Η κομβική παρουσία του Κωστούλα, το sms του Μπελεβώνη και οι «παλιοί»

Η κομβική παρουσία του Κωστούλα, το sms του Μπελεβώνη και οι «παλιοί»

bet365

Το Gazzetta «σκαλίζει» τι προηγήθηκε στον Παναιτωλικό του «τελικού» με την Ξάνθη και της νίκης οδήγησε τα «καναρίνια» στην παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία

Βαθιά χαραγμένα στη μνήμη όλων στον Παναιτωλικό θα μείνουν τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τα «καναρίνια» να φτάσουν στη «σωτηρία» τους, κάτι που λίγες εβδομάδες πριν έδειχνε να ξεμακραίνει από τον ποδοσφαιρικό τους ορίζοντα.

Μικρές καθημερινές ιστορίες συνέθεσαν ένα παζλ που ίσως κάποια στιγμή γίνει και βιβλίο, καθώς τα συναισθήματα ήταν τόσο έντονα που δεν θα ξεχαστούν ποτέ και οδήγησαν στο 1-0 επί της Ξάνθης την περασμένη Κυριακή.

Ας γυρίσουμε λίγο τον χρόνο πίσω και ας «σκαλίσουμε» το πρόσφατο παρελθόν που «έγραψε» το μέλλον. Ηταν 10 Απριλίου όταν η αποστολή των «κυανοκίτρινων» επέστρεψε στο Αγρίνιο από τον Βόλο, όπου και γνώρισε την ήττα με 3-1. Αποτέλεσμα που έφερνε τη δαμόκλειο σπάθη του υποβιβασμού να κρέμεται πάνω από το Emileon και η κατάσταση προέβαλε προ των πυλών. Εκείνες τις ημέρες λέχθηκε κατά κόρον πως ο Φώτης Κωστούλας βρέθηκε εσπευσμένα στην πόλη ώστε να δώσει «λύσεις» όμως η αλήθεια ήταν κάπως διαφορετική. Από την πρώτη στιγμή που τα «καναρίνια» έμπλεξαν για τα καλά σε περιπέτειες ο ισχυρός τους άνδρας ήταν κοντά στην ομάδα, πήγαινε συχνά στην προπόνηση, παρακολουθούσε από κοντά τα παιχνίδια της και βρέθηκε στην... πρώτη γραμμή.

Πρόσφατα σας μεταφέραμε το ύψος του έξτρα πριμ που θα μοιραστούν οι ποδοσφαιριστές και το οποίο ξεπερνά τις 400.000 ευρώ, όπου έγινε λόγος για 3 παρουσίες του στα αποδυτήρια (πριν τον αγώνα με τον Απόλλωνα, ύστερα από εκείνον με τον ΠΑΣ και στον «τελικό» με την Ξάνθη). Τουλάχιστον όμως άλλες τόσες ήταν που στο διάστημα των 50 αυτών ημερών μίλησε σε όλο ποδοσφαιρικό τμήμα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η ομάδα θα σωθεί. Συνεχώς ήταν «εκεί», κοντά στον Τραϊανό Δέλλα, τους παίκτες και τους συνεργάτες του. Η παρουσία του αποδείχθηκε κομβική, «απορρόφησε» τριγμούς και επέδρασε στον παράγοντα ψυχολογία. Εβγαζε μία σιγουριά, σε όλα τα τετ α τετ που είχε. «Δύσκολα, αλλά θα τα καταφέρουμε», έλεγε συνεχώς.
omada

Την ίδια στιγμή «βγήκαν» μπροστά και οι έμπειροι, Ελληνες και ξένοι. Δεν υπάρχει λόγος να μπει κάποιος σε ονοματολογία, όμως μετά την ήττα της πρεμιέρας των play out από τη Λαμία υπήρξαν ουκ ολίγα group therapy από τους «παλιούς», με δική τους μάλιστα πρωτοβουλία. Τα αποδυτήρια παρέμειναν «στεγανά», υπήρξε μεν κατήφεια για τα αποτελέσματα και εύλογα, ωστόσο κανείς δεν «λύγισε».

Μέχρι που οδηγηθήκαμε ανήμερα του «τελικού». Πριν η αποστολή αναχωρήσει για το γήπεδο στα κινητά όλων των παικτών έφτασε ένα μήνυμα από τον Μάκη Μπελεβώνη. «Σήμερα παίζετε για τη φανέλα, για μία ολόκληρη πόλη και χιλιάδες κόσμου που αγωνιά», τους έγραφε σε ελεύθερη μετάφραση ο πρόεδρος των «κυανοκίτρινων» θέλοντας να τους «ντοπάρει». Γενικότερα ήταν ο άνθρωπος που βρίσκονταν κάθε μέρα, κάθε ώρα κοντά. Απέφυγε τις ακραίες αντιδράσεις όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά και μιλούσε συνεχώς στο ποδοσφαιρικό τμήμα, θέλοντας να αλλάξει το κλίμα. Τα έζησε όλα πολύ έντονα και μάλιστα την επομένη του «τελικού» νοσηλεύτηκε για λίγες ώρες, καθώς δεν άντεξε την πίεση των όσων συνέβησαν.


Το πούλμαν έφτασε στο γήπεδο συνοδεία φίλων της ομάδας που «έφτιαξαν» τους ποδοσφαιριστές και στο μυαλό όλων ήταν «καρφωμένο» μόνο το πώς θα ανατρέψουν το 2-1 που έχασαν στα Πηγάδια μερικές ημέρες πριν.

Μόλις μπήκαν στα αποδυτήρια αντίκρισαν τις φωτογραφίες και τα μηνύματα των δικών τους ανθρώπων που ήταν τοποθετημένα στις θέσεις τους. Αρκετοί δάκρυσαν. Λίγο αργότερα παρακολούθησαν και το ειδικό βίντεο που είχε φτιαχτεί. Σε αυτό οι σύντροφοι, τα παιδιά, οι γονείς τους αλλά και φίλοι τους ζητούσαν μόνο ένα πράγμα. Να κερδίσουν. Ο πατέρας του Νίκου Βέργου ήταν... ξεκάθαρος. «Θέλω να σημειώσεις εσύ το πρώτο γκολ», του είπε και ο 26χρονος στράικερ... δεν του χάλασε χατίρι.

Στα αποδυτήρια όλοι μαζί μία γροθιά. Μόλις άνοιξε η πόρτα για να βγουν, οι Φώτης Κωστούλας και Μάκης Μπελεβώνης πήγαν στην εξέδρα, ενώ ο τεχνικός διευθυντής Μάκης Μπελεβώνης και τα μέλη του τιμ έκαναν «χάι φάιβ» με όλους. Ο τελευταίος ήταν εκείνος που το διάστημα που μεσολάβησε από την ήττα του Βόλου μέχρι τη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης επαναλάμβανε το ίδιο πράγμα. «Κερδίζουμε και μένουμε ζωντανοί». Πρόκειται για 4 λέξεις που καθημερινά τις μετέφερε σε όλους πριν από κάθε προπόνηση.
knet

Τα όσα ακολούθησαν μέσα στο γήπεδο καθήλωσαν τους πάντες, μέχρι που φτάσαμε στο 83' που ήρθε η «λύτρωση». Λίγο αργότερα «πάγωσαν» με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εμπερτ που έστειλε την μπάλα εκατοστά άουτ, αλλά ακολούθησε το τελευταίο σφύριγμα. Η πλήρης απελευθέρωση των συναισθημάτων.

Οι Κνετ, Μαλής έτρεξαν στον Δέλλα, οι Βάντερσον, Κωνσταντόπουλος έμειναν αγκαλιασμένοι στη μικρή περιοχή και όλοι έγιναν ένα κουβάρι. Τα παιδιά τους, οι γυναίκες τους, άπαντες στην ομάδα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ πολλοί «κυανοκίτρινοι», όπως ο Μπαρμπόσα, συναδελφικά παρηγορούσαν τους παίκτες της Ξάνθης. Μπουγέλα, ο Αυστριακός γκολκίπερ έμεινε με τα εσώρουχα και ο κάθε ένας έκανε... ότι του έρχονταν στο μυαλό.
dellas

Ο «Κολοσσός» είχε βουρκώσει, ο Κουτσοσπύρος τα ίδια. Σα να έφευγε από μέσα τους όλη η πίεση μηνών. Την ίδια στιγμή η πόλη πανηγύριζε....Το Αγρίνιο γιόρταζε, αρκετοί βγήκαν στους δρόμους και σε κάθε σπίτι άκουγες φωνές και χειροκροτήματα.

Η 30η Μαΐου του 2021 θα μείνει στην ιστορία ως «η ημέρα του Παναιτωλικού».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα