«Σαφάρι» του Παναθηναϊκού για την Κ15, 18χρονο Κύπριο δοκίμασε η ΑΕΚ για την Κ19

«Σαφάρι» του Παναθηναϊκού για την Κ15, 18χρονο Κύπριο δοκίμασε η ΑΕΚ για την Κ19

bet365

Οι κινήσεις του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στις αναπτυξιακές ηλικίες ενόψει της επόμενης σεζόν και οι δοκιμές του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και του Ολυμπιακού σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Η επανέναρξη των προπονήσεων στα τμήματα υποδομής έδωσε το έναυσμα στις μεγάλες ΠΑΕ να αρχίσουν τον προγραμματισμό τους ενόψει της νέας σεζόν. Στις κινήσεις του Big – 4 παρουσιάζονται μεγάλες αποκλίσεις, που ενδεχομένως μαρτυρούν και το επίπεδο οργάνωσης.

Έτσι, πληροφορούμαστε ότι ο Παναθηναϊκός... οργώνει την Ελλάδα διοργανώνοντας camp για δοκιμές παικτών αποκλειστικά γεννηθέντων το 2007. Αυτό σημαίνει ότι στοχεύει αποκλειστικά στη στελέχωση της ομάδας που από τον Οκτώβριο θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Super League Κ15. Πρόσφατα έγιναν δοκιμαστικά στην Παιανία με τη συμμετοχή περίπου 40 παιδιών από την Αττική και την επαρχία, υπό το βλέμμα του διευθυντή των ακαδημιών, Βαγγέλη Σάμιου και ξεχώρισαν μερικές περιπτώσεις που θα επαναξιολογηθούν. Στα «μείον» είναι ο περιορισμένος χώρος φιλοξενίας στους ξενώνες στο Κορωπί που έχει ως αποτέλεσμα να «χάνονται» αξιόλογοι νεαροί παίκτες από την επαρχία, που καταλήγουν στις πολύ πιο «ευρύχωρες» εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός έχει απευθυνθεί σε ακαδημίες στο Ηράκλειο Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα και τα Γιάννινα να στείλουν «ό,τι καλύτερο έχουν σε 7άρια» για διήμερα προπονήσεων και trials που αρχίζουν αυτήν την εβδομάδα. Για τις υπόλοιπες ηλικίες έγιναν δοκιμαστικά για επιλεγμένους παίκτες γεννηθέντες το 2006, όπου και εκεί ξεχώρισαν κάποια παιδιά. Το Σαββατοκύριακο (10 και 11 Ιουνίου) έχουν προγραμματιστεί ανοιχτά δοκιμαστικά στην Παιανία για τις χρονιές 2010, 2011, 2012. Παράλληλα, στις προπονήσεις των τμημάτων εμφανίζονται συχνά παιδιά για δοκιμές από συνεργαζόμενους scout όπως ο Ανδρέας Λαγωνικάκης.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Παναθηναϊκός στην «εξόρμησή» του στην επαρχία, θα «σκανάρει» και παιδιά που ανήκουν σε ακαδημίες του δικτύου της ΑΕΚ! Φυσικά οι άνθρωποι της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ ενημερώθηκαν και δεν μπορούσαν να αρνηθούν, από τη στιγμή που η ακαδημία στα Σπάτα παραμένει κλειστή για τέτοιες ηλικίες (έχει ανοίξει για τους γεννηθέντες 2006 και άνω). Παράλληλα, διαθέτει μια εξαιρετική φουρνιά από «7άρια» που απέκτησε ομοιογένεια υπό την τριετή καθοδήγηση του Μιχάλη Παυλή. Δεν «καίγεται» δηλαδή, όμως τα παιδιά του δικτύου δεν παύουν να αποτελούν περιουσιακό της στοιχείο, έστω και έμμεσα.

Η ΑΕΚ από την άλλη πλευρά επιδιώκει να δημιουργήσει ανταγωνιστική Κ19 για τη νέα σεζόν και αναζητά έτοιμους παίκτες, γεννηθέντες το 2003 και το 2004. Ήδη έχει δοκιμαστεί 18χρονος με συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία της Κύπρου και σε επίπεδο ανδρών. Μπορεί αυτό να μην συνάδει με τις αρχές τις ακαδημίας, όμως η φουρνιά των «4ρηδων» δεν έδειξε κάτι σημαντικό, ενώ οι «3ρηδες» στηρίχθηκαν σχεδόν αποκλειστικά στο mega-project του Μάριο Μιτάι. Πριν από 2,5 χρόνια έφυγαν και κάποια παιδιά λόγω εσωτερικών διαφωνιών με την τότε ηγεσία των ακαδημιών, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο κενό και η απόσταση από τον ανταγωνισμό είναι τεράστια. Για το θέμα θα αποφασίσει ο νέος τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας, που θα είναι ο Ηλίας Καλοπήτας. Το δίλημμα είναι σοβαρό. Θα πάει στη λύση των «έτοιμων» με συμμετοχές σε ερασιτεχνικά σωματεία και κάποιους «κομμένους» από άλλες ΠΑΕ; Ή θα εμπιστευτεί την παραγωγική διαδικασία των ακαδημιών της ΑΕΚ;

Ο ΠΑΟΚ θα κινητοποιηθεί έντονα μόνο για τις ομάδες από Κ14 και κάτω. Είτε με δοκιμές παικτών που έχουν προταθεί από συνεργαζόμενους scout, είτε φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη παιδιά από τα προπονητικά κέντρα της υπόλοιπης Ελλάδας. Η τελευταία περίπτωση μπορεί να αφορά και μεγαλύτερες ηλικίες, τα έξοδα είναι καλυμμένα εξ ολοκλήρου από την ΠΑΕ, ενώ θα διαρκούν δύο ή τρεις ημέρες.

Τέλος, ο Ολυμπιακός που δεν σταματάει να ελέγχει την «αγορά» στις μικρές ηλικίες, διοργανώνει σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας camp για γεννηθέντες από το 2006 έως το 2010. Και στην περίπτωση αυτή, έχει στα «υπόψη» κάποια παιδιά που ανήκουν σε συνεργαζόμενες με την ΑΕΚ ακαδημίες και μάλιστα σήμερα θα «σκανάρει» ορισμένα από αυτά στην Άρτα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα