Οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ θα κριθούν στο τέλος και αφού κάνει ομάδα ο Λουτσέσκου

Οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ θα κριθούν στο τέλος και αφού κάνει ομάδα ο Λουτσέσκου

Οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ θα κριθούν στο τέλος και αφού κάνει ομάδα ο Λουτσέσκου

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ και τον μηχανισμό που δουλεύει γι’ αυτές, για τον Λούκας Τέιλορ και την καλύτερη μεταγραφή της ομάδας αυτό το καλοκαίρι…

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε τις μεταγραφές του και αυτό δημιουργεί μία σχετική ανυπομονησία. Αρχικά πρέπει να τονιστεί ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει τεχνικό διευθυντή, αλλά ο κόσμος (και ο προπονητής προφανώς) για το -μεταγραφικό- αποτέλεσμα ενδιαφέρεται και όχι τόσο πολύ για τον τρόπο που αυτό θα προκύψει.

Φαίνεται ότι με τον τρόπο που τώρα ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να κλείσει παίκτες (χωρίς τεχνικό διευθυντή δηλαδή) αυτή η διαδικασία θα είναι πιο εύκολη σε σχέση με όλες τις άλλες εκκρεμότητες της ομάδας που σχετίζονται με ανανεώσεις, επεκτάσεις, δανεισμούς, παραχωρήσεις. Δε γράφω ότι θα γίνουν εύκολα οι μεταγραφές. Σχολιάζω απλά, ότι αυτές μπορούν να γίνουν πιο εύκολα σε σχέση με όλα τα άλλα σοβαρά ζητήματα που έχει ο ΠΑΟΚ με το ρόστερ του.

Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα μετράει και σε αυτή τη φάση. Θα δούμε… Ο ΠΑΟΚ έχει 14 ημέρες για να ξεκινήσει προπονήσεις, ένα μήνα για το βασικό στάδιο προετοιμασίας και 55 ημέρες για το πρώτο επίσημο ματς. Σε πρώτο πλάνο είναι τέσσερις μεταγραφές. Για να δούμε…

Ο Λουτσέσκου έχει ζητήσει (αρχικά) έναν δεξιό μπακ, έναν χαφ στον άξονα, έναν φορ και σε δεύτερο πλάνο έναν εξτρέμ. Έτσι θα ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ, το ρόστερ μέσα στο καλοκαίρι θα επαναξιολογηθεί και αργότερα αν παραχωρηθεί παίκτης, τότε θα καλυφθούν τα όποια επόμενα κενά. Άρα στην αρχή θα γίνουν 2-3 μεταγραφές και μέχρι τα τέλη Αυγούστου που παρουσιάζονται καλύτερες ευκαιρίες, τότε που πιο εύκολα έρχονται στην Ελλάδα καλύτεροι παίκτες, οι μεταγραφές μπορεί να γίνουν έξι.

Ραζβάν Λουτσέσκου

Τώρα που ο ΠΑΟΚ δεν έχει τεχνικό διευθυντή, ο μηχανισμός λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο. Ο προπονητής ζητάει παίκτη σε θέση, το σκάουτινγκ δίνει τη λίστα, ο προπονητής επιλέγει και η Γκοντσάρεβα διαπραγματεύεται τα οικονομικά. Έτσι θα γίνει η αρχή και μετά… βλέπουμε.

Οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ θα κριθούν στο τέλος και πολύ περισσότερο μετά τη δουλειά και την ομάδα που θα διαμορφώσει ο Λουτσέσκου, εκείνος που αποτελεί –έτσι και αλλιώς- την καλύτερη μεταγραφή του Δικεφάλου. Μόνος δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αλλά… όποιον και αν αποκτήσει ο ΠΑΟΚ, τα περισσότερα τα στηρίζει στον προπονητή του.

Μην ξεχνάμε: Η ομάδα κάνει τους παίκτες. Στην καλή-δουλεμένη ομάδα, όλοι σχεδόν οι παίκτες, φαίνονται καλοί. Στην κακή ομάδα, ΚΑΝΕΙΣ καλός παίκτες δεν μπορεί να δείξει την αξία του.

Πάμε και στον Λούκας Τέιλορ που ο ΠΑΟΚ έχει επιλέξει για τη θέση του δεξιού μπακ, έναν παίκτη του οποίου η μεταγραφή προχωράει. Κρατάμε πάντα την επιφύλαξη μέχρι να κλείσει η συμφωνία, αλλά το ότι ο ΠΑΟΚ τον έχει επιλέξει, μας δίνει έναν μπούσουλα ή ένα πάτημα για σχολιασμό.

Ο παίκτης είναι 26 ετών. Είναι ο κλασσικός Βραζιλιάνος επιθετικογενής πλάγιος μπακ, που πολλές φορές μπορεί (βάσει χαρακτηριστικών) να παίξει και χαφ-εξτρέμ. Εντελώς αντικειμενικά, το βιογραφικό του δεν είναι εντυπωσιακό, ούτε και τα νούμερά του στη Βραζιλία και στην Ουκρανία. Είναι ένας πολύ γρήγορος παίκτης, με ατομική ενέργεια στο ένας με έναν, μία καλή περίπτωση μπακ που θέλεις (ως ΠΑΟΚ) για να ανοίξεις κλειστές άμυνες, ανεβάζοντάς τον να παίξει σε πιο κλειστούς χώρους. Μέχρι εκεί…

Έπαιξε τρία χρόνια στην Ουκρανία και ο Λουτσέσκου έχοντας εκεί τον μπαμπά Μιρτσέα, κατάφερε να μαζέψει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονταν για να εγκρίνει μία μεταγραφή που ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί (αν φυσικά κλείσει).

Μιρτσέα Λουτσέσκου

Τι σημαίνει αυτό; Πέρα από τους καθαρά ομαδικούς-ποδοσφαιρικούς στόχους που έχει ο ΠΑΟΚ, μην ξεχνάμε ότι στοχεύει και στην αυτάρκεια, κάτι που συνεπάγεται υπεραξία σε πολλούς παίκτες που θα έρθουν με Α ποσό και θα φύγουν αργότερα με 4Α ή 5-6Α. Ο συγκεκριμένος πάντως έρχεται ελεύθερος και χωρίς μεγάλο συμβόλαιο.

Μέχρι εκεί για τον Λούκας. Δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα που «πουλάνε» σε αυτή την περίπτωση. Στο τέλος-τέλος ΠΟΤΕ να μην ξεχνάμε ότι… Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ.

* ΠΑΟΚτσήδικη μέρα χθες στο Euro. Το μεσημέρι είδαμε (για λίγο) τον Κρμέντσικ, που «έσφιξε» με τέτοιον Σικ. Ο Κρμέντσικ που δήλωσε προχθές ότι θα γυρίσει στη Τσεχία.

Το απόγευμα είδαμε τον Σφιντέρσκι που αν είχε άλλα δέκα λεπτά συμμετοχής θα μπορούσε να βρει δίχτυα. Έχει ρέντα ο Πολωνός φορ του ΠΑΟΚ, που θα παίξει περισσότερο μετά και τους τραυματισμούς Πιόντεκπ-Μίλικ. Ο «Σβαρόφσκι» του ΠΑΟΚ ο οποίος βέβαια φέτος βελτιώθηκε πάρα πολύ και στο εκτός περιοχής παιχνίδι του.

Σφιντέρσκι

Είδαμε τον Μακ που δημιούργησε τη φάση ενός σπουδαίου γκολ για την εθνική του. Τον μοναδικό παίκτη που δεν πηδάει ποτέ (μα ποτέ όμως…) για κεφαλιά.

Είδαμε τον Σουηδό Όλσεν να κρατάει τους Ισπανούς, έναν τερματοφύλακα που ήρθε στα πρώτα του διεθνή βήματα και δυσκολεύτηκε πολύ στην Ελλάδα.

Είδαμε μέχρι και τον Τσέχο γκολκίπερ Βάτσλικ που απασχόλησε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως τώρα δεν δείχνει να καίγεται για το τέρμα του. Θα δούμε αργότερα τι θα γίνει…

Το ότι μόνο ο ΠΑΟΚ πάντως έχει δύο παίκτες στο Euro, είναι κακό δείγμα για την ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος και ένα ακόμη σημάδι ή λόγος για το ότι πέσαμε τόσο χαμηλά ως χώρα στο ευρωπαϊκό ranking.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.