Super League 2, Νότιος Ομιλος: Η ΑΕ Καραϊσκάκης πήρε το ντέρμπι παραμονής με το Διαγόρα

Newsroom
 Super League 2, Νότιος Ομιλος: Η ΑΕ Καραϊσκάκης πήρε το ντέρμπι παραμονής με το Διαγόρα

bet365

Η ομάδα της Αρτας επικράτησε (1-0) στη Ρόδο και βρέθηκε εκτός της επικίνδυνης ζώνης της βαθμολογίας.

Η ΑΕ Καραϊσκάκης ήταν η νικήτρια στο σημερινό (26/3) ντέρμπι της ουράς του Νοτίου Ομίλου της Super League 2, καθώς επικράτησε 1-0 του Διαγόρα στη Ρόδο και πήρε «βαθιά» βαθμολογική ανάσα, ενώ την ίδια στιγμή κράτησε τον αντίπαλό της στην επικίνδυνη ζώνη.

Αιγάλεω - Επισκοπή 1-1

Σκόρερ: 90+8′ πεν. Τσιλιγκίρης – 29′ πεν. Νταρζίσιο

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το ματς του Αιγάλεω με την Επισκοπή, ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που δεν «καίγονται» βαθμολογικά ως το τέλος της σεζόν. Η Επισκοπή πήρε το προβάδισμα λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νταρσίζιο, ο οποίος στο 29' έβαλε μπροστά στο σκορ την κρητική ομάδα. Μια απόφαση που σήκωσε τις έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά του Αιγάλεω, με την αθηναϊκή ομάδα να διαμαρτύρεται και για περίπτωση πέναλτι σε ανατροπή του Παναγιώτου λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ρεθύμνου, βασισμένη στη σφιχτή άμυνα που διαθέτει από το ξεκίνημα της σεζόν, κατάφερε να διαχειριστεί το υπέρ της 0-1, αλλά στις καθυστερήσεις το Αιγάλεω έφτασε στην ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, ο Καλογεράκης αποβλήθηκε και στο 98' ο Τσιλιγκίρης με εύστοχη εκτέλεση έγραψε το τελικό 1-1.

Αιγάλεω (Χαραλαμπίδης): Σικαλιάς, Αναστασίου, Παπανικόλας, Καλύβας, Παναγιώτου, Πιαστόπουλος, Καθάριος (61′ Τσίτσαρης), Μπαρμπαρούσης, Τσιλιγκίρης, Αρναρέλλης, Τριμμάτης (61′ Χοτζάλλι)

Επισκοπή (Βέλιτς): Καλογεράκης, Ανδρικόπουλος, Γκονσάλβες, Καραγιάννης, Πολυχρόνης, Εμπόι, Τριντάντε, Σουμπασάκης, Νοικοκυράκης, Σταθόπουλος (83′ Τσάβος), Νταρζίσιο

Διαγόρας - Καραϊσκάκης 0-1

Σκόρερ: 14′ Πριόνας

Ματς... εξάποντο πήρε ο Καραϊσκάκης στη Ρόδο επικρατώντας του Διαγόρα με 0-1. Αποτέλεσμα που τον έβγαλε έστω και οριακά από την επικίνδυνη ζώνη, στην οποία παραμένει ο Διαγόρας. Η ομάδα της Άρτας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και πήρε το προβάδισμα με γκολ του Πριόνα στο 14'. Ο Διαγόρας δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους, με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, όταν και έφτιαξε τρεις καλές ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς όμως να το καταφέρει. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Ρόδου προσπάθησε να επιτεθεί, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει μεγάλους κινδύνους στην άμυνα του Καραϊσκάκη, ο οποίος προσηλωμένος στο ανασταλτικό κομμάτι, κράτησε το προβάδισμα ως το τέλος και έφυγε με ένα σημαντικό τρίποντο από το νησί των Ιπποτών.

Διαγόρας (Προβίδας): Μπίντσης, Τάτσης (84′ Σάιμπερτ), Ζούνης, Ρουγκάλας, Λαμπίρης (69′ Παραστατίδης), Μουμίν, Γιωργού, Τσιαντούλας, Τοπάλ, Μπαστιάνος, Σινγκ (46′ Μπλάνκο)

Καραϊσκάκης (Φραντζέσκος): Λάζαρεβς, Πριόνας, Μπεκατώρος, Φαν Ίπερεν, Κλιγγόπουλος, Δερμιτζάκης (46′ Ναζίμ), Βαφειάδης (67′ λ.τ Χελοβάνι), Μίλιτς (86′ Μερτύρης), Νταλακούρας, Πέδρο, Γιαννιώτης

Αστέρας Βλαχιώτη - Εργοτέλης 4-0

Σκόρερ: 23′ Τασιούλης, 42′ Αναστασόπουλος, 61′ Μπούντνικ, 79′ Φουρλάνος

Ο φορμαρισμένος Αστέρας Βλαχιώτη σημείωσε νέα πολύ σημαντική νίκη (την τρίτη στη σειρά) επικρατώντας εύκολα με 4-0 του Εργοτέλη, αποτέλεσμα που του έδωσε τη δυνατότητα να πάρει απόσταση τεσσάρων βαθμών από τη διακεκαυμένη ζώνη. Η ομάδα της Σπάρτης με αποφασιστικότητα έβαλε τις βάσεις της τελικής επικράτησης από το πρώτο μέρος, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων με τα γκολ των Τασιούλη στο 23' και Αναστασόπουλου στο 42'. Στο δεύτερο μέρος με γκολ του Μπούτνικ στο 61' και άλλο ένα τέρμα από τον Φουρλάνο στο 79' ο Αστέρας Βλαχιώτη διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Αστέρας Βλαχιώτη (Φυντάνης): Ιωαννίδης, Αναστασόπουλος, Πεχλιβανόπουλος, Φουρλάνος, Λάμτσε, Φερέιρα, Λεωνιδόπουλος, Τασιούλης (60′ Ρόδης), Μπούντνικ, Σιντορένκο, Παπούλης

Εργοτέλης (Μπαδήμας): Τσέλιος, Κατσούρι, Σερβιλάκης, Σαρρής, Μίκο (46′ Πατρινός), Κόλα, Νεράλ, Βουτσάς, Αλεξάκης (81′ Κοκκίνης), Κωστανάσιος, Κόνρααντ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αιγάλεω-Επισκοπή 1-1
Χανιά-Παναθηναϊκός Β’ 2-0
Διαγόρας Ρόδου-ΑΕ Καραϊσκάκης 0-1
Αστέρας Βλαχιώτη-Εργοτέλης 4-0

ΤΑ ΑΥΡΙΑΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Ηρόδοτος-Ρόδος
Καλλιθέα-Κηφισιά
ΟΦ Ιεράπετρας-ΑΕΚ Β’
Ζάκυνθος-Καλαμάτα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεβαδειακός 50 (23 ματς)
-----------------------------------
2. Καλλιθέα 44 (23 ματς)
3. Χανιά 44 (25 ματς)
4. Κηφισιά 43 (24 ματς)
5. Καλαμάτα 41 (23 ματς)
6. Αιγάλεω 39 (23 ματς)
7. ΑΕΚ Β' 37 (24 ματς)
8. Επισκοπή 36 (25 ματς)
9. Εργοτέλης 33 (24 ματς)
10. Παναθηναϊκός Β' 29 (24 ματς)
11. ΟΦ Ιεράπετρας 27 (23 ματς)
12. Αστέρας Βλαχιώτη 27 (25 ματς)
13. ΑΕ Καραϊσκάκης 25 (24 ματς)
---------------------------------------------------
14. Ρόδος 23 (24 ματς)
15. Διαγόρας 22 (25 ματς)
16. Ηρόδοτος 20 (23 ματς)
17. Ζάκυνθος 15 (24 ματς)
*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της Super League 1 και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.
*Οι Β' ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα