Το πανόραμα του Νοτίου Ομίλου στη Super League 2: «Πέταξε» βαθμούς στη Σπάρτη η Καλαμάτα

Newsroom
Το πανόραμα του Νοτίου Ομίλου στη Super League 2: «Πέταξε» βαθμούς στη Σπάρτη η Καλαμάτα

bet365

Η Καλαμάτα δεν μπόρεσε να πιάσει την κορυφή μένοντας στο 0-0 στην έδρα του Αστέρα Βλαχιώτη. Μεγάλη νίκη στην ουρά για την Επισκοπή μέσα στην έδρα του Ηρόδοτου (0-1), εύκολα η Κηφισιά 3-0 την Ζάκυνθο.

Πέντε εξ αναβολής αναμετρήσεις έλαβαν χώρα για τον Νότιο όμιλο στη Super League 2 με την Καλαμάτα να χάνει τεράστια ευκαιρία για να πιάσει ΑΕΚ Β' και Λεβαδειακό στην κορυφή, μένοντας στο 0-0 στην έδρα του Αστέρα Βλαχιώτη. Πολύτιμο τρίποντο στη μάχη της ουράς πήρε η Επισκοπή επικρατώντας με 0-1 στο κρητικό ντερμπάκι του Ηρόδοτου, ενώ η Κηφισιά ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της ουραγού Ζακύνθου με 3-0. Η ΑΕΚ Β' αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 με το Αιγάλεω, ενώ ο Παναθηναϊκός Β' επικράτησε με 3-1 του ΟΦ Ιεράπετρας.

Κηφισιά - Ζάκυνθος 3-0

Σκόρερ: 63', 76' Τετέτι, 93' πεν. Ντοριβάλ

Απόσταση ασφαλείας από τη διακεκαυμένη ζώνη πήρε η Κηφισιά, η οποία με πρωταγωνιστή τον Τετέι ξεπέρασε το εμπόδιο της ουραγού Ζακύνθου με 3-0. Η Κηφισιά στο πρώτο μέρος έμεινε στο μηδέν απέναντι στην ομάδα των Ιονίων Νήσων, ωστόσο στην επανάληψη κατάφερε να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα και να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο επιστρέφοντας στις νίκες. Η κεφαλιά του Τετέι στο 63' έβαλε την Κηφισιά μπροστά στο σκορ, με τον ίδιο παίκτη στο 76' να βρίσκει με σουτ το δεύτερο προσωπικό του τέρμα που διαμόρφωσε το 2-0. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντοριβάλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έγραψε το τελικό 3-0, με την Ζάκυνθο να παραμένει μετά από 11 παιχνίδια χωρίς ούτε ένα γκολ στο ενεργητικό της.

Κηφισιά (Μαυρουδής): Αναγνωστόπουλος, Μουστάκης, Σωτηράκος, Μκρτσιάν, Να’α, Ντοριβάλ, Αγγελόπουλος (65′ Παπασάββας), Καραγκούνης, Φελίπε (65′ Κουϊρουκίδης), Τετέι, Καλλέργης

Ζάκυνθος (Νόλης): Πατσιογιώργος, Κολεύρης, Οντόνε, Άργκους, Μιγκέλ, Καλλιβωκάς, Ντάσης, Λάμπογλου, Τσιμέλι, Κοναγκάγια, Μπαζάν

Αστέρας Βλαχιώτη - Καλαμάτα 0-0

Την ευκαιρία να πιάσει τον Λεβαδειακό και την ΑΕΚ Β' στην κορυφή έχασε η Καλαμάτα, η οποία άφησε δύο βαθμούς στο ισόπαλο 0-0 με τον Αστέρα Βλαχιώτη στη Σπάρτη. Η Καλαμάτα δεν μπορούσε να δημιουργήσει απειλητικές στιγμές στο πρώτο μέρος για την εστία του Αθανασόπουλου. Αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας και τις καλύτερες στιγμές μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, αλλά τόσο ο Λάμσε όσο και ο Τσίπρας δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Η «Μαύρη Θύελλα» παρότι θεωρητικά ήταν το φαβορί δεν το δικαιολογούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ούτε και στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε έναν Αστέρα Βλαχιώτη που ήταν η ομάδα που συνέχιζε να έχει την καλύτερη εικόνα. Στο 81' ωστόσο η Καλαμάτα θα μπορούσε να είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα αν η προσπάθεια του Γρίβα δεν κατέληγε στο δοκάρι, με το 0-0 να παραμένει ως το τέλος.

Αστέρας Βλαχιώτη (Βελιτζέλος): Αθανασόπουλος, Αναστασόπουλος, Πεχλιβανόπουλος, Λάμσε, Μαϊσουράντζε, Λεωνιδόπουλος, Σοκολάροφ, Τσίπρας, Μπουσμπίμπα, Παπούλης, Αμπαν-Κβα.

Καλαμάτα (Αναστόπουλος): Ταΐρης, Τσελεπίδης, Αναστασόπουλος Παπατόλιος (61′ Κόκκορης), Κωνσταντινόπουλος, Μοζέρ, Μπακαγιόκο, Ματέους (61′ Παυλίδης), Τάτος, Φελίπε (61′ Γρίβας), Λουκίνας.

Ηρόδοτος - Επισκοπή 0-1

Σκόρερ: 31' Μπαρμπόσα

Το κρητικό ντερμπάκι μεταξύ του Ηροδότου και της Επισκοπής είχε τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς αμφότερες οι ομάδες μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η Επισκοπή μετά την πολύ σημαντική νίκη της επί της Κηφισιάς, πήρε ακόμα ένα τρίποντο επικρατώντας του Ηροδότου με 0-1 που την απομάκρυνε τρεις βαθμούς από τη διακεκαυμένη ζώνη. Ο Ηρόδοτος έχασε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με τους Χαλκιαδάκη, Κόρτσαμ, Χατζησάββα και Γκόμεζ, αλλά η Επισκοπή ήταν εκείνη που πήγε μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια με κεφαλιά του Μπαρμπόσα στο 31', ενώ είχε και δοκάρι με τον Σταθόπουλο σε μια φάση στην οποία ο Νταρσίζιο βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ. Ο Ηρόδοτος είχε τον έλεγχο και στο δεύτερο μέρος, αλλά έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία στο 70' με την κεφαλιά του Γκίνη να σταματάει στο οριζόντιο. Στο 85' ο Ηρόδοτος κέρδισε πέναλτι, με τον γκολκίπερ της Επισκοπής τον Καλογεράκη να αποβάλλεται, αλλά τον Χατζησάββα να αστοχεί από την άσπρη βούλα και τους γηπεδούχους να σπαταλούν τεράστια ευκαιρία για να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.

Ηρόδοτος (Τάτσης): Δήμιζας, Γκόμεζ, Βρεττός, Καντέ, Αρναούτογλου, Ρουσσάκης (74′ Αργκιλέσι), Τζ. Μπαρμπόσα (63′ Γκίνη), Καργιωτάκης (74′ Αποστολίδης), Χαλκιαδάκης (57′ Κατίδης), Κόρτσαμ, Χατζησάββας

Επισκοπή (Γιάνγιανιν): Καλογεράκης, Ανδρικόπουλος, Τασιούλης, Μ. Μπαρμπόσα, Εμπόι, Τριντάντε, Νταρσίζιο, Τσάβος, Σταθόπουλος, Καραγιάννης, Σουμπασάκης

Τα αποτελέσματα

Κηφισιά - Ζάκυνθος 3-0
Αστέρας Βλαχιώτη - Καλαμάτα 0-0
Ηρόδοτος - Επισκοπή 0-1
ΑΕΚ Β' - Αιγάλεω 1-1
Παναθηναϊκός - ΟΦ Ιεράπετρας 3-1

Η βαθμολογία

1. ΑΕΚ Β' 25 (12 ματς)
-------------------------------------------
2. Λεβαδειακός 25 (12 ματς)
3. Καλαμάτα 23 (11 ματς)
4. Καλλιθέα 21 (9 ματς)
5. Αιγάλεω 21 (11 ματς)
6. Παναθηναϊκός Β' 17 (12 ματς)
7. Κηφισιά 16 (11 ματς)
8. Ρόδος 15 (9 ματς)
9. Χανιά 15 (11 ματς)
10. ΟΦ Ιεράπετρας 15 (12 ματς)
11. Διαγόρας 13 (11 ματς)
12. Επισκοπή 12 (11 ματς)
13. Εργοτέλης 11 (10 ματς)
--------------------------------------------
14. Καραϊσκάκης 9 (10 ματς)
15. Αστέρας Βλαχιώτη 7 (10 ματς)
16. Ηρόδοτος 6 (11 ματς)
17. Ζάκυνθος 1 (11 ματς)

*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της παραπάνω κατηγορίας και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.
*Οι Β' ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.

Η επόμενη αγωνιστική (15η)

Κυριακή 23/1

Καλαμάτα - Ρόδος (14:45)
Παναθηναϊκός Β' - Λεβαδειακός
Καραϊσκάκης - Ηρόδοτος
Εργοτέλης - Αιγάλεω
Αστέρας Βλαχιώτη - Καλλιθέα
Διαγόρας - ΟΦ Ιεράπετρας
Χανιά - Ζάκυνθος
ΑΕΚ Β' - Επισκοπή (17:00)

Ρεπό: Κηφισιά

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα