Παλάσκας στην Εκδίκαση Δεοντολογίας: «Ζητώ προστασία, ο Γιάννης Παπαδόπουλος με χτύπησε και με απειλεί»

Παλάσκας στην Εκδίκαση Δεοντολογίας: «Ζητώ προστασία, ο Γιάννης Παπαδόπουλος με χτύπησε και με απειλεί»

Παλάσκας στην Εκδίκαση Δεοντολογίας: «Ζητώ προστασία, ο Γιάννης Παπαδόπουλος με χτύπησε και με απειλεί»

bet365

Ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλης Παλάσκας, κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας καταγγέλοντας κυρίως τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

Στο περιθώριο των λεγόμενων του Μανώλη Παλάσκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας υπήρξε αρκετά μεγάλη ένταση και λεκτικές αντιπαραθέσεις. Ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλης Παλάσκας, δέχθηκε ερωτήσεις και από το προεδρείο και από τους δικηγόρους των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της Δεοντολογίας που... τρέχει και αφορά καταγγελίες για εμπλοκή της ΑΕΚ σε εκλογική διαδικασία ποδοσφαιρικών Ενώσεων.

Στην εισήγηση του ερευνητή της υπόθεσης Ανδρέα Αθανασίου, γίνεται λόγος για αφαίρεση 10 βαθμών από την ΑΕΚ και ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιάννη Παπαδόπουλο, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελο Δανιήλ αλλά και τον Κώστα Ντάσιο, αναπληρωτή ταμία της ΕΠΣ Αχαΐας.

Να σημειωθεί πως πριν την έναρξη της διαδικασίας καταγγέλθηκε πως μαζί με τον Παλάσκα ήταν ο Νούσιος, ο οποίος πρόκειται να καταθέσει την Τρίτη. Ένταση υπήρξε και με την πλευρά του Γιάννη Παπαδόπουλου αλλά και με τον νομικό Γρηγορίου και τον Παλάσκα.

Μεταξύ άλλων ο Παλάσκας τόνισε πως «ήταν παράνομο ότι υπόσχοταν στα σωματεία. Ναι καταλογίζουμε αντιδεοντολογική συμπεριφορά προς τους Δανιήλ από την ΕΠΣ Αχαϊας αλλά και τους Ντάσιο και Γιάννη Παπαδόπουλο.

Υπάρχει δική μου μηνυτήρια αναφορά για το 2015. Είναι αντιδεοντολογικό όλο αυτό που έκαναν. Τα πρακτικά του 2019 πλαστογραφημένα από τον κ. Γαλάνη. Ο κ. Γαλάνης δεν ήταν μέλος της Συνέλευσης.

Έσπασε την πόρτα ο σημερινός πρόεδρος της ΕΠΣ. Με χτύπησαν και έχασα τις αισθήσεις μου. Μπήκαν μέσα και έσπασαν τις κάμερες. Με χτύπησαν. Μου είπε ο Γρηγορίου να υπογράψω χαρτί και να παραιτηθώ.

Κάνανε φασαρίες σε χωριά να αλλάξουν χαρτιά και βιβλία. Στο χωριό Κυψέλη. Στο χωριό Ιτέα. Ο Βάιος Καραγιάννης, πρόεδρος της Ιτέας, πιέστηκε και παραιτήθηκε. Με πήρε τηλέφωνο. Τρεις ημέρες πριν ή τέσσερις ημέρες. Κάνανε μηνύσεις προσχηματικές. Είναι δεδομένο πως εξαναγκάστηκε. Την έχω δει σε δικόγραφο την υπόθεση. Πιστεύω ναι. Φοβήθηκε ο άνθρωπος.

Θυμάμαι ποιοι με χτύπησαν. Τον Παπαδόπουλο, τον Κρανή, τον Σφήκα, τον Ρόδα και τον δικηγόρο Γρηγορίου. Όχι ο κ. Γρηγορίου δεν με χτύπησε. Οι άλλοι που με χτύπησαν. Αμέ τον Ντάσιο και τον Δανιήλ τους είδα.

Ήταν στην αίθουσα. Με βάλανε σε ένα περιπολικό να με πάνε σε νοσοκομείο αφού με χτύπησαν. Για τη σύλληψή μου στις 10.15 το βράδυ προέκυψε το σωματείο με εκπρόσωπο τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Κατατέθηκε ότι έκανα υπεξαίρεση βιβλίων στον ΑΟ Κρανιάς. Καμία σχέση με αυτό. Δεν υπάρχει αυτό για μηνύσεις σωματείων. Αφού ψήφισε η Κρανιά πως να κρατούσα τα βιβλία;

Υπάρχει ο Προύντζος με την Πελοπούλα, που είναι το πιο βρώμικο σωματείο. Ότι έγινε έγινε στο γραφείο. Τα διάβασα από τον Τύπο και από εκπροσώπους στη Συνέλευση. Δεν έκανα κάτι. Ήρθαν να πάρουν τη σφραγίδα. Οι εξαιρέσεις των σωματείων έγιναν αποδεκτές.

Το περιστατικό ήταν στο γραφείο. Στη μήνυσή μου αναφέρω τον κ. Παπαδόπουλο. Με παίρνει τηλέφωνο και με απειλεί. Του λέω πως με παίρνεις αφού με χτύπησες; Ουδέποτε τον βρήκα και ουδέποτε έχω υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό (στη συνέχεια επισήμανε πως το υπέγραψε αυτό το χαρτί).

Δεν έχει υπογραφή του Παπαδόπουλου (το επίμαχο συμφωνητικό). Εγώ πιέστηκα. Κάναμε συμφωνία να ζητήσουν συγγνώμη. Είχα απελπιστεί. Ναι το υπέγραψα κυρία πρόεδρε. Κάνω έκκληση στον Πρωθυπουργό της χώρας να ανοίξουν τα τηλέφωνα για τον Παπαδόπουλο. Όχι δεν ισχύει τίποτα από αυτά για μένα. Αυτά που τράβηξα. Αφού ζούμε. Οι απειλές σε μένα και την οικογένειά μου. Από το 690 και τα υπόλοιπα οκτάρια με πήρε. Μου έλεγε να ανακαλέσω. Με απειλούσε και εμένα και την οικογένειά μου. Δεν λέω ψέμματα και θέλω προστασία».

Ακολούθησαν αρκετές ερωτήσεις προς τον Παλάσκα που αρχικά τόνιζε πως ο Δανιήλ ήταν παρών στη Γενική Συνέλευση. Στη συνέχεια στάθηκε στο ότι δεν θυμόταν εάν τον είδε. Ρωτήθηκε από τον νομικό του Γιάννη Παπαδόπουλου εάν χτυπήθηκε από τον πελάτη του και λέει πως δεν αμφισβητείται αυτό. Σε ερώτηση εάν έχει ιατρικό πιστοποιητικό από εκείνο το βράδυ απάντησε αρνητικά.

Η νομική πλευρά του Γιάννη Παπαδόπουλο του καταλόγισε πως έχει μηνυθεί και εναχθεί για πολλές υποθέσεις, ότι έχει ανοιχτό... μέτωπο με συκοφαντικές δυσφημήσεις. Ο Παλάσκας τα αρνήθηκε όλα αυτά - όπως και ότι ζήτησε τη συνδρομή του Γιάννη Παπαδόπουλου σε δικαστική του υπόθεση - και έκανε λόγο μόνο για προσχηματικά δικόγραφα από τον δικηγόρο Γρηγορίου και επίσης ότι έχει αθωωθεί για τις κατηγορίες για πλαστογραφία. Ο Μανώλης Παλάσκας επέμενε επί του θέματος ότι δεν έγιναν εκλογές, πήρε αποστάσεις από το Διαιτητικό αλλά γενικά δεν έδειξε να έχει πείσει τόσο το προεδρείο.

Επί τάπητος αναφέρθηκε ότι υπήρχαν... ταρίφες για τα σωματεία της τάξεως των 3.000 και 4.000 ευρώ (χρηματικά ανταλλάγματα δηλαδή μαζί με τη... φιλία συγκεκριμένων ανθρώπων για να δοθεί στήριξη σε συγκεκριμένους υποψηφίους) και το εάν υπήρχε εμπλοκή του ίδιου του Παλάσκα (τονίστηκε πως υπήρχε και ηχητικό). Σε εκείνο το σημείο ρωτήθηκε για το εάν έχει συμμετοχή σε δωροδοκία και του ζητήσε να ακουστεί το ηχητικό για να φανεί εάν είναι ή όχι η φωνή του και ο Παλάσκας το αρνήθηκε. Το προεδρείο δεν αποδέχθηκε το αποδεικτικό αυτό στοιχείο. Επίσης μετά από ερώτηση της Ρίζου, δικηγόρου του Μελισσανίδη, ο Παλάσκας παραδέχθηκε πως η δικαστική διαδικασία που τον εμπλέκει για υπεξαίρεση βιβλίων παραμένει ανοιχτή και παίρνει διαρκώς αναβολές.

Ερωτηθείς για την προσφυγή του στο Διαιτητικό αποδέχθηκε πως είχε προσφύγει και κατά του Βαϊου Καραγιάννη. Ξεκαθάρισε πως δεν ήταν ο ίδιος άνθρωπος και ότι πρόκειται για ξαδέρφια καθώς νωρίτερα είχε αναφέρει πως ένας Βαϊος Καραγιάννης είχε δεχθεί πιέσεις για να παραιτηθεί. Η δικηγόρος της Ρίζου επέμενε πως είναι ο ίδιος άνθρωπος. Ο εκπρόσωπος του σωματείου Ενιπέα Ιτέας. Ο Παλάσκας είπε ξανά πως δεν είναι το ίδιο πρόσωπο.

Η φωτογραφία που... μπέρδεψε τον Παλάσκα

Υπήρξε όμως και συνέχεια με τον Παλάσκα. Του παρουσιάστηκε μία φωτογραφία που είναι με τους αστυνομικούς και ήταν καλά και του τονίστηκε επίμονα αυτό διότι ο ίδιος ανέφερε πως ήταν αιμόφυρτος και δεν ήταν καλά μετά την επίθεση που κατήγγειλε. Ο ίδιος διευκρίνισε πως ήταν άλλη μέρα αυτό το συμβάν. Επισήμανε και μετά από σχετικές ερωτήσεις και πως και στους αστυνομικούς είπε ότι τον χτύπησε ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Η αναφορά για την Κίνηση Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας

Στον άλλοτε πρόεδρο της ΕΠΣ Καρδίτσας μεταφέρθηκε η ερώτηση για το εάν υπάρχει ή όχι η Κίνηση Πολιτών Φιλάθλων Πολιτών Καρδίτσας. Απάντησε πως ξέρει πως υπάρχει αλλά όχι το εάν έχουν νομική πιστοποίηση. Ότι πρόεδρος είναι ο Χατζής και μαζί του οι Κρανής και Σφήκας.

Η αντιπαράθεση για την απόφαση του Διαιτητικού

Η δικηγόρος του Μελισσανίδη, κυρία Ρίζου, επανήλθε προς τον Παλάσκα τονίζοντάς του πως υπάρχει απόφαση Διαιτητικού που επισημαίνει ότι έχουν γίνει εκλογές στην ΕΠΣ Καρδίτσας. Ο Παλάκας ήταν κατηγορηματικός στο ότι δεν έγιναν ποτέ εκλογές στην Καρδίτσα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα