» σε ότι αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι εξακολουθεί να είναι παντελώς άγνωστη για την διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.