Η αρνητική επίδοση του 20.7% υποχρεώνει τον Άρη να επιλέξει σωστά!

Η αρνητική επίδοση του 20.7% υποχρεώνει τον Άρη να επιλέξει σωστά!

Η αρνητική επίδοση του 20.7% υποχρεώνει τον Άρη να επιλέξει σωστά!

bet365

Ο Άρης σκόραρε 135 φορές σε αγώνες Πρωταθλήματος σε βάθος τριετίας και από τους σέντερ φορ του πήρε μόλις το 20.7% των συνολικών τερμάτων!

Οι αστερίσκοι δεν αφαιρούνται από κάθε συζήτηση μεταγραφικού χαρακτήρα καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση του CAS και την τύχη της προσφυγής των «κίτρινων» για την ανάκτηση του δικαιώματος μεταγραφών. Στην περίπτωση των σέντερ φορ προστίθεται ένας ακόμη αστερίσκος καθώς υπάρχουν δύο συμβόλαια συνολικής αξίας 900.000 ευρώ για τα οποία κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα υπάρχουν στον αγωνιστικό προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς. Οι πιθανότητες αποδέσμευσης του Κριστιάν Λόπεθ δεν είναι πολλές δεδομένου του σοβαρού τραυματισμού του Ισπανού επιθετικού και της επιστροφής του στα τέλη του χρόνου, ενώ το μέλλον του Κώστα Μήτρογλου θα εξαρτηθεί από το αν θα προκύψει ενδιαφέρον από άλλη ομάδα η οποία θα καλύπτει τις αγωνιστικές φιλοδοξίες του αλλά και το συμβόλαιο των 600.000 ευρώ που έχει στους «κίτρινους».

Παρόλ’ αυτά, στο ενδεχόμενο θετικής απόφασης από το CAS οι «κίτρινοι» θα προχωρήσουν στην απόκτηση σέντερ φορ με την υποχρέωση αποφυγής ενός νέου λάθους. Προς αυτήν την κατεύθυνση ήδη βρίσκονται σε επαφές με επιθετικούς που αγωνίστηκαν πέρυσι στο εξωτερικό, με την ελπίδα ότι θα δώσουν λύση στο βασικό αγωνιστικό πρόβλημα της τελευταίας τριετίας. Αυτό δημιουργήθηκε από την περιορισμένη έως ελάχιστη προσφορά των σέντερ φορ στο γκολ.

Οι φορ του έδωσαν μόλις 28 γκολ!

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, προφανώς, οι αγωνιστικές ευθύνες του σέντερ φορ δεν περιορίζονται στην προσφορά του γκολ, δεν παύει όμως να αποτελεί τη βασική ευθύνη τους. Με αφετηρία την αγωνιστική περίοδο 2018-19, από τον Άρη πέρασαν οκτώ σέντερ φορ, συμπεριλαμβανομένου και του Δημήτρη Μάνου ο οποίος (υποχρεωτικά) χρησιμοποιήθηκε σ’ αυτή τη θέση παρότι δεν είναι η φυσική του. Ο απολογισμός είναι απογοητευτικός καθώς από τα 135 γκολ που πέτυχαν οι «κίτρινοι» στο Πρωτάθλημα, μόλις τα 28 ήρθαν από αυτούς. Βέβαια οι Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Θωμάς Ναζλίδης, Φιορίν Ντουρμισάι είχαν υποστηρικτικό ρόλο και στο σύνολο δεν έπαιξαν σε περισσότερα από 24 παιχνίδια. Ο συνολικός απολογισμός ήταν όμως μόλις ένα γκολ!

Η θυσία του Ντιγκινί δεν έφερε αποτέλεσμα

Βάζοντας στην ίδια ζυγαριά το ύψος του συμβολαίου του αλλά και τον αριθμό των τερμάτων που σημείωσε, ο Χαμζά Γιουνές δεν τα πήγε άσχημα με τα εννιά γκολ που σημείωσε σε 24 αγώνες την αγωνιστική περίοδο 2018-19, απλά εκείνη την περίοδο δεν κρίθηκε αντικειμενικά η προσφορά του.

Η θυσία του Ντιγκινί για χατίρι του Ιντέγε

Είναι η απόφαση που έλαβε ο Μίκαελ Ένινγκ στο πλαίσιο της υποστήριξης του Μπράουν Ιντέγε. Ο Γερμανός τεχνικός μετέφερε τον Ντάνι Λάρσον από το επιθετικό άκρο στο πλευρό του Νιγηριανού επιθετικού – στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου 2019-20. Αυτή η απόφαση εμπεριείχε λογική καθώς ο Ενινγκ εκτίμησε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα δημιουργούνταν περισσότεροι χώροι για τον Ιντέγε και κατ’ επέκταση θα έκανε πιο παραγωγική την ομάδα του. Είχε όμως κι ένα ρίσκο διότι θυσιάστηκε ο Νικολάς Ντιγκινί. Σταδιακά παραγκωνίστηκε ο Γάλλος μεσοεπιθετικός για να φτάσει στο σημείο να θεωρείται ξένο σώμα έως ότου εκδοθεί το διαζύγιο. Σε επίπεδο αποτελεσματικότητας, αυτή η αλλαγή δεν έφερε ουσιαστική βελτίωση καθώς ο Άρης σκόραρε 18 γκολ σε σύνολο 13 αγώνων.

Φέτος, ο Δημήτρης Μάνος σκόραρε περισσότερα τέρματα από κάθε άλλον σέντερ φορ

Οι φετινοί φορ έδωσαν τα 10 από τα 41 γκολ

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ο Άρης επένδυσε ποσό άνω των 700.000 ευρώ για να λύσει το πρόβλημα που τον ταλάνισε την προηγούμενη διετία. Δεν τον δικαίωσε η εξέλιξη των πραγμάτων καθώς από τα 41 γκολ που σημείωσε στο Πρωτάθλημα, μόλις τα 10 ήρθαν από τους σέντερ φορ, εκ των οποίων μάλιστα τα επτά από τον Δημήτρη Μάνο. Το αρχικό αγωνιστικό πλάνο δεν προέβλεπε την ανάθεση βασικού ρόλου στον τελευταίο, αλλά με τον Κριστιάν Λόπεθ να μην ανταποκρίνεται (πριν τον δανεισμό του στην Καρταχένα) και τον Κώστα Μήτρογλου να μη θυμίζει σε τίποτε τον σπουδαίο φορ με την εξαιρετική καριέρα, ο Μάνος εξελίχθηκε σε βασικός και αναντικατάστατος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Σάσα στο Gazzetta: «Ηρθε η ώρα για τίτλους»

Τα «βαρίδια» και οι λύσεις που του ταιριάζουν

Ο Άρης μαθαίνει να πουλάει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα