Το πανόραμα του Βορείου Ομίλου της Super League 2: Παρέμεινε στο «+6» η Βέροια

Newsroom
Το πανόραμα του Βορείου Ομίλου της Super League 2: Παρέμεινε στο «+6» η Βέροια

bet365

Η «βασίλισσα» κέρδισε (2-0) την Αναγέννηση Καρδίτσας και διατήρησε την απόσταση ασφαλείας που τη χωρίζει από την ΑΕΛ που επικράτησε (2-1) του Αλμωπού Αριδαίας.

Σημαντικό βήμα για την πρωτιά του Βορείου ομίλου έκανε η Βέροια, με την «βασίλισσα του βορρά» να επικρατεί με 2-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας, διατηρώντας το +6 από την 2η ΑΕΛ που επίσης νίκησε με 2-1 του Αλμωπού. Ο Ηρακλής παρότι βαθμολογικά αδιάφορος δεν χαρίστηκε στον Πιερικό που παραμένει μια ανάσα από την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ και ο Πανσερραϊκός δεν μπόρεσε να κερδίσει την Ξάνθη και συνεχίζει να κινδυνεύει με υποβιβασμό. Στην μάχη της σωτηρίας, η Καβάλα νίκησε μέσα στη Λάρισα τον Απόλλωνα και συνεχίζει να ελπίζει, ενώ η Νίκη Βόλου με το τρίποντο που πήρε επί των Τρικάλων εκτός έδρας, έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στον αντίπαλό της.

Bέροια-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0

Σκόρερ: 1′ Γιακουμάκης, 90+3′ Μπλέτσας

Την πορεία της προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος του βορείου ομίλου συνέχισε η Βέροια. Η «βασίλισσα του βορρά», επικράτησε με 2-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας και διατήρησε το +6 από την ΑΕΛ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν στο ξεκίνημα και στο τέλος, παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο.

Αρχικά το σκορ άνοιξε μόλις στο 1' ο Γιακουμάκης με σουτ, ενώ στο 11' οι φιλοξενούμενοι που εδώ και βδομάδες είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, έφτασαν μια ανάσα από το 1-1 με την κεφαλιά του Λαρέα να σταματά στο δοκάρι του Βελλίδη. Το 1-0 έμενε ως το τέλος με την αγωνία να μεγαλώνει, αλλά τελικά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπλέτσας με σουτ έκανε το 2-0 και έβαλε τέλος στην αγωνία των φίλων της Βέροιας.

Βέροια (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Σκόνδρας, Δημόπουλος, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Οικονόμου (89′ Μπλέτσας), Γαβριηλίδης, Μούργος (66′ Πόζογλου), Φοφανά (66′ Ορφανίδης), Γιακουμάκης (84′ Κάτσε), Πασάς (89′ Καπνίδης).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Αμανατίδης): Γκέκας, Κουτρομάνος (83′ Καρανίκας), Μπάλλας (83′ Κουτσιανικούλης), Γκόλιας, Λαρρέα (26′ Γκουγκούδης), Κοτσώνης, Γκίνη, Λαγός, Πλέγας, Μπαντιμπανγκά (60′ Αθανασιάδης), Μπιανκόνι (60′ Μάνιος).

ΑΕΛ-Αλμωπός Αριδαίας 2-1

Σκόρερ: 9′ Κούστα, 14′ Θ. Παπαγεωργίου. – 74′ Τριανταφύλλακης

Η ΑΕΛ δεν σταματά να ελπίζει στο θαύμα της πρωτιάς. Οι «βυσσινί» ξεπέρασαν και το εμπόδιο του Αλμωπού επικρατώντας με 2-1 και παρέμειναν 6 βαθμούς διαφορά από την Βέροια. Το έργο των παικτών του Γκουτσίδη παραμένει εξαιρετικά δύσκολο, αλλά αυτοί συνεχίζουν να ελπίζουν, όσο συνεχίζουν να κερδίσουν. Ο Αλμωπός από την άλλη έχει εξασφαλίσει την παραμονή του, αλλά όπως φάνηκε και σήμερα παλεύει κάθε παιχνίδι.

Στα του αγώνα οι γηπεδούχοι έδειξαν να τελειώνουν την υπόθεση νίκη από εξαιρετικά νωρίς, καθώς στο 9' έκαναν το 1-0 με τον Κούστα και στο 14' το 2-0 με τον Παπαγεωργίου και τα δύο με κεφαλιές. Το 2-0 ήταν και το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν και πάλι στο ματς με το σουτ του Τριανταφύλλακη στο 74', αλλά δεν μπόρεσαν κάτι παραπάνω, με το 2-1 να μένει ως το τέλος.

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Σουλούκος, Θ. Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ραμίρες, Κ. Παπαγεωργίου, Κολομπίνο, Κούστα, Νίνο, Μαυριάς.

Αλμωπός Αριδαίας (Τυριακίδης): Παϊτέρης, Πρίκας, Πατσιαβούρας, Ρουσσάκης, Κολλαράς, Σουλιώτης, Ασλαμπάλογλου, Κέρθι, Ρίβας, Ρόβας, Τριανταφυλλάκης.

Ηρακλής-Πιερικός 3-2

Σκόρερ: 3′ Σίλβα, 45′ Κωστούλας, 79′ Γιουμπιτάνα – 32′ Κριμιτζάς, 90+3′ Κανούλας

Δεν χαρίστηκε στον Πιερικό ο αδιάφορος βαθμολογικά Ηρακλής και επικρατώντας με 3-2, έβαλε δύσκολα στους «ασπρόμαυρους», όσον αφορά την μάχη της παραμονής. Με το τρίποντο αυτό ο «γηραιός» έφτασε τους 40 βαθμούς, αφήνοντας τον Πιερικό στους 27, έναν παραπάνω από τους Πανσερραϊκό και Καβάλα που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Στα του αγώνα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 3' με τον Σίλβα, για να κάνουν οι φιλοξενούμενοι το 1-1 με τον Κριμιτζά στο 32'. Αυτό όμως δεν ήταν το σκορ ημιχρόνου, καθώς στο 45' ο Κωστούλας έκανε το 2-1, δίνοντας και πάλι προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ένα προβάδισμα που μεγάλωσε με τον Γιουμπιτάνα να κάνει το 3-1 στο 79', με τον Πιερικό το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-2 με τον Κανούλα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ηρακλής (Γεωργιάδης): Γρηγοριάδης, Πανάγου, Κωστούλας, Μανωλάκης, Πατράλης, Τόμας, Χρουσιέλ, Σίλβα, Γιουμπιτάνα, Μασούρας (57′ Άλεξιτς), Μπαστακός (57′ Πήλιος).

Πιερικός (Βαζάκας): Τζήμας, Φωκαΐδης, Τοπαλίδης, Γιαλαμίδης, Κριμιτζάς, Κουκόλης, Ζούρκος, Εμπουέλε, Χαρτσιάς (48′ Τόσκας), Β. Παπαδόπουλος, Μπουόλι.

Πανσερραϊκός-Ξάνθη 0-0

Χωρίς γκολ έληξε η αναμέτρηση του Πανσερραϊκού με την Ξάνθη. Τα «λιοντάρια» με τον βαθμό αυτό έφτασαν τους 26, αλλά έχασαν την ευκαιρία να πάρουν το τρίποντο και να φύγουν από την ζώνη του υποβιβασμού. Οι Ξανθιώτες από την άλλη πήγαν στους 48, αλλά εδώ και λίγες βδομάδες δεν έχουν κανένα κίνητρο, καθώς ούτε ελπίδες για πρωτιά έχουν, αλλά ούτε κινδυνεύουν με υποβιβασμό.

Πανσερραϊκός (Διγκόζης): Κατσίκας, Γιανναράκης, Κεφαλάς, Ντανιελάν, Πίντο, Μαρκιόνι (75′ Φουάσης), Κρητικός, Καραμπέρης, Κόντσι (27′ λ.τ Βάντερσον), Σοφιανός (59′ Μασκανάκης), Ντίαζ.

Ξάνθη (Ανυφαντάκης): Τσομπανίδης, Τζανακάκης, Μιχαήλ, Μπάτζιος, Κρητικός, Θυμιάνης, Τσέλιος, Τσελεμπάκης, Γκόμεζ, Δημητριάδης, Γκάβριτς (61′ Αλί Μπάμπα).

Απόλλων Λάρισας - Καβάλα 0-1

Σκόρερ: 76′ Καϊούμπι

Νίκη - ανάσα για την Καβάλα, η οποία επικράτησε δύσκολα 1-0 του Απόλλωνα Λάρισας και συνεχίζει να ελπίζει για παραμονή στην κατηγορία. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο «ήρωας» των φιλοξενούμενων Καϊούμπι στο 76΄, με τους Αργοναύτες να παίρνουν το πολύτιμο τρίποντο που τους έστειλε στο -1 από την έξοδο από την επικίνδυνη ζώνη. Από την πλευρά της, η ομάδα της Λάρισας παρέμεινε στη 12η θέση της βαθμολογίας και στο +2 από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Απόλλων Λάρισας (Γράφας): Αστράς, Τιμπουέ, Πετράκης, Βίγια, Γιαννίτσης, Σταματής, Καλούσης, Λίταινας, Μπαλογιάννης, Χατζής, Καραμόκο

Καβάλα (Διλμπέρης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Αρμάλας, Στίκας, Θωμαΐδης, Σπάσιτς, Καραγιάννης (64′ Οκάν), Έμπερτ, Σαμπανίδης, Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς

Τρίκαλα - Νίκη Βόλου 0-3

Σκόρερ: 4′ Παναγιώτιδης, 10′ Κουσκουνάς, 88′ Βασιλείου

Δεν σταματάει πουθενά το τρένο της Νίκης Βόλου, η οποία έφτασε τις έξι σερί νίκες στη Super League 2 μετά και την άνετη επικράτηση απέναντι στα Τρίκαλα (0-3), παραμένοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Από πολύ νωρίς η ομάδα της Μαγνησίας έχτισε βάσεις νίκης, με τον Παναγιωτίδη να ανοίγει το σκορ μόλις στο 4΄και τον Κουσκουνά να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του έξι λεπτά αργότερα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 88΄ο Βασιλείου, με τη Νίκη Βόλου να δίνει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και παράλληλα να περιορίζει τα Τρίκαλα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Τρίκαλα (Καλογιάννης): Περλιέσι, Ντιαλόσι, Κλεμέντε, Γκοβίνας, Ευθυμίου, Ζησόπουλος, Ιωαννίδης, Μυλόπουλος, Νιάρος, Ριζογιάννης, Σανδραβέλης

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Περιστερίδης, Κυρίτσης, Αθανασίου, Αλιατίδης, Ανδρέου, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς, Βασιλείου, Βλαχομήτρος, Κουσκουνάς

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΑΟΚ Β'-Ολυμπιακός Βόλου 2-1
Βέροια-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0
Ηρακλής-Πιερικός 4-2
Πανσερραϊκός-Ξάνθη 0-0
Απόλλων Λάρισας-Καβάλα 0-1
ΑΕΛ-Αλμωπός Αριδαίας 2-1
Τρίκαλα-Νίκη Βόλου 0-3
Ολυμπιακός Β'-Θεσπρωτός 4-0


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Βέροια 68 (28 ματς)
---------------------------------------------------
2. ΑΕΛ 62 (28 ματς)
3. Νίκη Βόλου 50 (28 ματς)
4. Ξάνθη 48 (28 ματς)
5. Αναγέννηση Καρδίτσας 44 (27 ματς)
6. Ηρακλής 40 (28 ματς)
7. Αλμωπός Αριδαίας 38 (28 ματς)
8. ΠΑΟΚ Β' 38 (29 ματς)
9. Ολυμπιακός Β' 35 (26 ματς)
10. Απόλλων Πόντου 33 (27 ματς)
11. Θεσπρωτός 30 (28 ματς)
12. Απόλλων Λάρισας 28 (28 ματς)
13. Πιερικός 27 (28 ματς)
--------------------------------------------------
14. Πανσερραϊκός 26 (28 ματς)
15. Καβάλα 26 (27 ματς)
16. Ολυμπιακός Βόλου 21 (27 ματς)
17. Τρίκαλα 21 (29 ματς)
*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της παραπάνω κατηγορίας και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.
*Οι Β' ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13-14/4)
Ολυμπιακός Βόλου-Τρίκαλα
Αλμωπός Αριδαίας-Απόλλων Λάρισας
Καβάλα-Ολυμπιακός Β'
Θεσπρωτός-Πανσερραϊκός
Ξάνθη-Ηρακλής
Πιερικός-Βέροια
Αναγέννηση Καρδίτσας-Απόλλων Πόντου
Νίκη Βόλου-ΑΕΛ
Ρεπό: ΠΑΟΚ Β'

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα