Τα «βαρίδια» και οι λύσεις που του ταιριάζουν

Τα «βαρίδια» και οι λύσεις που του ταιριάζουν

Τα «βαρίδια» και οι λύσεις που του ταιριάζουν

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος δεν αφαιρεί τον αστερίσκο του CAS αλλά γράφει για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Άρη που (πρέπει να) έχει επιλογές με μεταπωλιτική αξία…

Ο αστερίσκος είναι απαραίτητος γιατί παραμένει αδιευκρίνιστο το κατά πόσο ο Άρης θα έχει το δικαίωμα των μεταγραφών ή μάλλον κινήσεων που θα ανεβάσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας στρωμένης ομάδας. Διότι, εν αντιθέσει με την πλειοψηφία των ομάδων με τις οποίες βάδισε χέρι-χέρι στη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, διαθέτει έναν κορμό παικτών και μπορεί να καυχιέται ότι δεν είναι απαραίτητο να εφαρμόσει σχέδιο υψηλής επικινδυνότητας. CAS… επιτρέποντος, δεν θα κάνει περισσότερες από επτά μεταγραφές.

Οι δύο θα αφορούν την αμυντική γραμμή καθώς ήδη είναι στην αγορά για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού και αριστερού μπακ. Μοναδική περίπτωση αύξησης των προβλεπόμενων κινήσεων στην άμυνα είναι η πώληση ενός εκ των τωρινών παικτών και ειδικά του Λίντσεϊ Ροζ χωρίς επί του παρόντος να έχει προκύψει ζωηρό ενδιαφέρον. Η δε απόφαση ενίσχυσης του αριστερού άκρου της άμυνας, αν μη τι άλλο, δείχνει την περιορισμένη εμπιστοσύνη στον Κριστιάν Γκανέα. Εκτιμάται ότι έχοντας έναν χρόνο στην ομάδα, ο Ρουμάνος θα παρουσιαστεί βελτιωμένος στη δεύτερη χρονιά του, αλλά αυτό δεν τον αποτρέπει από μια υποστηρικτική κίνηση η οποία θα αυξήσει και το επίπεδο ανταγωνισμού.

Δύο κινήσεις θα γίνουν για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής όπου το σχέδιο προβλέπει ένα «8αρι» κι ένα «10αρι» για να δημιουργηθούν ρεαλιστικές πιθανότητες χρησιμοποίησης και μιας άλλης διάταξης πέραν του 4-2-3-1 με το οποίο πορεύτηκε ο Άκης Μάντζιος στην περασμένη αγωνιστική περίοδο. Ο πρώτος θα πρέπει να διαθέτει τα σωματικά χαρακτηριστικά ούτως ώστε να καλύψει μία από τις περσινές αδυναμίες, δηλαδή να δώσει ύψος. Παράλληλα, για να μπορεί να συνδυαστεί με τους ήδη υπάρχοντες μέσους είναι απαραίτητο να διαθέτει κράτημα μπάλας, κάθετη πάσα, χτίσιμο παιχνιδιού αλλά και να πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Για να το κάνω πιο απλό, χρειάζεται έναν ποδοσφαιριστή των χαρακτηριστικών του Γιάγια Τουρέ.

Η προσθήκη επιτελικού μέσου επίσης είναι απαραίτητη γιατί την περασμένη αγωνιστική περίοδο, μετά τον Φακούντο Μπερτόγλιο υπήρχε το… χάος. Όσες φορές απουσίασε ο Αργεντίνος, μάταια αποπειράθηκαν να καλύψουν το κενό οι Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία. Επίσης, οι «κίτρινοι» θέλουν να προσθέσουν κι έναν αριστεροπόδαρο επιθετικό, κυρίως για τα επιθετικά άκρα.

Η κορυφή της επίθεσης είναι μια δύσκολη επίθεση

Προφανώς, εδώ αρχίζουν τα δύσκολα γιατί στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης υπάρχουν δύο συμβόλαια (περί των) 900.000 ευρώ για τα οποία εύχονταν να μην υπήρχαν. Αυτό ενδεχομένως να συνέβαινε με τον Κριστιάν Λόπεθ καθώς ο Ισπανός επιθετικός έβαλε σε σκέψεις την Καρταχένα για την κάλυψη του συμβολαίου του και στην περίπτωση που το έκανε, αυτομάτως ο Άρης θα έδινε τη συγκατάθεσή του δίχως διαπραγμάτευση. Ωστόσο, ο Λόπεθ τραυματίστηκε σοβαρά με συνέπεια να υπολογίζεται ότι θα επιστρέψει στα τέλη του Δεκέμβρη κι έτσι 300.000 ευρώ κρέμονται στον αέρα.

Ο Κριστιάν Λόπεθ έχει συμβόλαιο για την ερχόμενη σεζόν

Ο Κώστας Μήτρογλου έχει συμβόλαιο 600.000 ευρώ, ήδη έχει βγει στην αγορά αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και όλα θα εξαρτηθούν από τις προτάσεις που θα δεχθεί. Αν (του) παρουσιαστεί project που θα τον ενδιαφέρει, αυτομάτως θα κινηθούν οι διαδικασίες για την αποδέσμευσή του γιατί θα το ζητήσει ο ίδιος. Αυτή η λύση είναι η ιδανικότερη γιατί καμία από τις δύο πλευρές δεν θέλει να συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Αν όμως δεν εμφανιστεί σοβαρός ενδιαφερόμενος, αρχίζουν τα προβλήματα.

Τα μεγάλα συμβόλαια του κάθισαν σαν... βαρίδια

Ρίχνοντας μια ματιά στα συμβόλαια που υπέγραψε ο Άρης στην τελευταία τριετία, διαπιστώνει κανείς το χαμηλό επίπεδο… ευστοχίας του, όταν αποφάσισε να διαθέτει για έναν ποδοσφαιριστή άνω ή περίπου 500.000 ευρώ για ετήσιο συμβόλαιο. Ξεκινώντας από τον Μπράουν Ιντέγε από τον οποίον περίμενε να εξελιχθεί σε βασικός ηγέτης της ομάδας αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Η μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου επίσης δεν απέφερε τα προσδοκώμενα οφέλη, ενώ υπάρχει και η περίπτωση του Ματέο Γκαρσία για την οποία (προσωπικά) διατηρώ επιφύλαξη και περιμένω να δω τη δεύτερη χρονιά του. Αυτή τη συμβουλή μου έδωσε τουλάχιστον ο Ζόραν Λόντσαρ ο οποίος παρακολουθούσε τον Αργεντίνο στον Ερυθρό Αστέρα και πρότεινε σε όλους να… «περιμένουν τη δεύτερη χρονιά γιατί στην πρώτη ήρθε έχοντας να παίξει σχεδόν οκτώ μήνες και δίχως κανονική προετοιμασία».

Ο Άρης πέτυχε στις επιλογές των Λούκας Σάσα, Τζέιμς Τζέγκο

Το παρελθόν έχει δείξει πάντως ότι οι λύσεις που ταιριάζουν στον Άρη είναι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έρχονται από μικρότερα Πρωταθλήματα, δεν έχουν «φτασμένη» καριέρα και κατευθύνονται από τη φιλοδοξία της καθιέρωσης. Σαν αυτή του Μανώλη Σιώπη, του Τζέιμς Τζέγκο, του Ματέο Γκαρσία στην πρώτη χρονιά του, του Λίντσεϊ Ροζ τον οποίον οι «κίτρινοι» πήραν από τα αζήτητα ή του Φραν Βέλεθ ο οποίος ήρθε στον Άρη με 120.000 ευρώ. Οι περιπτώσεις των Μπρούνο Γκάμα, Χαβιέρ Ματίγια διαφέρουν γιατί εκεί, μέσω του Άρη, έκαναν μια καινούργια αρχή στην καριέρα τους. Ο Πορτογάλος έφτασε να αγωνιστεί στην Αλκορκόν, ενώ ο «Μάτι» είχε περάσει μια τριετία στα χειρουργεία λόγω των διαδοχικών τραυματισμών.

Επιλογές που θα εξυπηρετούν και πλάνο πωλήσεων

Για τον Άρη δείχνει απαραίτητο να εστιάσει σε παίκτες οι οποίοι θα έχουν πραγματικά μεταπωλιτική αξία, μέσω των οποίων ο οργανισμός θα συνδυάσει την αγωνιστική ανάπτυξή του με την εξασφάλιση εσόδων σαν αυτά των 1.8 εκατομμυρίων ευρώ που έβγαλε σε βάθος διετίας και τα οποία μάλιστα θα μπορούσαν να ήταν περισσότερα. Η εφαρμογή αυτού του σχεδίου απαιτεί την παρουσία ανθρώπων που έχουν ποδοσφαιρική παιδεία για την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση των παικτών. Αυτοί αποδεδειγμένα υπάρχουν, με ισχυρό πειστήριο τις κινήσεις χαμηλού κόστους που έγιναν από το 2018 έως και τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Αυτό που δεν υπάρχει και δεν μπορεί να αποκτήσει ο Άρης είναι η ελευθερία των κινήσεων. Αυτή τη στιγμή, είναι αδύνατο να ξεφύγει από τις συζητήσεις θεωρητικού χαρακτήρα γιατί δεν μπορεί να εγγυηθεί στον ποδοσφαιριστή ότι θα έχει το δικαίωμα των μεταγραφών. Αυτό το γεγονός εγκυμονεί κίνδυνο εκτροχιασμού, σαν αυτόν που έπαθε (δις) το περασμένο καλοκαίρι με συνέπεια να χάσει όλους τους βασικούς στόχους και τελικώς να «αγοράσει» από τη λίστα των εναλλακτικών λύσεων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.