Ο Σα θα είχε φύγει από πέρυσι, η επιλογή του διαδόχου του έχει σημασία

Ο Σα θα είχε φύγει από πέρυσι, η επιλογή του διαδόχου του έχει σημασία

bet365

Η απόκτηση του Ζοσέ Σα από τη Γουλβς έχει αρχίσει να μπαίνει στην τελική της ευθεία και ο Δημήτρης Τομαράς καταγράφει τα δεδομένα στο blog του στο Gazzetta.

Πάντα εδώ στα μέρη μας, στην ωραία Ελλάδα μας, συζητάμε το πως είναι εφικτό και δυνατόν παίκτες υψηλού επιπέδου να μένουν για καιρό σε μία ομάδα. Τις περισσότερες φορές αυτό δεν συμβαίνει. Στην περίπτωση του Ζοσέ Σα έγινε για ένα διάστημα τριών ετών στον Ολυμπιακό και αποτελεί μάλλον εξαίρεση. Διότι έχουμε να κάνουμε φυσικά με έναν τερματοφύλακα ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου παρά το ντεφορμάρισμα που είχε για σχεδόν 2 μήνες στην ομάδα πέρυσι.

Γιατί λοιπόν δεν έφυγε πέρυσι ο διεθνής πορτιέρε; Κυρίως διότι πέρυσι είχε τον τραυματισμό του που τον έκανε να χάσει το ματς με τη Γουλβς στην Αγγλία (με τα γνωστά λάθη του Αλέν τότε) και μαζί να χάσει και τη μεταγραφή του. Ο έμπειρος Πορτογάλος γκολκίπερ θα είχε λοιπόν φύγει από πέρυσι εάν δεν είχε αυτήν την ατυχία.

Όχι ότι ο ίδιος δεν εκτιμά το πόσο τον έχει βοηθήσει ο Ολυμπιακός. Όχι ότι δεν ξέρει πόσο συνέβαλλε ο πειραϊκός σύλλογος στο να φτιάξει ξανά την καριέρα του και ότι χάρις - και στις εμφανίσεις του φυσικά - και στον πρωταθλητή Ελλάδας έφτασε μέχρι την Εθνική Πορτογαλίας. Το μεταγραφικό του story ξεκινούσε από την προσωπική του αξίωση να βρεθεί σε πιο καλή Λίγκα. Και σίγουρα δεν γίνεται να αμφισβητηθεί πως αγωνιστικά ήταν ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που έχουν φορέσει τη φανέλα ή εάν θέλετε τα γάντια των Ερυθρόλευκων. Και γενικά ένας από τους κορυφαίους κίπερ που έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει μέχρι και 12 εκατ. ευρώ από το deal

Οι πληροφορίες που υπάρχουν για τη μεταγραφή του Σα στη Γουλβς είναι πως ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει ένα ποσό από 10 έως 12 εκατ. ευρώ. Οι «Λύκοι» ως γνωστόν παραχωρούν τον Ρουί Πατρίσιο στη Ρόμα και έτσι μπήκαν σε διαδικαδία διαπραγματεύσεων για τον Ζοσέ Σα. Έναν γκολκίπερ που τον ξέρει καλά και ο Μπρούνο Λάζε, νέος τεχνικός της Γουλβς και που μάλιστα φέρεται να εισηγήθηκε και εκείνος την απόκτηση του βασικού γκολκίπερ των Πειραιωτών. Αυτή τη στιγμή πάντως όλα δείχνουν πως μετά τον Ντάνιελ Ποντένσε ένας ακόμα Πορτογάλος του Ολυμπιακού θα φορέσει τη φανέλα της Γουλβς.

Ο στόχος του Ζοσέ Σα ήταν να παίξει στην Αγγλία

Ο ίδιος ο Ζοσέ Σα και σε συνεντεύξεις του στο παρελθόν είχε επισημάνει πως εάν ήταν να φύγει από τον Ολυμπιακό θα το έκανε μόνο για πιο μεγάλο πρωτάθλημα. Όπως και ο Σεμέδο έτσι και ο Σα ήθελε κυρίως να αγωνιστεί στην Αγγλία. Αυτό είχε ως όνειρο και βασική επιδίωξη και βέβαια πριν από τη Γουλβς υπήρχαν και άλλες ομάδες που τον ήθελαν όσο ήταν στον Ολυμπιακό όπως οι Κρίσταλ Πάλας και Σαουθάμπτον.

Ο αντί-Σα πρέπει να είναι τερματοφύλακας ανάλογου επιπέδου

Στον Ολυμπιακό είχαν αρχίσει ουσιαστικά να ψάχνονται από πέρυσι για την πιθανότητα αποχώρησης του Ζοσέ Σα. Έχουν κοιτάξει και τσεκάρει και πραγματικά πολύ καλούς τερματοφύλακες.

Έχει μεγάλη σημασία για τους Πειραιώτες το ποιος θα επιλεγεί και θα κλείσει ως ο διάδοχος του Σα. Γιατί είναι δεδομένο πως ο αντί-Σα θα είναι από την αγορά του εξωτερικού όση διάθεση και να υπάρχει να στηριχθεί ο Τζολάκης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα