Η συνέπεια του Μπακάκη κάνει καλό και στον ίδιο και στην ΑΕΚ Β'

Η συνέπεια του Μπακάκη κάνει καλό και στον ίδιο και στην ΑΕΚ Β'

Δημήτρης Βέργος
Η συνέπεια του Μπακάκη κάνει καλό και στον ίδιο και στην ΑΕΚ Β'

bet365

Ο Μιχάλης Μπακάκης ζήτησε να παίζει στην ΑΕΚ Β' για να έχει παιχνίδια στα πόδια του, κάτι που φροντίζει να εκμεταλλεύεται, προσφέροντας παράλληλα με την εμπειρία του στη δεύτερη ομάδα των κιτρινόμαυρων.

Η απόκτηση των Κλεμάν Μισελέν και Λάζαρου Ρότα από την ΑΕΚ τη φετινή σεζόν έφεραν τον Μιχάλη Μπακάκη στο περιθώριο της πρώτης ομάδας. Αρχικά έμενε στον πάγκο, ενώ στη συνέχεια το γεγονός ότι δεν έβρισκε θέση ούτε στην αποστολή της Ένωσης, τόνισε ακόμη περισσότερο ότι ο 30χρονος μπακ δεν θα υπολογιζόταν.

Ο Μπακάκης είναι πιθανό τον Ιανουάριο να αποχωρήσει από την ΑΕΚ αν προκύψει πρόταση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Κάτι που δεν συνέβη το καλοκαίρι. Ο Έλληνας διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2023, υπογράφοντας για πέντε χρόνια το καλοκαίρι του 2018 μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ωστόσο, κατά την τελευταία τριετία τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά ούτε για την ΑΕΚ, ούτε και για τον ίδιο, ενώ η μόνη δυνατότητα που του δόθηκε για να αποχωρήσει ήταν η πρόταση από τη Λεγανές πριν ενάμιση χρόνο. Ένα ενδιαφέρον όμως που δεν προχώρησε.

Η απόφαση του Μπακάκη να παίξει στη δεύτερη ομάδα

Το γεγονός ότι δεν θα αγωνιζόταν με την πρώτη ομάδα έκανε τον Μπακάκη να ζητήσει από μόνος του να αγωνιστεί με την ΑΕΚ Β' στη Super League 2, μία κίνηση που προκάλεσε πολύ θετικά σχόλια για τον ίδιο. Άλλωστε ο Μπακάκης ποτέ δεν δημιούργησε προβλήματα. Με την κίνησή του αυτή έδειξε πως ήθελε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να διατηρηθεί σε ρυθμό για να παραμείνει ενεργός και -αν όλα πάνε καλά- να βρει μια πρόταση για να συνεχίσει σε ομάδα που θα αγωνίζεται βασικός. Κάτι που ενδεχομένως να τον επαναφέρει και στην Εθνική Ελλάδας, το οποίο ανέκαθεν επιζητούσε.

Όπως απέδειξε στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Super League 2, ο Μπακάκης έχει δει «ζεστά» τη συμμετοχή του με τη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ. Ειδικά στη χθεσινή νίκη επί του Παναθηναϊκού Β', ο Μπακάκης με το περιβραχιόνιο του αρχηγού βρήκε δύο ασίστ, μια στον Κοσίδη και μια στον Γιούση, αποτελώντας τον πολυτιμότερο της αναμέτρησης.

Παραμένει ενεργός και προσφέρει παράλληλα με την εμπειρία του

Ο 30χρονος μπακ μόνο κερδισμένος βγαίνει μέχρι στιγμής από τη συμμετοχή του στις υποχρεώσεις της ΑΕΚ Β', ενώ κερδισμένη βγαίνει και εκείνη καθώς ο Μπακάκης προσφέρει με την παρουσία του. Αν και τα πρότζεκτ των Β' ομάδων έχουν να κάνουν κυρίως με την εξέλιξη των νεαρών παικτών των μεγάλων συλλόγων, ωστόσο και σε αυτόν τον τομέα, η παρουσία του Μπακάκη με την εμπειρία που διαθέτει και τις κατευθύνσεις που δίνει μέσα στους αγώνες μπορεί να βοηθήσει.

Τόσο στην πρεμιέρα με την Καλαμάτα, όσο και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό Β', ο Μπακάκης πέρα από τις ασίστ, έδωσε τα πάντα στο γήπεδο, παλεύοντας σε κάθε μονομαχία και ιδρώνοντας τη φανέλα σαν να έπαιζε με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ. Και αυτή η συνέπεια του είναι κάτι που αναγνωρίζεται από όλους.

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα