ΑΕΚ Β': Ο Γιούσης τα «σπάει» τέσσερα χρόνια μετά το ονειρικό ντεμπούτο του (vids)

ΑΕΚ Β': Ο Γιούσης τα «σπάει» τέσσερα χρόνια μετά το ονειρικό ντεμπούτο του (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ Β': Ο Γιούσης τα «σπάει» τέσσερα χρόνια μετά το ονειρικό ντεμπούτο του (vids)

bet365

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πορείας της ΑΕΚ Β' είναι ο Χρήστος Γιούσης, ο οποίος τέσσερα χρόνια μετά τη λάμψη του με τα δύο γκολ στο ντεμπούτο του σε ματς Κυπέλλου κόντρα στην Καλλιθέα, έρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Η εξαιρετική πορεία της ΑΕΚ Β' στη φετινή Super League 2 προφανώς και αποτελεί ομαδική δουλειά και πιστώνεται τόσο σε όλο το τεχνικό τιμ με επικεφαλής τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο, όσο και στους νεαρούς κιτρινόμαυρους οι οποίοι βρίσκονται πάντα σε σταθερή τροχιά. Μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού μάλιστα η ΑΕΚ Β' έπιασε τους Βοιωτούς στην κορυφή του Νοτίου ομίλου και ασχέτως αν λόγω των κανονισμών των δεύτερων ομάδων που δεν της επιτρέπουν να διεκδικήσει την άνοδο, η παρουσία της στην κατηγορία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Από αυτούς που ξεχωρίζουν στην ΑΕΚ Β' είναι αναμφισβήτητα ο Χρήστος Γιούσης, ο οποίος οδηγεί την Ένωση στην κορυφή με τα επτά γκολ και τις τρεις ασίστ που μετράει στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2. Ο 23χρονος εξτρέμ ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων στη νίκη επί του Λεβαδειακού και τέσσερα χρόνια μετά τη λάμψη που έκανε στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο.

Το «μπαμ» στο ντεμπούτο του με τα δύο γκολ στο «Ελ Πάσο»

Ο Γιούσης, ο οποίος προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ μετρώντας με την Κ19 τα προηγούμενα χρόνια 58 εμφανίσεις και 35 γκολ, μας είχε συστηθεί στην πρώτη ομάδα τον Νοέμβριο του 2017 όταν υπό τις οδηγίες του Μανόλο Χιμένεθ είχε πάρει την ευκαιρία σε ένα ματς Κυπέλλου με την Καλλιθέα σκοράροντας στο ντεμπούτο του δύο γκολ στο νικηφόρο 3-2. Ο 18χρονος τότε εξτρέμ αποτελούσε ένα από τα ελπιδοφόρα πρότζεκτ των κιτρινόμαυρων εκείνη την εποχή, έχοντας τη δυνατότητα να παίξει και στα δύο άκρα της επίθεσης, με όπλο την ταχύτητά του και την ικανότητά του στο σκοράρισμα. Από εκείνο το απόγευμα στο «Ελ Πάσο» όμως ο Γιούσης δεν πήρε ποτέ ουσιαστικές ευκαιρίες...

Οι ευκαιρίες που δεν πήρε στην ΑΕΚ και οι δανεισμοί

Την επόμενη χρονιά παραμένει στο ρόστερ, ωστόσο πραγματοποιεί μόλις τέσσερις εμφανίσεις, κυρίως στο Κύπελλο, ενώ στο δεύτερο μισό της σεζόν που ακολούθησε προέκυψε ένας δανεισμός στον Πλατανιά, χωρίς όμως επιτυχία. Την περσινή σεζόν στην ΑΕΚ θεωρούν πως για να πάρει χρόνο συμμετοχής το καλύτερο για εκείνον θα ήταν ένας ακόμη δανεισμός. Έτσι υπογράφει στην Παναχαϊκή με την οποία πραγματοποιεί συνολικά 27 συμμετοχές, σκοράροντας τέσσερα τέρματα και έχοντας και δύο ασίστ. Επιστρέφοντας από την Πάτρα στα Σπάτα... πέφτει πάνω στη δημιουργία της ΑΕΚ Β' που θα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Super League 2. Και ο ίδιος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, δείχνει ότι το ταλέντο του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ξέρει την κατηγορία (καθώς εδώ και δύο χρόνια παίζει σε αυτή) παίζουν σημαντικό ρόλο στις αξιοσημείωτες επιδόσεις του με την κιτρινόμαυρη φανέλα της δεύτερης ομάδας.

Η δοκιμή στη Μάαστριχτ και η επιστροφή στα Σπάτα για την ΑΕΚ Β'

Το συμβόλαιο του Γιούση στην ΑΕΚ έχει ισχύ ως το καλοκαίρι του 2023 και αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε βρέθηκε μια ανάσα από τη Μάαστριχτ. Ήταν μια επιλογή ανάλογη με εκείνη του δανεισμού του Γιάννη - Φοίβου Μπότου στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς στη δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας (η οποία επιδείχθηκε άκρως επιτυχημένη) και ο Γιούσης μάλιστα ταξίδεψε εκεί για δοκιμή. Όλα έδειχναν ότι η ολλανδική ομάδα θα κατέθετε και πρόταση στην ΑΕΚ, ωστόσο τελικά αυτό δεν συνέβη, με συνέπεια ο Γιούσης να επιστρέψει στην Ένωση και να ενταχθεί στη δεύτερη ομάδα. Προφανώς και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αν ο 23χρονος εξτρέμ θα μπορούσε να σταθεί στην πρώτη ομάδα, ωστόσο είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν πήρε ευκαιρίες. Το αν θα συμβεί μελλοντικά και πως θα τις αξιοποιήσει είναι κάτι που μόνο ο χρόνος θα μας δείξει...

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα