Το «συμπέρασμα» είναι πως όλοι θέλουν κεντρική διαχείριση

Δημήτρης Τομαράς
Το «συμπέρασμα» είναι πως όλοι θέλουν κεντρική διαχείριση

bet365

Για την ερχόμενη Τρίτη προγραμματίστηκε νέο Δ.Σ. της Super League 1 και το τηλεοπτικό ζήτημα θα αρχίσει να μας... απασχολεί όλο και πιο έντονα.

Διοικητικό Συμβούλιο είχε σήμερα (8/6) η Super League 1 και ένα από τα «κυρίαρχα» ζητήματα που απασχολεί τη Λίγκα είναι το τηλεοπτικό τοπίο για την επόμενη σεζόν. Επί χάρτου ακόμη βρισκόμαστε σε περίοδο «συζητήσεων / επαφών» και κάτι «χειροπιαστό» δεν υπάρχει, όμως «βγαίνει»... κλίμα. Ας δούμε λίγο τα δεδομένα.

Η μεγάλη κατηγορία έχει 14 ομάδες εκ των οποίων οι 11 δεν έχουν τηλεοπτική στέγη για την επόμενη σεζόν, καθώς οι Άρης και Ατρόμητος διατηρούν συμβόλαιο με πάροχο και για την επόμενη χρονιά, τη NOVA, όπως συμβόλαιο έχει και ο ΠΑΣ. Οι 10 εκ των άλλων 11 «έτρεχαν» φέτος τον τελευταίο χρόνο της ατομικής τους σύμβασης με το συνδρομητικό κανάλι και ενώ ο Ιωνικός προέρχεται από τη Super League 2 που ήταν στην ΕΡΤ.

Αυτόματα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως υπάρχει «πρόβλημα» και αναζητείται λύση. Αυτό που «βγαίνει» είναι πως με τον Α ή Β τρόπο όλοι θέλουν να οδηγηθούν σε κεντρική διαχείριση, κάτι που φαντάζει και το πιο σωστό / δίκαιο. Υπάρχουν και θέσεις ομάδων όπως του Ολυμπιακού που θα συναινέσει μόνο σε κάτι ολοκληρωμένο και με ξεκάθαρο πλαίσιο αλλά εφόσον θα μιλάμε για ένα συγκεκριμένο εγχείρημα θα δώσει θετική απάντηση. Ένα τέτοιο πρότζεκτ άλλωστε συμπεριλαμβάνεται μέσα στις «προτροπές» των FIFA / UEFA για τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με γνώμονα την καλή θέληση που υπάρχει, δημιουργούνται «βάσεις» για να βγούμε από το αδιέξοδο.

Τώρα απομένει να δούμε το πώς. Πρόταση από κάποιο δίκτυο (ή και δύο μαζί) δεν υπάρχει στο τραπέζι, χωρίς όμως αυτό να «μεταφράζεται» σε έλλειψη ενδιαφερομένων. Παράλληλα όμως επί τάπητος έχει τεθεί και το ενδεχόμενο δημιουργίας της Super League TV, κάτι που δείχνει «υπαρκτό» και το κρατάμε όλοι.

Αρα, χοντρικά να το πούμε, προκρίνονται σε αρχικό στάδιο 2 ενδεχόμενα. Ή θα υπάρξει κεντρική διαχείριση με τη NOVA «μέσα» (μόνη της ή με συνδυασμό και άλλο κανάλι) οπότε και θα ενσωματωθούν οι ομάδες που έχουν συμβόλαιο και για του χρόνου ή θα δημιουργηθεί η Super League TV με τις 11 και από τη χρονιά 2022 / 23 θα «μπουν» και οι άλλες 3, αφού φαντάζει κάπως δύσκολο να «σπάσουν» τη συμφωνία που υφίσταται ελέω ρητρών.

Βέβαια τα παραπάνω είναι πρώτες σκέψεις / συμπεράσματα, αφού ανά πάσα στιγμή πολλά μπορούν να ανατραπούν. Όμως κρατάμε την κοινή συνισταμένη για ύπαρξη κεντρικής διαχείρισης.

Την ερχόμενη Τρίτη (15/6) θα υπάρξει νέο Δ.Σ. και το νερό θα αρχίσει να μπαίνει στο αυλάκι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα