Το πανόραμα του Νοτίου Ομίλου της Super League 2: «Φωτιά» στην ουρά

Newsroom
Το πανόραμα του Νοτίου Ομίλου της Super League 2: «Φωτιά» στην ουρά

bet365

Οι νίκες της ΑΕ Καραϊσκάκης, του Αστέρα Βλαχιώτη και του Ηρόδοτου επί του Αιγάλεω, του ΟΦ Ιεράπετρας και του Παναθηναϊκού Β' αντίστοιχα φούντωσαν τη «μάχη» της παραμονής.

Στην τελική ευθεία του Νοτίου Ομίλου της Super League 2 και όλο το ενδιαφέρον βρίσκεται στη μάχη της ουράς για την αποφυγή του υποβιβασμού που «φουντώνει». Μεγάλες νίκες στην προσπάθεια που κάνουν για τη σωτηρία τους πέτυχαν ο Αστέρας Βλαχιώτη με 4-1 επί του ΟΦ Ιεράπετρας, ο Καραϊσκάκης χάρη στο 3-1 επί του Αιγάλεω και ο Ηρόδοτος με το εκτός έδρας 2-1 επί του Παναθηναϊκού Β'. Και τυπικά η ουραγός Ρόδος υποβιβάστηκε μετά την ήττα με 5-0 από την ΑΕΚ Β' στο «Σεραφείδειο». Σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Επισκοπή πέρασε με το τρίποντο από την Καισαριανή επικρατώντας με 0-1 της Κηφισιάς.

Αστέρας Βλαχιώτη - ΟΦ Ιεράπετρας 4-1

Σκόρερ: 8′ Φερέιρα, 18′, 66′ πεν. Μπούτνικ, 47′ Μπάτροβιτς – 33′ Κατάλντι

Νίκη παραμονής για τον Αστέρα Βλαχιώτη που επικράτησε εύκολα με 4-1 του ΟΦ Ιεράπετρας και παρέμεινε πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού, τη στιγμή που η κρητική ομάδα, παρά την ήττα, διατηρεί τη σχετική διαφορά ασφαλείας από τη διακεκαυμένη ζώνη. Η ομάδα από τη Λακωνία μπήκε αποφασισμένη από το ξεκίνημα. Άνοιξε το σκορ με τον Φερέιρα στο 8', είχε δοκάρι με τον Μπούτνικ στο 13', ενώ ο ίδιος παίκτης πέντε λεπτά αργότερα κατάφερε να βρει δίχτυα για το 2-0. Ο ΟΦ Ιεράπετρας μείωσε σε 2-1 στο 33' με τον Κατάλντι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας έχοντας την υπεροχή έφτασε σε μια άνετη επικράτηση. Ο Μπάτροβιτς στο 47' και ο Μπούτνικ με εκτέλεση πέναλτι στο 66' διαμόρφωσαν το τελικό 4-1.

Αστέρας Βλαχιώτη (Φυντάνης): Ιωαννίδης, Αναστασόπουλος, Πεχλιβανόπουλος, Φουρλάνος, Λάμτσε, Γκρατσόφ, Μαϊσουράντζε, Μπάτροβιτς, Σιντορένκο, Φερέιρα, Μπούτνικ

ΟΦ Ιεράπετρας (Βεργέτης): Σότο, Κάρδαρης, Ζήσης, Ντι Λορέντσο, Κόκκας, Βιβάνκο, Μπλανκ, Κατάλντι, Χιμένες, Αντερέγκεν, Ντέτλερ

Κηφισιά - Επισκοπή 0-1

Σκόρερ: 69' Τσάβος

Κηφισιά και Επισκοπή δεν έχουν κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον στο φινάλε της σεζόν, με την ομάδα του Ρεθύμνου να φεύγει από την Καισαριανή με το διπλό (0-1). Η αθηναϊκή ομάδα είχε το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος, ωστόσο η πολύ σφιχτή αμυντική λειτουργία της Επισκοπής δεν της επέτρεπε να δημιουργήσει ευκαιρίες, με την κρητική ομάδα να έχει δύο τελικές που μπλόκαρε εύκολα ο Αναγνωστόπουλος. Το ματς παρέμενε χωρίς σκορ ως το 69', λεπτό κατά το οποίο ο αμαρκάριστος Τσάβος μέσα στην περιοχή της Κηφισιάς βρήκε δίχτυα κάνοντας το 0-1 για την Επισκοπή. Το γκολ αυτό αρκούσε στους Κρητικούς να φύγουν από την Αθήνα με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πάγκο της Κηφισιάς επέστρεψε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος είχε χάσει τα τελευταία τρία παιχνίδια λόγω κορονοϊού.

Κηφισιά (Ελευθερόπουλος): Αναγνωστόπουλος, Παυλάκης, Αρτυματάς, Παλασέβσκι, Κουϊρουκίδης (58′ Τετέι), Παπασάββας, Ρικάρντο Βαζ (70′ Ντοριβάλ), Καλλέργης (58′ Οικονομίδης), Μουστάκης, Πρίτσας, Γκότοβος

Επισκοπή (Βέλιτς): Καλογεράκης, Ανδρικόπουλος, Τασιούλης, Γκονζάλβες, Τσάβος, Πολυχρόνης, Τριντάντε, Σουμπασάκης, Νοικουράκης, Σταθόπουλος (60′ Καραγιάννης), Νταρζίσιο

Καραϊσκάκης-Αιγάλεω 3-1

Σκόρερ: 26′ Μίλιτς, 48′ Μπεκατώρος, 75′ Ντοναλντόνι – 62′ Αρναρέλλης

Η ΑΕ Καραϊσκάκης μετά από τέσσερις διαδοχικές ήτες επέστρεψε στα τρίποντας, καθώς επικράτησε κόντρα στο Αιγάλεω με 3-1 και μπήκε ξανά στην «κούρσα» της παραμονής της Super League 2. Oι Αρτινοί άσκησαν πίεση από την αρχή και μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 26' με πλασέ του Μίλιτς μέσα από την περιοχή. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά το δεύτερο μέρος με τον Μπεκατώρο να κερδίζει τον Σφυρίδη με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο ματς στο 62' με τον Αρναρέλλη να μειώνει το σκορ, όμως στο 75' ο Ντοναλντόνι με γυριστή κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-1 και «τελείωσε» το παιχνίδι.

Καραϊσκάκης (Ουσταμπασίδης): Λάζαρεβς, Πριόνας, Μπεκατώρος, Κρισμάρεβιτς, Κλιγγόπουλος, Χελοβάνι (90′ Κοντοπούλης), Δερμιτζάκης (58′ Νταλακούρας), Βαφειάδης (71′ Ναζίμ), Μίλιτς (90′ Ντούκας), Κορέλας (58′ Γαλεάδης), Ντοναλντόνι.

Αιγάλεω (Χαραλαμπίδης): Σφυρίδης, Παναγιώτου, Βλάχος, Παπουτσογιαννόπουλος, Παπανικόλας, Καλύβας, Λάσκαρης, Σταματάκης (59′ Σέχου), Δημητριάδης (79′ Παυλής), Μπρέμπος, Αρναρέλλης (79′ Ντρενογιάννης).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αστέρας Βλαχιώτη-ΟΦ Ιεράπετρας 4-1
ΑΕ Καραϊσκάκης-Αιγάλεω 3-1
Παναθηναϊκός Β'-Ηρόδοτος 1-2
ΑΕΚ Β'-Ρόδος 5-0
Κηφισιά-Επισκοπή 0-1
Καλαμάτα-Λεβαδειακός 15:30
Διαγόρας-Ζάκυνθος 16:00
Εργοτέλης-Καλλιθέα 18:00
Ρεπό: Χανιά

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεβαδειακός 60 (27 ματς)
-----------------------------------
2. Χανιά 52 (29 ματς)
3. Καλλιθέα 52 (27 ματς)
4. Καλαμάτα 49 (28 ματς)
5. Κηφισιά 49 (30 ματς)
6. Επισκοπή 45 (29 ματς)
7. ΑΕΚ Β' 45 (28 ματς)
8. Αιγάλεω 43 (28 ματς)
9. Εργοτέλης 40 (28 ματς)
10. ΟΦ Ιεράπετρας 33 (28 ματς)
11. Αστέρας Βλαχιώτη 32 (29 ματς)
12. Παναθηναϊκός Β' 31 (29 ματς)
13. Ηρόδοτος 30 (29 ματς)
--------------------------------------------------
14. Διαγόρας 28 (28 ματς)
15. ΑΕ Καραϊσκάκης 28 (29 ματς)
16. Ζάκυνθος 21 (29 ματς)
17. Ρόδος 16 (29 ματς)
*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της Super League 1 και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.
*Οι Β' ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.
*Στην Καλαμάτα έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, ενώ στη Ρόδο οκτώ βαθμοί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και εκκρεμεί η έφεση.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16-17/4)
Επισκοπή-ΑΕΚ Β'
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός Β'
Αιγάλεω-Εργοτέλης
Ρόδος-Καλαμάτα
Ηρόδοτος-ΑΕ Καραϊσκάκης
Καλλιθέα-Αστέρας Βλαχιώτη
ΟΦ Ιεράπετρας-Διαγόρας Ρόδου
Ζάκυνθος-Χανιά

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα