Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να αλλάξει ξανά την άμυνά του

Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να αλλάξει ξανά την άμυνά του

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς επιχειρεί να προσεγγίσει στο blog του στο Gazzetta το status για την άμυνα του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν.

Μπήκαμε λοιπόν στην καλοκαιρινή και μεταγραφική περίοδο και οι απανταχού... μεταγραφολόγοι και... μεταγραφάκηδες του κόσμου ενώνονται για τα σενάρια, τις πληροφορίες και τα ονόματα που... σκάνε κάθε μέρα. Ο Ολυμπιακός ως σύλλογος και ως Οργανισμός ασχολείται πραγματικά όλον τον χρόνο με μεταγραφές ή παρακολούθηση παικτών και μόνο σε μία μεταγραφική περίοδο μπορούν να γραφτούν 300 και πλέον ονόματα για τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Ένας αριθμός που σίγουρα μικρός δεν είναι. Σε αυτό εδώ το blog όμως θα εστιάσουμε κυρίως στην αμυντική δομή των Πειραιωτών που τον περασμένο Γενάρη άλλαξε κατά σχεδόν 3/4 και τώρα ενόψει της νέας σεζόν μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει ξανά.

Ο Μπα

Οι σταθερές στην άμυνα και οι πιθανές αποχωρήσεις

Αυτή τη στιγμή σε σχέση με το υπάρχον ρόστερ σταθεροί θα πρέπει να θεωρούνται κυρίως οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Ουσεϊνού Μπα. Δεν βάζουμε στην εξίσωση τους Χολέμπας και Αβραάμ που και λόγω ηλικίας θα είναι σε καθαρά συμπληρωματικούς ρόλους.

Από εκεί και πέρα όλη η υπόλοιπη άμυνα είναι στον... αέρα. Ο Σεμέδο παραμένει πιθανό να πουληθεί, όπως ακριβώς ισχύει και με Σα και Παπέ Σισέ.

Όσο για τα άκρα; Η λογική και τα δεδομένα δείχνουν πως ο Λαλά θα στηριχθεί για πρώτη επιλογή αλλά εάν η εικόνα του δεν βελτιωθεί τότε τα πράγματα αλλάζουν. Επίσης ούτε ο Ρέαμπτσιουκ είναι περίπτωση που μπορεί να ισχυριστεί κάποιος με σιγουριά πως παίρνει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του.

Έτσι και αλλιώς ο Ολυμπιακός αναζητά τουλάχιστον έναν στόπερ και έναν ακραίο μπακ. Άρα με αυτήν την κατάσταση μπορεί να δούμε στο τέλος μία άμυνα που να έχουν μείνει οι Μπα, Σωκράτης, Ανδρούτσος και ίσως ο Ρέαμπτσιουκ από τους παίκτες που ήταν βασικοί ή λογίζονταν / λογίζονται ως τέτοιοι. Φυσικά υπάρχει και ο Μάρκοβιτς που γυρίζει μετά από μία πολύ καλή χρονιά στην Παρτιζάν και για αυτό αναφέρουμε κυρίως έναν στόπερ για τη μεταγραφική αναζήτηση (άλλο εάν στην πορεία ο Ολυμπιακός μπορεί να ψάξει και για έναν ακόμα). Άρα οι δύο βασικοί λόγοι που θα χρειαστεί να αλλάξει πάλι η άμυνα των Ερυθρόλευκων είναι δύο: ο πρώτος οι πιθανές πωλήσεις και ο δεύτερος το επίπεδο των παικτών που μπορεί να κριθούν ότι δεν επαρκούν για βασικοί ή έστω για εφεδρείες.

Δεν είναι ποτέ εύκολο να έχεις τόσες αλλαγές μαζεμένες

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Ολυμπιακός βλέποντας το τι είχε συμβεί με Βινάγκρε και Ραφίνια αγωνιστικά αποφάσισε να επενδύσει πάνω σε Ρέαμπτσιουκ και Λαλά ενώ επειδή έφυγε δανεικός ο Παπέ Σισέ ήρθε ο Σωκράτης.

Αρκετές δηλαδή αλλαγές μαζεμένες που σίγουρα δεν έκαναν πιο εύκολη τη... ζωή της ομάδας. Εάν δε δούμε και τους τραυματισμούς και τα προβλήματα που βγήκαν με τα στόπερ αλλά και το γεγονός ότι από τα ακραία μπακ την πιο καλή σεζόν έκαναν οι Ανδρούτσος και Χολέμπας τότε αναμφίβολα δεν ήταν μία... άνετη κατάσταση.

Παίζει ρόλο και το σύστημα

Φυσικά για τη νέα χρονιά υπάρχει και η κουβέντα περί σχήματος. Εάν ο Πέδρο Μαρτίνς επιμείνει στο 3-4-3 ουσιαστικά μόνο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι ένας μπακ που μπορεί να το υποστηρίξει σωστά και καλά. Άρα για αυτό το σχήμα θα χρειαστούν και τα κατάλληλα αγωνιστικά... εργαλεία.

Υ.Γ. Ο Ενκουντού, εξτρέμ της Μπεσίκτας από πέρυσι ήθελε να έρθει στον Ολυμπιακό. Το ζήτημα εδώ είναι κυρίως οικονομικό και έχει να κάνει με τις μεγάλες αξιώσεις των Τούρκων. Η ίδια ομάδα που δεν δίνει για τον Φορτούνη πάνω από 4 εκατ. ευρώ, ζητάει αρκετά παραπάνω από αυτό το ποσό για τον Γάλλο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.