Ο Σαλπιγγίδης στην Ακαδημία της Νίκης Βόλου: «Είστε παιδιά, μην το ξεχνάμε»

Ο Σαλπιγγίδης στην Ακαδημία της Νίκης Βόλου: «Είστε παιδιά, μην το ξεχνάμε»

Newsroom
Ο Σαλπιγγίδης στην Ακαδημία της Νίκης Βόλου: «Είστε παιδιά, μην το ξεχνάμε»

bet365

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βρέθηκε στην Ακαδημία της Νίκης Βόλου και συμβούλεψε τα παιδιά να έχουν προτεραιότητα το σχολείο τους, ενώ τόνισε πως αυτό που έχει αξία είναι να απολαμβάνουν το παιχνίδι.

Η ενημέρωση της ομάδας του Βόλου:

Το πρωινό του Σαββάτου, το «Παντελής Μαγουλάς», γέμισε με πολλά παιδικά χαμόγελα. Γέμισε με… λάμψη. Αυτή που χάρισε η παρουσία ενός «κοσμήματος» του ελληνικού αθλητισμού, του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, τιμήθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και του παραδόθηκε μία φανέλα της Νίκης Βόλου από τον αντιπρόεδρο της ομάδας μας, Βασίλη Βενέτη.

Μάλιστα, κατά την είσοδό του στο γήπεδο, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους, ενώ τα παιδιά μας είχα την ευκαιρία να τον ρωτήσουν ό,τι ήθελαν για την καριέρα του και να πάρουν συμβουλές για το μέλλον της στο σχολείο και στα γήπεδα.

Το μήνυμα που έστειλε στη νέα γενιά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι σαφής και ξεκάθαρο:

«Ευχαριστώ για την πρόσκληση, είναι χαρά μου που βρίσκομαι κοντά σας. Θέλω να σας ευχηθώ να έχετε υγεία εσείς και οι οικείοι σας. Να κάνετε αυτό που αγαπάτε με όλες σας τις δυνάμεις, να προσπαθείτε. Το πιο βασικό είναι να μην ξεχνάμε τα μαθήματα – είναι βασική αρχή. Είναι πολύ ωραίο να ασχολείσαι με τον αθλητισμό, με το ποδόσφαιρο, αλλά η πρώτη προτεραιότητα στη ζωή μας είναι το σχολείο. Θα πρέπει να ακούτε τους δασκάλους σας, να ακούτε και να δείτε βάση σε ό,τι σας λένε και από εκεί και έπειτα το ιδανικό είναι αφού έχετε ολοκληρώσει τη μελέτη σας, τον ελεύθερό σας χρόνο να τον περνάτε στα γήπεδα. Σ’ αυτό που αγαπάτε. Να παθιάζεστε, να προσπαθείτε για τον εαυτό σας, για τον διπλανό σας και να χαίρεστε το παιχνίδι. Είστε παιδιά, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Υπάρχουν οι αντίπαλοι, η ευγενής άμιλλα. Παίζουμε για να διασκεδάσουμε, παίζουμε για να κερδίσουμε, υπάρχει κι ο αντίπαλος που θα μας κερδίσει και στο τέλος πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι γι’ αυτό που προσπαθήσαμε σήμερα. Να πούμε στον εαυτό μας “προσπαθήσαμε και περάσαμε όμορφα”».

Τσουκαλάς: «Τέτοιες κινήσεις μεγαλώνουν την ομάδα»

Ο εκ των αρχηγών της ομάδας μας, Σταύρος Τσουκαλάς, ο οποίος συνυπήρξε με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ, είπε από την πλευρά του:

«Είμαι τυχερός που στα πρώτα βήματα της καριέρας μου στον ΠΑΟΚ συνυπήρξα με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Θυμάμαι από τα πρώτα παιχνίδια ότι με είχε πλησιάσει, μου είχε μιλήσει και ήταν πολύ σημαντικός παράγοντας να φτάσω σ’ αυτό το επίπεδο. Το πιο σημαντικό απ’ όλα που μου έκανε εντύπωση ήταν ο χαρακτήρας του εκτός από εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που ήταν, η ακεραιότητά του. Δεν άλλαξε ποτέ. Η ταπεινότητά του. Όλα αυτά που τον καθιστούν έναν σημαντικό άνθρωπο στη ζωή.

Επειδή και εγώ είμαι γονιός, αυτός ο χαρακτήρας πηγάζει από το σπίτι. Οι γονείς είμαστε υπεύθυνοι για τα άτομα που μεγαλώνουμε, οπότε και στον Μήτσο σίγουρα μεγάλο ρόλο έπαιξε το σπίτι κι η οικογένειά του. Θέλω να πω ότι είναι πολύ σημαντικό το ταξίδι που έκανε και κράτησε το χαρακτήρα αυτόν που έχει. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που έφεραν τον Δημήτρη εδώ και στον Δημήτρη που μας έκανε την τιμή να έρθει στην ομάδα μας. Κάτι τέτοιες κινήσεις μεγαλώνουν την ομάδα.

α

α

α

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα