Στον ΠΑΟΚ περιμένουν την απάντηση του Πάμπλο Γκαρσία

Στον ΠΑΟΚ περιμένουν την απάντηση του Πάμπλο Γκαρσία

Στον ΠΑΟΚ περιμένουν την απάντηση του Πάμπλο Γκαρσία

bet365

Ο Πάμπλο Γκαρσία αναμένεται να απαντήσει στην πρόταση του ΠΑΟΚ και στη Μικράς Ασίας την περιμένουν με ανυπομονησία, καθώς πιστεύουν ότι το «κεφάλαιο Γκαρσία» δεν έχει κλείσει…

Πριν από δύο εβδομάδες έμπαιναν οι «τίτλοι τέλους» σ’ ότι αφορά την παραμονή του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Όμως, η πόρτα του ΠΑΟΚ παρέμεινε ανοικτή.

Ήταν 26 Μαΐου όταν ο «ασπρόμαυρος» οργανισμός βρέθηκε μπροστά σε μια δύσκολη στιγμή. Έπρεπε να ανακοινώσει στον Ουρουγουανό τεχνικό, ότι δε θα συνέχιζε στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Πως το λες και πως το κάνεις, ειδικά όταν τέσσερα βράδια νωρίτερα, ο αγαπημένος της «ασπρόμαυρης» κερκίδας είχε οδηγήσει τον «Δικέφαλο» στο όγδοο κύπελλο της ιστορίας του;

Για πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ δε λειτούργησαν με το συναίσθημα, αλλά επέλεξαν να βάλουν μπροστά την ποδοσφαιρική λογική. «Πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας νέους στόχους», έγραφε στη δήλωσή του ο Ιβάν Σαββίδης. Η απόφαση είχε παρθεί κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καθοδόν για την Τούμπα.

Ανοικτή η πόρτα του ΠΑΟΚ

Ο Πάμπλο Γκαρσία έξω από το «Μακεδονία Παλλάς»

Ο σύλλογος, με εντολή του διοικητικού ηγέτη του, δεν αποχαιρέτισε ένα τόσο σημαντικό μέλος της ασπρόμαυρης οικογένειας. «Η πόρτα του ΠΑΟΚ είναι πάντα ανοιχτή για εκείνον. Τον ευχαριστούμε για όσα ήδη πρόσφερε και είμαστε βέβαιοι ότι έρχονται και άλλα στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ, κάτι που είχε φροντίσει να κάνει κι ο Ιβάν Σαββίδης, τόσο κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Ουρουγουανό προπονητή στο «Μακεδονία Παλλάς», όσο και στη δήλωση του:

«Ο Σύλλογος έχει ως στόχο την απόλυτη αυτάρκεια, ο Πάμπλο Γκαρσία την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και της αυτοβελτίωσης, ως προπονητής του πιο υψηλού επιπέδου. Παρά την αλλαγή του προπονητικού επιτελείου του ΠΑΟΚ, εγώ πρότεινα στον Πάμπλο Γκαρσία να παραμείνει στη δική μας ασπρόμαυρη οικογένεια από οποιαδήποτε θέση. Οποιαδήποτε απόφασή του θα με βρει συμπαραστάτη και θα τον στηρίξω στον δρόμο που θα επιλέξει».

Οι «ασπρόμαυροι» κατέθεσαν μια συγκεκριμένη πρόταση στον Γκαρσία δίχως να πιέζουν για την απάντησή του, ούτε να βάζουν κάποιο «deadline». Ο 44χρονος τεχνικός έπρεπε να αποφορτιστεί, να ξεκουραστεί, να σκεφτεί και να αποφασίσει. Μπορεί κάποια στιγμή, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του, να άφησε να εννοηθεί ότι δεν τρελαίνεται με την ιδέα να αναλάβει τον ΠΑΟΚ Β΄, ωστόσο δεν έχει απαντήσει οριστικά στην ανοικτή πρόταση που εδώ και δύο εβδομάδες έχει στα χέρια του.

Η πρόταση και η απάντηση

Ο Γκαρσία στο ντεμπούτο του στον πάγκο του ΠΑΟΚ

Πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι βιάστηκαν να προεξοφλήσουν το «όχι» του Πάμπλο Γκαρσία, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Στη Μικράς Ασίας συνεχίζουν να περιμένουν με ανυπομονησία την απάντηση του, μόλις πριν από λίγες μέρες ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Κυριάκος Κυριάκος, έλεγε στην τηλεοπτική συνέντευξη του πως «η πρόταση στον Γκαρσία είναι ανοικτή. Ακόμη και αν η απάντηση είναι διαφορετική θα είναι σεβαστή και η πόρτα θα είναι πάντα ανοικτή».

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις στο θέμα, υπάρχουν ενδείξεις ότι η απάντηση μπορεί να είναι θετική και το κεφάλαιο «Πάμπλο Γκαρσία» να συνεχιστεί.

Εξάλλου, όπως είπε ο καλός φίλος του, Αντρέ Βιεϊρίνια, «δεν γίναμε ΠΑΟΚ για τα λεφτά, τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα. Γίναμε ΠΑΟΚ για την ιδέα του ΠΑΟΚ! Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλα. Ούτε Βιεϊρίνια, ούτε Γκαρσία, ούτε κανείς».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα