Δούμας: «Εφικτός ο στόχος να μπει ο ΠΑΟΚ στο νέο του γήπεδο το 2026»

Δούμας: «Εφικτός ο στόχος να μπει ο ΠΑΟΚ στο νέο του γήπεδο το 2026»

Gazzetta team
Δούμας: «Εφικτός ο στόχος να μπει ο ΠΑΟΚ στο νέο του γήπεδο το 2026»
Ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας για τη «Νέα Τούμπα», Τάκης Δούμας, θεωρεί ότι είναι εφικτός ο στόχος να μπει ο ΠΑΟΚ στο νέο του γήπεδο το 2026.

Το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην περιοχή της Τούμπας είναι στο προσκήνιο και απασχόλησε την «ασπρόμαυρη» οικογένεια, μετά την συνάντηση του προέδρου του Ερασιτέχνη, Θανάση Κατσαρή, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Για τις εξελίξεις αναφορικά με το πρότζεκτ της «Νέας Τούμπας» τοποθετήθηκε την Τετάρτη (9/6) ο αρχιτέκτονας, Τάκης Δούμας, υπογραμμίζοντας ότι είναι εφικτός ο στόχος να μπει ο ΠΑΟΚ στο νέο του γήπεδο το 2026, τη χρονιά δηλαδή που ο σύλλογος θα γιορτάζει τα 100 χρόνια ιστορίας του.

Αναλυτικά όσα είπε στον Libero και την εκπομπή «Full Επίθεση»:

Για το προεδρικό διάταγμα:

«Όλα δείχνουν πως θα το έχουμε στα χέρια μας μέχρι το τέλος του 2021. Και η ύπαρξη προεδρικού διατάγματος είναι το πλέον σημαντικό. Δεν μιλάμε για άδεια έναρξης εργασιών. Μιλάμε για ένα έγγραφο που είναι αδιάβλητο. Δεν μπορεί να προσβληθεί και αυτό λόγω των διαδικασιών που ακολουθούνται μέχρι την έκδοσή του».

Για το αν είναι εφικτό να τελειώσει το έργο μέχρι το 2026:

«Σε θεωρητική ερώτηση μπορώ να δώσω μόνο θεωρητική απάντηση. Αν η μελέτη που θα γίνει, πάρει έξι μήνες και οι εργασίες ξεκινήσουν στο τρίτο τρίμηνο του, τότε ναι, μπορεί να γίνει. Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για να ξεκινήσει τον δρόμο για το νέο γήπεδο».

Για το να μπορεί να ειπωθεί κάτι αναφορικά με χωρητικότητα και άλλες λεπτομέρειες:

«Δεν έχει ξεκινήσει η μελέτη. Σκέψεις και προθέσεις υπάρχουν, αλλά όλα είναι θεωρητικά».

Για το αν υπάρχει καθυστέρηση στο αρχικό χρονοδιάγραμμα:

«Αν σκεφτεί κανείς πως οι κινήσεις ξεκίνησαν προ κορονοϊού, έχουμε πάει πολύ καλά σε θέμα χρονοδιαγράμματος. Κάποιες φορές κολλήσαμε, αλλά κάποιες φορές… τρέξαμε! Σε σχέση με τις αρχικές μας σκέψεις, είμαι πολύ καλά. Για Ελλάδα, έτσι; Ξέρουμε το τι εστί γραφειοκρατία και τον υπολογίσαμε και αυτόν τον παράγοντα…»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα